Hae
Love Beyond Words

Hiippapipo ja kaulaliina tupsuilla

Pitkästä aikaa vähän käsityö juttuja. Aika ajoin innostun näistä aina enemmän ja jos aikaa olis enemmän niin olisi ihana oppia tekemään vaikka mitä vaatteita itse lapsille, koska ne on kuitenkin uniikkeja ja ne voi suunnitella ihan oman maun mukaan. Tällä hetkellä suunnitteilla on muun muassa on peplum-mekko pitsisomistein, mutta edelleen odotan lopullista inspiraatiota siihen. Nyt kuitenkin esittelen viimeisimmän projektin, jonka sain vasta valmiiksi – pikku neidin söpistely setin talveksi. Pongasin tämän iiihanan hiippapipon ohjeen Prinsessajuttu -nimisestä blogista.

Kaulaliinan ohje puolestaan on peräisin ihan omasta päästä. Sinun tarvitsee vaan luoda puikoille pari silmukkaa ja lähteä sitten pikkuhiljaa lisäämään, niin että päissä silmukkamäärä lisääntyy joka kierroksella. Meidän kaulaliinan leveys on 10cm.  Tämän jälkeen neuloin 2o 2n, niin että kokonaispituus kaulaliinalla on 150cm. Toisessa päässä silmukkamäärä puolestaan vähennettiin joka kierroksella, niin että lopulta on enää jäljellä muutama. Tein molempiin päihin vielä tupsut. Tupsut pystyy tekemään näppärästi käyttämällä apuna tupsukehikkoa, joita löytyy esimerkiksi Flying Tiger Copenhagen nimisestä liikkeestä.

Kummatkin ohjeet ovat todella simppeleitä, sillä tarvitsee vain osata neuloa oikein ja nurin. Tällä hetkellä aika ja kärsivällisyys ei riittäisikään opettelemaan mitään uusia monimutkaisia kuvioita, mutta onneksi näilläkin pärjää aika pitkälle. Tämä hiippamalli sopii aika mukavasti myös joulunaikaan! Ajattelin ehkä vielä etsiä jotain heijastinkangasta ja laittaa sydämenmuotoisen heijastimen pipoon kiinni. Koskaan ei voi olla heijastimia liikaa näin pimeänä ja synkkänä vuodenaikana.

Mikä on teidän viimeisin käsityöprojekti? Onko teillä valmisteilla pehmoisia paketteja jouluksi? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *