Hae
Love Beyond Words

Kengät vai töppöset vauvalle talveksi?

Yhteistyössä: Viivi ja Vilpertti
Ja taas päästäänkin lempi aiheeseen, eli lapsen pukeminen kylmillä keleillä. Miten sitä tuntuu, että on aivan yhtä hukassa tämän toisen kanssa, mitä oli ensimmäisenkin kanssa. Varsinkin, kun hän on syntynyt eri vuodenaikaan. Patrik täyttää tässä kuussa 10kk, joten talvella hän luultavasti opettelee myös kävelemään. Tässä vaiheessa kuitenkin hän etenee lähinnä konttaamalla ja istualtaan pomppien, joten mitkään järeät kuomat eivät varmastikaan saa kannatusta pojan puolesta. Olinkin ihan super innoissani, kun meidän kenkä ongelmaan tuli ratkaisu, kun saatiin testiin nämä Stonz Bootiesit Viivi ja Vilpertti verkkokaupasta.

Viivi ja Vilpertti on Kaustisilla toimiva pienyritys, jonka tuotevalikoimaan kaikki odotuksesta äitiyteen. Tuotemerkkien osalta valikoima on todella kattava ja verkkokaupasta löydät Stonzien lisäksi mm.  Play & Go:n kätevät säilytyspussit, ezpzin  ruokailualustat, ChooMeen kätevät välipalapussit sekä Plan toysin ja Jabadabadoon puiset lelut. Viivin ja Vilpertin valikoimista löytyy myös ihastuttavia vaatemerkkejä, kuten Blaa! ja Paapii design.

Stonzeissa yhdistyy mielestäni kengät sekä töppöset. En ala tässä luettelemaan kaikkia mahdollisia ominaisuuksia, mutta meille tärkeimmät jutut on ehdottomasti ne, että jalat pysyy kuivina ja lämpiminä sekä tossut on helppo pukea ja ne pysyvät jalassa liikkuvan vauvan mukana. Tossujen pohja on valmistettu 100% kierrätysmateriaalista ja se on liukumatonta kevyttä materiaalia. Pienen kävelemään opettelevan vauvan kannalta pohjan tulee olla liukumaton, sillä pelkillä töppösillä jalat varmasti karkaavat alta, jos maa on yhtään liukas.
Meillä meinasi mennä heti vikaan tossujen hankinnassa koon valinta. Näin kylmien ilmojen tullessa kannattaa ottaa huomioon se, että tossujen sisään täytyy laittaa villasukka tai erikseen ostettava Sherpa-fleece Linerz. Linerzit pienentää kenkää merkittävästi, joten kannattaa ehdottomasti valita se isompi koko, jos yhtään mietityttää. Vauvan jalka kasvaa todella nopeasti ja mielestäni, kun kyseessä on tälläiset pehmeät tossut, niin ne voi olla myös reilut, sillä jalka saa vapaasti siellä liikkua. Sidottavien narujen ansiosta isommatkin tossut pysyy jalassa. Me valittiin L-koko 10 kuukauden ikäiselle pojalle, sillä edessä on vielä pitkä talvi ja kevät jolloin Stonzeja tullaan käyttämään aktiivisesti. Tällä hetkellä ne ovat kuitenkin reilut, mutta pysyvät parhaiten jalassa, kun laittaa ne haalarin alle ja haalarin lenksuilla vielä pohjasta kiinni.
Stonzien käyttöikä on pitkä, sillä ne voi lämmittää ihan pienen vauvan jalkoja vaikka kantorepussa tai rattaissa. Konttaavan ja kävelemään opettelevan lapsen jalassa Stonzit ovat myös erinomainen vaihtoehto. Pohja on kestävää ja kevyttä hypoallergeenista PLUSfoam materiaalia, joka ei kerää itseensä bakteereja. Bootiesit hylkivät myös vettä ja tuulta, joten jalat pysyvät kuivina kosteammillakin säillä. Stonzit ovat myös Suomen neuvolalehden suositus ensikengiksi, sillä pehmeä jalan kehittymiselle soveltuva pohja antaa mahdollisuuden jalan liikkua ergomisesti. Kokoja löytyy aina 3-vuotiaaseen asti, jolloin Stonzeja voi käyttää esimerkiksi päikkäriaikaan, sillä nukkuminen on varmasti mukavempaa pehmeissä jalkineissa. Stonzeja voi myös huoletta pitää eri vuodenaikoina aina pakkaskeleistä viileisiin kesäiltoihin asti. Viime kesänäkin kaipailin monesti vauvan jaloille suojaa, sillä kylmä tuuli yleensä viilensi jalat nopeasti kantoreppuilussa.
Jos mietit miten kummassa saat Stonzit jalkaan Linerzien kanssa, niin me tykättiin laittaa pehmuste ihan suoraksi puvun alle. Näin se myös pysyy puhtaana ja lämmittää paremmin jalkaa pitemmältä matkalta. Toisen lapsen kohdalla ensisijaista on käytännöllisyys, vaikka onhan nuo Linerzit todella söpön näköiset haalarin päällä.
Kasvavalla vauvalla tilanteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti ja huomaatkin, että yhtäkkiä vauva ei enää viihdykään rattaissa ihmetellen, vaan haluaakin päästä hiekkalaatikolle pyörimään. Näin ollen on fiksua hankkia kerralla sellaiset jalkineet, jotka on mukavat rattaissa, mutta menevät myös konttaillessa nurmikolla ja ensiaskeleiden harjoittelussa. Stonzit ovat pehmeä lasku kenkien maailmaan. Meillä nämä Stonzit tulevat olemaan käytössä koko talven ja vielä keväälläkin ne menevät hyvin päikkäreillä.
Mikäli teillä on vielä vauvan kengät hankintalistalla talvelle / keväälle tai jonkun pienen taapertajan joululahja on vielä mietinnässä, niin minulla on ilo tarjota lukijoilleni -10% alekoodi Viivi ja Vilpertti -verkkokauppaan. Stonzeja löytyy vaikka missä ihanissa väreissä ja  valikoimaan pääset tästä. Koodilla talvi saat -10% kaikista Stonzeista  ajalla 13.11-19.11.2017.
Minkälaiset ensiaskelkengät ovat olleet teidän valinta talveksi? Onko teillä kokemusta Stonz jalkineista ensiaskelkenkinä? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *