Hae
Love Beyond Words

TÄLLAINEN ON YKSIVUOTIAS!

Tässä tulee viimeinen kuukausikatsaus vauvan elämään, sillä viime viikolla ikää tuli kokonainen vuosi.. Näin ollen virallisesti meillä ei ole enää vauvaa, vaikka minulle hän on aina oma pikku vauva… 
Kuva: Juha-Matti Tenhunen Photography

Sosiaalisuus & Luonne 

Taaperoarjen kolkutellessa voin vain haikeudella muistella sitä ihanan helppoa pikku vauva-aikaa, sillä tää meidän poika on selvästikin tässä kuukauden sisällä hoksannut että ”hei mäkin olen täällä”, eli ihana uhma on tullut meidän iloksemme. Enää kaunis muisto vaan se aika, kun meillä oli aina niin iloinen ja helppo vauva. Tällä hetkellä arki on astetta rajumpaa, kun rakkaat lapseni tappelevat päivän niistä samoista leluista ja itkevät kilpaa kenen ääni tavoittaa äidin nopeammin. P on myös keksinyt tämän huutamisen jalon taidon, kun hän kokee hänen mielestään vääryyttä. Ja näitähän tilanteita riittää – kun hän ei saa haluamaansa ruokaa pöydältä, kun hän ei saa nuolla kengänpohjaa, kun hän ei saa työntää kättänsä wc-pönttöön tai, kun isosisko ei ota mukaan leikkeihin jne.
Mutta on hän vaan silti niin ihana. Hän on yleensä aika rauhallisesti, kun vaan saa keskittyä täysillä leikkeihin, eikä isosisko oo tekemässä kiusaa. Hänen lempilelu on tällä hetkellä synttäri ilmapallot, jotka leijuu. Hän kuljettaa niitä narussa mukana ihan kaikkialle. Hänet saa hyvälle tuulelle nostamalla sohvalle, jossa hän pääsee pomppimaan ja tiputtamaan leluja sohvan taakse. Kun häntä harmittaa, niin hän leppyy hyvin nopealla halauksella. Hän on siis osaa ottaa aika coolisti ja ei turhia hempeile, yksi nopea halaus ja pahamieli on poissa. 
Ymmärrys kehittyy koko ajan nopeasti. Tänään katseltiin yhdessä Lidlin mainosta ja hän osoitti sieltä sukkia ja sitten perään omia sukkia jalassaan. Hän osaa sanoa ”anna”, ”kato”, ”heittää” ja todella pahan paikan tullen ”äitääää”, mutta nuo ensimmäistä sanaa kolme kuuluvat ainoastaan hänen vakiosanastoon. Hän ymmärtää paljon asioita ja mm. tulee pyydettäessä toiseen huoneeseen tai tietää mitä kihartimella tehdään. 
Kuvat: Juha-Matti Tenhunen Photography

Liikkuminen 

P on nopea liikkeissään ja hän konttaa tosi lujaa paikasta toiseen. Hän on erityisen kiinnostunut avaamaan kaappeja ja osaa tyhjentää koko kaapin alle minuutissa lattialle. Tänään hän innostui ottamaan muutamia askelia ilman tukea – ensiksi sivuttain ja sitten eteenpäin. Tuen kanssa hän on kävellyt jo reilun kuukauden todella sujuvasti, joten hän on varmistellut käveleen lähtemistä jo tovin. 

Ruokailu

Viime aikoina ollaan ruokailtu aika paljon sormin, sillä hänellä maistuu ainoastaan muutamat tietyt ruuat syöttämällä. Meillä on käytössä Ezpz silikonilautanen, joka on ollut todella kätevä. Se tarttuu paremmin pöytään ja on vähän isompi normaali lautaseen verrattuna, joten ainakaan vielä se ei ole myöskään päätynyt lattialle. 
Kuva: Juha-Matti Tenhunen Photography

Nukkuminen

Lähes poikeuksetta meillä nukutaan kahdet päikkärit. Toiset 10-11 välissä, jotka ovat kestoltaan 15min-1h riippuen tilanteesta. Toiset päikkärit ovat aika säännöllisesti 14-16 välissä. Yleensä ne nukutaan rattaissa partsilla, jossa uni maistuu parhaiten. Yöunille nukahdetaan 21 aikaan ja aamulla heräillään tällä hetkellä 7 aikaan. Nukuttaminen on aika työn takana, sillä hän peuhaa sängyssä lähemmäs tunnin, mutta pääasia että nukkuu yönsä hyvin. 
Kaiken kaikkiaan aivan ihastuttava nuori mies, joka kerää hurmioituneita katseita kaikkialta. Hän on todella vieraskorea, joten osaa näyttää ne kaikista parhaimmat puolensa aina jonkun ollessa kylässä. Hänen silmänsä sulattaa viimeistään jokaisen vastaantulijan ja eihän tuohon suloiseen hymyyn voi olla rakastumatta. 

Löytyykö teidän kotoa 1-
vuotiaita tulevia taaperoita? 

*** Jälleen kerran iso kiitos veljelleni Juha-Matille kuvista 🙂 

4 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Onnea, ihana 1vee! Vastahan hän syntyi, miten äkkiä vuosi menikään!

 2. Maitokahvimedia kirjoitti:

  Suloinen kundi! <3 Onnea koko perheelle toivottelee Maitokahvimedian jengi

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos ?Joo sitä mäkin oon kauhistellu. Mihin tää aika oikein menee.?

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Tää on kyllä niin söpis minityyppi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *