Hae
Love Beyond Words

Vauva 10kk

Vauvavuosi senkun lähenee loppuaan ja tää loppuvuosi meneekin nopsaan, sillä ajankulua ei edes huomaa, kun joulunodotus ja sen tuomat kiireet ovat alkaneet. Tässä viime aikoina onkin tapahtunut huimaa kehitystä melkeen joka osa-alueella ja helpottuneena voin myös kertoa, että yksi niistä liittyy myös nukkumiseen! 

Nukkuminen

Vihdoin meillä nukutaan! Lueskelin Lilianin 10kk postausta ja neiti oli nukkunut myös 10kk kohdalla ensimmäisen täyden yönsä ja saman taktisen liikkeen seurauksena – siirsimme sängyn pois meidän makuuhuoneesta. Patrikin kohdalla tämä on aiheuttanut sen, että hän on ilman poikkeuksia nukkunut joka yön vähintään 5/6 asti ja viime aikoina herätys on ollut vasta 8. Mikä suuri vapauden tunne, kun on saanut nukkua koko yön rauhassa omassa sängyssä. Tätä ois voinut siis testata jo aiemmin, sillä nähtävästi meillä lapset ei nuku hyvin meidän kanssa samassa huoneessa (paitsi sitten isompana :D) Meillä siis nukutaan tällä hetkellä niin, että molemmat menee viimeistään 21 unille ja herätään klo 8. Voisiko tämä vaihe jatkua aina? 
Päikkärit ovat myös säännölliset. Patrik nukkuu pienet aamupäikkärit 9.30-11 välillä noin 0.30min-1h. Toiset päikkärit ovat yleensä klo 13-15 ja ne kestää 1-2h. Vielä kuitenkin joustoa löytyy hyvin ja maailma ei kaadu, jos ekat päikkäritm jos toiset päikkärit on vaan 5 min tai päikkärit alkaa tunnin normaalia myöhemmin.

Liikkuminen

Kuukauden sisällä poika on alkanut oikeen kunnolla nousta kaikenlaisia tukia pitkin ylös. Hän nousee ihan jatkuvasti ylös, mutta vielä alastulossa hän kaipaa tukea. Kävelytuen kanssa hän myös osaa kulkea huoneen päästä päähän. Nykyään hän myös enimmäkseen konttailee paikasta toiseen, vaikka pitkään hän meni ovalla istuvalla tyylillä. Hän on todella vikkelä ja enää ei kannata unohtaa vessan ovea auki, sillä hän kyllä huomaa sen heti. Yleensä hän ei viihdy kovin kauaa yhdessä kohteessa ja varsinkin olohuoneesta hän lähtee samantien kohti mielenkiintoisempia tutkimuskohteita. 

Ruokailu 

Patrik syö melkeen mitä vaan hyvällä ruokahalulla. Ollaan tooodella laiskoja tarjoomaan sille sormiruokia. Pikkuhiljaa aletaan ottaa mukaan myös hapanmaitotuotteita, mutta mennään aika rauhallisesti niitten suhteen, sillä lopetin imetyksen reilu 2 viikkoa sitten, joten maha tottuu nyt pelkkään korvikkeeseen.

Sosiaalisuus

Patrik on meidän ilopilleri, joka innostuu lähes kaikesta, mutta on myös rauhallisuuden perikuva. Hän tuijottaa naama peruslukemalla, jos sisko kiljuu vieressä toista tuntia. Pikkuhiljaa kuitenkin alkaa myös omaa tahtoa löytyä ja tietyt lelut ovat hänelle tärkeitä. Pallo ja imuri on ihan parhaita leluja Patrikin mielestä ja niiden kanssa hän jaksaa touhuta vaikka koko päivän. Erityisesti nyt tuo imuri on vienyt hänen sydämensä, sillä hän saa oikeen kunnon raivarin, jos sisko koittaa viedä sitä käsistä. Hän on myös ihan hysteerisen innoissaan aina kun imuroidaan. Tää siivousintoilu on siis näköjään aika kova juttu meidän perheessä. Pallo on ollut alusta lähtien suosikki lelu, jolla hän on osannut jo pitkään heitellä. Ihanaa, kun on sellainen yhteinen leikki, jossa molemmat lapset osaavat olla mukana. 

Joko muilla 10 kuukautiset ovat alkaneet nukkumaan ja onko vauva siirretty omaan huoneeseen? 
*** Patrikin päälle oleva Blaa!:n Sora Suspenders Overall ja Ninnimoin juliste saatu yhteistyössä Minikoot.fi kanssa. Tällä viikolla tulossa ihana Instagram arvonta, jossa luvassa pientä shoppailurahaa! Muista seurata tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *