Hae
Love Beyond Words

DIY – valkoiset kävyt

Tässä ohje todella nopeaan diy – projektiin, joka on myös kiva toteuttaa lasten kanssa. Ensimmäiseksi tarvitsee lähteä ulos metsästämään käpyjä. Ainakin meillä 4-vuotias on aina innoissaan, kun saa kerätä jotain ulkoa, jonka saa myös tuoda sisälle luvan kanssa. Tämän jälkeen tarvitset lisäksi muovisen kannellisen astian, kloriittia ja jonkun painon käpyjen päälle.

Valkaistujen käpyjen tekeminen on helppoa.

– Poista kävyistä  roskat.

– Laita kävyt muoviastiaan, jonka jälkeen kaada kloriittia käpyjen päälle niin, että ne peittyvät.

– Laita käpyjen päälle jokin paino, että ne pysyvät upoksissa kloriitin alla.

– Anna käpyjen valkaistua yön yli enintään 24h.

– Laita kävyt talouspaperin päälle kuivumaan. Vie kävyt ulos kuivumaan mikäli haluat välttää valkaisuaineen hajun sisällä. Ulkona kuivatus kertaa yhden tai kaksi viikkoa, joten tämä vaatii kärsivällisyyttä. Kävyt avautuvat uudelleen kuivuessaan.

Lapsista on aina jännä seurata, kun jokin asia muuttaa muotoaan. Näitä oli kiva käydä aina vähän väliä ihmettelemässä parvekkeella, joko kävyt olisivat avautuneet ja muuttuneet valkoiseksi. Me taidettiin hieman säästellä kloriitin kanssa, sillä kävyistä ei tullut ihan super valkoisia, niin kuin tässä Rauha Rentolan blogissa, mistä idea pongattiin. Tai sitten käpyjä oli liian paljon pienessä tilassa. Oli miten oli, niin kävyt ovat jokatapauksessa kiva sisustuselementti talveen ja ne näyttävät kivalta esimerkiksi tonttuoven edessä.

2 kommenttia

  1. Laura/ iloa, eloa! kirjoitti:

    Me aikoinaan vaan suihkumaalattiin kävyt valkoisiksi meidän talvihäihin, mutta saishan niitä näköjään näinkin tehtyä! :p 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Joo maalaus on varmaan se perinteisin tapa ja suihkumaalaus varmasti nopeaa ja saa aikaan myös tasaisen värin 🙂 Tässä joutuu odottelemaan aika kauan lopputulosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *