Hae
Love Beyond Words

Kylmäsavuporo-aurajuustoleivokset Uuden Vuoden juhliin

Pienessä gallupissa kyselin teiltä, mitkä postaukset ovat jääneet mieleen ja ehkä yllättäen aika monelta tuli vastaukseksi jakamani reseptit, joten tästä innostuneena haluan jakaa yhden reseptin meidän tämän vuoden joulun ruokapöydästä. Nämä kylmäsavuporo-aurajuustoleivokset sopivat myös Uuden Vuoden pöytään, joten tässä teille resepti testiin heti viikonlopulle.
.
Pohja
300g ruisvuokaviipaleita
100g voita
Täyte
2liivatelehteä + vettä
200 g poron kylmäsavupaistia
100g paprikaa
150g sinihomejuustomurua (esim. Aura)
200g kermaviiliä
1dl persiljaa
mustapippuria
Koristeeksi
karpaloita

Valmistus

Hienonna leipäviipaleet ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
Pane liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Hienonna poro ja leikkaa paprika pieneksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kuumenna pieni tilkkä vettä ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa paloiksi. Koristele karpaloilla tai vaikka puolukkahillolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *