Hae
Love Beyond Words

IHAN TAVALLINEN TIISTAI

Tajusin Piritan ( Pandamaman ) My Day postauksesta, että en ole tainnut tehdä koko vauvavuodesta yhtään tälläistä postausta. Nyt siis todella pitkästä aikaa kurkkaus meidän kokonaiseen arkipäivään. edellinen My Day postaus löytyy tästä, jolloin olin toisiksi viimeistä päivää töissä! Hieman erilaisempi päivä siis kyseessä tähän nykyiseen arkeen verrattuna. 
Meidän tiistai päivä alkoi vasta hieman ennen 8, kun heräilin lasten kanssa. Minun pitäisi oikeasti oppia heräämään kunnolla ennen lapsia, että saan keitettyä ne kahvit rauhassa, mutta en vaan saa itseäni yöunille tarpeeksi ajoissa 😀 Klo 9 mennessä oltiin syöty aamupalat ja ladattu astianpesukone täyteen, jonka jälkeen katselin hetken aikaa meininkiä, joka alkoi käydä jo hieman villiksi. Klo 10 aikaan lähdettiin ulos ja P pääsi ekoille vajaan tunnin mittaisille päikkäreille. Tämä on yleensä varmaan yksi kivoimmista hetkistä, kun saa keskittyä vain yhteen lapseen. Leikittiin tänään lumileikkejä ja Lissu kiipesi ison lumikasan päälle, teki lumienkeleitä ja leikki majaa lumikasassa. Ulkoilun jälkeen syötiin kaikki lounaaksi eilistä härkis-juureslaatikkoa, jonka resepti löytyy tästä. Suosittelen ehdottomasti testaamaan. Tämä oli todella nopea valmistaa ja meidän nirso mies ei edes tajunnut, että se on kasvisruokaa. Kaikkien mielestä siis hyvä uusi arkiruoka vaihtoehto.
Ei paljon hymyilytä, kun olis päikkäriaika ja äiti vaan koittaa saada hymyä kasvoille.
Lounaan jälkeen saatiin kylään pariksi tunniksi uudet tuttavuudet, joihin oltiin tutustuttu pari viikkoa sitten erään paikallisen whatsupp-ryhmän kautta. He sattuivat asumaan ihan melkeen naapurissa ja heillä on samanikäiset lapset kuin meillä. Kaiken lisäksi 4-vuotiaat tytöt löysivat heti yhteisen sävelen leikkeihin, kun pari viikkoa sitten ekan kerran tavattiin. On kyllä ihan parasta seurata miten hauskoja leikkejä nämä 4-vuotiaat keksivät, vaikka aikuisia ei huolitakaan enää niihin mukaan. Onneksi meillä äideillä oli seuraa toisistamme ja 1-vuotiaista. Loppuajasta menimme myös hetkeksi leikkimään ulos, jossa tytöt laski pulkalla rappusia alas ja kiipeilivät lumikasojen päälle. Pienemmät leikkijät pääsivät myös toisille päikkäreille ja P nukkui parin tunnin unet. 
Tänään lähetti toi minulle päivällä ihan super maukkaan yllätyksen. Pääsin nimittäin testaamaan R-kioskin uusia vegaanisia lounas- ja välipalaruokia! Omasta paketista paljastui tabbouleh-linssisekoitusta ja hummusta sisältävä libanolilainen salaatti, falafel-hummus wrap, sekä mangolla höystetty kvinoapudding. Juomana oli mustikka-omena-inkivääri-minttu mehua. Mun suosikki oli ehdottomast tuo libanolinainen salaatti, sillä olen itsekin innostunut nyt kaikista erityyppisistä salaateista. Kannattaa käydä kurkkaamassa r-kioskin sivuilta lisätietoa näistä uutuuksista. Huippua, että valmisruokiin tulee myös tälläisiä terveellisempiä vaihtoehtoja. Myös plussaa siitä, että joukossa on myös kasvisruokia yhä enemmän, sillä nämä on todella maukkaita vaihtoehtoja ihan perus arkiruokiin. Näitä maistellen menikin meidän illallinen, joten koko päivänä ei tarvinnut itse kokkailla mitään, mikä lottovoitto minulle! 
Iltaruuan jälkeen lähdin isomman lapsen kanssa pulkalla kohti muskaria ja kanteletuntia. Tää on lähes paras osuus koko viikossa, sillä saan takuuvarmasti ainakin sen 45 minuuttia omaa aikaa, kun neiti on soittamassa. Tällä kertaa käytin sen ajan hyödyllisesti, eli selasin kännykällä päämäärättömästi instagramia ja facebookkia. Samaan aikaan mies oli tehnyt kotona meille itämaisen kanakeiton huomiselle. 
Kotiin päästiin hieman 19 jälkeen, jonka jälkeen päästiin koko perhe neidin vetämään muskariin. Tämä on ihan pakollinen rutiini aina muskarin jälkeen, koska hän on niin innoissaan kaikesta oppimastaan. Muskarin jälkeen käytiin tyttöjen kesken suihkussa ja syötiin iltapala. Klo 20 jälkeen tehtiin vielä iltapesut ja alettiin laittaa sänkyyn lapsia. Minä nukutin Patrikin lastenhuoneeseen ja Kimmo luki sadun meidän huoneessa. Klo 21 aikaan päivä alkoi olla paketissa ja pääsin herkuttelemaan kvinoapuddingilla ja kirjoittamaan tätä postausta. 
Tästä päivästä ei jäänyt kyllä  huonoa fiilistä mistään kohtaan. Tää oli aika perus arkipäivä silloin kun isompi ei ole kerhossa 3h aamupäivästä. Tällä hetkellä arki sujuu aika kivasti omalla painollaan ja joka päivässä on yleensä jotain kivaa ja erilaista tekemistä, joka pitää sen mielekkäänä. Ehkä juuri siksi en ole osannut kaivata työelämää. Oma-aika on aika rajallinen ja yleensä sitä malttaa ottaa vasta silloin, kun lapset on unilla, kun tuntuu, että koko ajan pitäisi olla jotain tekemässä. Ehkä tähänkin saadaan jotain muutosta ja saadaa jokin toimiva systeemi, niin että vuoroitellen meillä molemmillä on omaa-aikaa arki-iltoina tiettyinä päivinä. 
Mutta mitä mieltä olette, haluutteko lukea näitä arkipäivä postauksia enemmän kuin kerran kahdessa vuodessa? Itseä ainakin alkoi nyt vähän harmittamaan etten ole kirjoittanut ainuttakaan postausta siitä kun meillä oli ihan pieni vauva, vaikka aika samanlaista se arki tais silloinkin olla. 
Käykää kurkkaamassa myös INSTAGRAM my story, jossa vielä pyörii jonkin aikaa meidän eilisen päivän videot! 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *