Hae
Love Beyond Words

Vauva 11kk

Tää tuli jotenkin ihan yhtäkkiä! Miten tämä vauvavuosi on ohi jo kuukauden päästä. Olen elänyt haavemaailmassa ja ajatellut, että meillä saadaan nauttia ihanasta vauva-ajasta vielä pitkään, mutta eihän tää meidän poika nyt enää mikään  kovin pieni vauva ole. Tammikuu tulee kuitenkin kieltämättä aika puun takaa  ja en ole kerennyt suunnittelemaan edes 1v- juhlia, sillä koko ajan lasketaan päiviä jouluun ja sitten onkin yhtäkkiä jo 1-vuotispäivä. Alla pieni kooste meidän hurmurista 11 kuukauden iässä. 

-Patrik on hassu, rauhallinen ja iloinen-
Hän rakastaa erilaisia kisoja, ja konttaa kilpaa siskonsa kanssa tai huomatessaan vessan oven jäädessaan auki, on hän salamana paikalla. Hän ei turhasta itke, vaan on aina iloinen ja nauravainen. 

– Hän ei ujostele –

Vaan tekee rohkeasti tuttavuutta vähän vieraammankin ihmisen kanssa, mikäli se on todettu ihan kivaksi vieraaksi. Hän esimerkiksi jää mielellään leikkimään vieraiden kanssa, kun äiti käy hakemassa neidin kerhosta ja ei taida edes huomata tällä välin, että äiti on kadonnut hetkeksi jonnekin.
– Sosiaalinen pikku herrasmies –
Päivän aikana jutellaan aina kun asiaa on. Tällä hetkellä hän ei höpöttele 24/7, mutta sanoo aina sanomattavansa, kun asiaa on. Hän jokeltelee tavuilla heittää – tätä – kato –  annaa

– Osoittaa kiintymystään –

Poikamaiseen tapaan hän ei juurikaan pussaa tai halaa. Mutta esimerkiksi tänään hän tuli antamaan halin siskolleen, kun hänellä oli paha mieli. Viime viikkoina hän on myös antanu aika paljon haleja äidille, kun hän on levittänyt kädet merkiksi, että haluaa tulla syliin. 


– Patrik tunnistaa asioita –

Hän osaa osoittaa lamppua ja tietää mitä ei saa tehdä, mutta tekee sen kumminkin.

-Parhaimmat lelut ovat kaikki mahdolliset johdot, pallot, mutta ehdoton ykkönen on imuri – 
Siis oikeesti, muuten poika osaa olla kyllä erittäin lunkista, mutta ootapas kun avaat siivouskaapin, niin hän saa sellaisen hepulin, jos ei saa imuria käsiinsä. 
– Paikallaan pysyminen on ehdoton ei –
Tää poika on saanut kauheen vauhti vaiheen, eikä pysy sekunttiakaan paikalla. Hän kiipeää joka tukea vasten ja konttailee hirmu vauhtia eri suuntiin. Vielä kuitenkaan tarkoituksella hän ei irroita otettaan tueasta. 

–  Nukkuu kokonaisia öitä –
Tää on niin luksusta. Poika meneen 21 aikaan unille ja herää 7 – 8 aikaan aamulla. Kokonaiset yöt alkoivat siitä, kun siirrettiin hänet omaan huoneeseensa. 

– Nukkumaan meno sujuu yleensä rauhallisesti – 
Pienet vastalauseet toki osoitetaan, kun makuuhuoseen käy tie, mutta otettuaan pienet painit peiton ja nallejen kanssa hän simahtaa tyytyväisenä pylly pystyssä. Hih, hänen nukahtamis asennot on jotain niin epämääräisiä, mutta suloisia. Hän ei ikinä nukahda ns. tavalliseen asentoon, esimerkiksi selälleen tai kyljelleen. 


– Tarvitaan vielä yleensä kahdet päikkärit – 

– Ruoka-aikana ollaan paikalla – 
Ruoka maistuu edelleen hyvin ja pikkuhiljaa aletaan lisäämään myös enemmän maitotuotteita. Maha oli aika sekaisin pitkään, kun siirryttiin pelkkään korvikkeeseen, joten ei olla pidetty tämän kanssa kiirettä. 

 – Hänellä on kahdeksan suloista hammasta –  
4 alhaalla ja 4 ylhäällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *