Hae
Love Beyond Words

PARAS RASVA ATOOPPISELLE IHOLLE

Ihon kuivuminen talvisin on ärsyttävä ongelma. Meillä kukaan ei ole ennen tätä talvea kärsinyt kuitenkaan kovin pahasta kuivumisesta. Viime syksyllä huomasin kuitenkin, että Patrik alkoi raapia itseään yhä enemmän ja tuntui, ettei ihon perusrasvaus enää riittänyt. Lopullisesti iho meni todella pahaksi ensimmäisten pakkasten saapuessa. Aluksi ihottumaa oli vain taipeissa, josta se levisi nopeasti ihan koko kroppaan. Lopulta iho oli niin kuiva, että jouduin kiikuttamaan pojan lääkäriin. Hän antoi ohjeeksi rasvata pojan ihan valkoiseksi hydrocortisonilla ainakin 5 päivän ajan. Kuulemma häneen saisi helposti uppoamaan helposti ainakin puolikkaan tuubin rasvaa. Mielestäni tämä kuulosti aika hurjalle, sillä ainakaan pitkäaikainen hydrocortisonin käyttö ei tee hyvää herkälle iholle. Otin siis vähän iisimmin ja pojasta ei tullut lumiukkoa rasvauksen jäljiltä ja jo 3 päivän jälkeen iho oli täysin normaali, joten lopetin kuurin siihen. 

Hydrocortison kuurin jälkeen atooppiseen ihottumaan taipuvaisella on todella tärkeää löytää hyvä perusvoide, jotta päästäisiin eroon lääkerasvoista. Me testattiin muutamaa apteekin voidetta, jotka olivat rasvaisia ja paksuja. Ihottuma myös palaili pikkuhiljaa. Sitten muistin, että minulla oli Kaksplussan syysbileistä saatua Medisoftin hoitavaa vartalovoidetta. Voin kertoo, että tämän purkin jälkeen meidän ei ole enää tarvinnut etsiä sitä oikeaa perusrasvaa, sillä tämä on ihan täydellinen ainakin meille. Vartalovoide on todella miellyttävä käyttää, sillä se on helposti levittyvää, kuivuu nopeasti iholle ja ei tunnu käsissä rasvaiselle. Voide on myös kätevästi pumppupullossa. 

” Medisoftin vartalovoide on miedon tuoksuinen ja se sopii päivittäiseen käyttöön. Glyseriini hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Se tekee ihosta silkinpehmeän ja joustavan. pH 5,5 auttaa palauttamaan ihon luonnollisen pH-arvon ja normaalin kosteustasapainon. Vartalovoide sopii koko perheelle, eikä se sisällä väriaineita tai parabeenejä. ” 

” Iho on luonnostaan lievästi hapan, jonka pH on noin 5,0-5,5. Happaman kerroksen on tehtävä suojata ihoa epäpuhtauksilta ja kosteuden haihtumiselta. Tämän vuoksi esimerkiksi vesijohtovesi ja voimakkaat pesuaineet kuivattaa ihoa. Pesuaine, joka vastaa ihon omaa pH-arvoa, rasittaa ihoa vähemmän, suojaa ihon rasvakerrosta ja auttaa ylläpitämään ihon luonnollista kosteustasapainoa.” 

Medisoft ihonhoitotuotteet sopivat hyvin myös herkälle iholle
Medisoftin rasvan voit löytää ihan perus ruokakaupasta ja se ei ole myöskään hinnalla pilattu, vaan tämä 300ml purkki maksaa n. 5e. Meillä tämä purkki kestää ehkä kuukauden ja rasvataan poika ihan kokonaan aina aamuin illoin. Medisoftilta löytyy myös hoitavaa pesunestettä sekä hoitavaa käsivoidetta, jotka sopivat myös erinomaisesti koko perheen käyttöön. Miten kätevää, kun ei tarvitse täyttää kaappitilaa erikseen aikuisten tuotteilla! 
Onko teille Medisoft-merkki tuttu? Mitä perusvoidetta käytätte atooppiselle iholle? 

* Alunperin sain Medisoft  ihonhoitotuotteita testiin Kaksplussan syysbileiden Goodiebagin mukana ja ne jäi jokapäiväiseen käyttöön 🙂 

2 kommenttia

  1. petra kirjoitti:

    mahtavaa että saitte avun noista! 🙂 Mekin tykättiin tuosta vartalovoiteesta, mutta meidän tytölle se ei ihan riittänyt.

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Joo osottautui kyllä tosi näppäräksi meille 🙂 Nää rasvat on varmaan aika arpapeliä mikä sopii kellekin, kun on erilainen iho 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *