Hae
Love Beyond Words

VÄLIMEREN JA LÄHI-IDÄN MAKUJA VANTAALLA

Asiakas arvio: Mama Mozza Pakkala
Rakastan hyvää ruokaa ja hyviä ravintolaelämyksiä. Halusinkin järjestää kivan kokemuksen 6 henkilön porukalle, johon kuului mieheni + hänen kaksi veljeä vaimoineen. Ei olla oltu käyty yhdessä syömässä ravintolassa kertaakaan näitten vuosien aikana, jolloin perheemme on kasvanut yhteensä 7 lapsella. Ihan mahtavaa siis, että tälläinen tilaisuus järjestyi ja saatiin myös koko lapsilauma hoitoon. Haluan vielä pienenä pohjustuksena mainita, että olen kouluttautunut myös ravintolakokiksi ja tehnyt ruuan parissa töitä jonkun aikaan ennen kuin kiinnostus liiketaloutta kohtaan nousi. Suurin ylpeyden aihe on työharjoitteluni Irlannissa sijaitseva Luxus Kartano Hotelli nimeltä Mount Falcon. Siellä näin ja pääsin tekemään sellaista ruokaa, jossa jokainen ainesosa on tarkoin valittu ja kaikki ruoka tehdään suurella ammattitaidolla ja rakkaudella. Käsittääkseni myös blogin lukijat arvostavat hyvää ruokaa, sillä viimeisessä kyselyssä teidän suosikkeja oli jakamani resepti-postaukset.

Ravintolaelämys koostuu mielestäni kolmesta tekijästä, joista tärkeimmät ovat itse ruoka ja palvelu. Nämä kaksi joustavat jossain määrin, sillä hyvällä palvelulla voi paikata pettymyksiä ruuan suhteen ja toisin päin. Ravintolan miljöö ja sisustus puolestaan luo puitteet tunnelmalle. Mama Mozza on avannut vastikaan uuden toimipisteen Vantaan Pakkalaan. Mama Mozzan kotisivut antaa olettaa paljon, sillä ne ovat mielestäni todella tyylikkäästi tehty. Erityisesti plussaa ruokakuvista, jotka ovat todella huokuttelevan näköisiä. Kotisivujen perusteella paikka vaikuttaa juuri sellaiselta minne on pakko päästä syömään! Sisään astuessa ravintolassa on todella viihtyisä tunnelma ja se on rempattu todella tyylikkäästi.

Olin lukenut todella paljon suositteluja Tikkurilan Mama Mozzasta. Paikan ehkä puhutuin valtti on iso alkuruokapöytä – ja sitä se todella on!  Vaihtoehtoja on ihan joka lähtöön ja omat suosikit on viininlehtikääryleet ja hummus sekä erilaiset marinoidut kasvikset. Välttämättä määrä ei takaa laatua.  Tässä tapauksessa vähentäisin puolivalmiita vaihtoehtoja ja unohtaisin kokonaan esimerkiksi friteerattuna tarjoiltavat tuotteet, sillä ne ei vaan maistu hyvälle, jos ne seisoo kauan alkuruokapöydässä. Panostaisin vielä enemmän ravintolan ruokaperinteeseen eli välimeren ja lähi-idän makuihin ja raikkauteen alkuruokien ostalta. Niiden tarkoitus on herättää ruokahalua, joten siihen sopii erinomaisesti juuri monipuoliset salaatit, jotka säilyy hyvin tuoreena. Lisäisin salaattivalikoimaan jonkin kivan lähi-itämaisen salaatin ja esimerkiksi tabbouleh-salaatti olisi raikas vaihtoehto. Idea tapas/meze alkuruokapöydästä on kuitenkin todella hyvä, joka erottuu hyvin muista ravintoloista.


Pääruuaksi osa porukasta tilasi pizzaa ja osa pihvejä. Varsinkin pihviannokset ovat todella runsaita ja niissä on todella hyvä hinta-laatusuhde.  Pizzoista puolestaan ei tullut aidon italialaisen pizzan tuntua. Mielestäni pizzassa vähemmän täytteitä on enemmän laatua.  Pääruokien osalta panostaisin juuri pizzojen laatuun, sillä alueelta puuttuu hyvä pizzeria, joka valmistaa rapeita pizzoja.  Lähtisin myös rohkeasti lisäämään listaan lähi-idän makuja, kuten esimerkiksi jaettava pitaleipäannos monipuolisella täyte vaihtoehdoilla olisi herkullinen lisä, jota kokeilisin ehdottomasti.


Jälkiruuat ovat todella herkullisia ja isoja! Tilasimme juusto – ja suklaakakkua sekä jäätelöannokset. Kaikki olivat todella kauniisti esillä lautasella. Kysymys merkki oli kuitenkin viinin hintojen puute ruokalistassa. Meidät yllätti myös kuinka hintava perus Riesling viini oli.

Mama Mozza Pakkala on hyvä lisä alueen ravintola tarjontaan. Asiakkaana arvostan, että alueelle tulee lisää monipuolisia vaihtoehtoja isojen ketjujen ohelle. Välimeren ja lähi-idän makujen yhdistäminen on herkullinen yhdistelmä ja uskon, että ravintolalla riittää kysyntää, jos ruuan valmistamiseen ja makuyhdistelmien hiomiseen käytetään aikaa. Lähi-itämaista ruokaa ei juurikaan ole tarjolla Vantaan suunnalla, jos ei lasketa juuri vastikaan avattua pikaruokaravintola Fafa’sia. Suosittelen testaamaan, sillä pelkkä alkuruokapöytä on jo todella runsas ja täyttävä!

PLUSSAT
Viihtyisät remontoidut isot tilat 
Monipuolinen alkuruokapöytä (joka sisältyy hintaan)
Isot ja maukkaat pihviannokset (hyvä hinta-laatusuhde)
MIINUKSET
Viinien hinnat puuttuu ruokalistasta ja perusviinin kalleus
Pizzojen liian raskas täyte

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Kävimme lounaalla ja viinipullon hinta yllätti myös meidät! 67,50€ (Riesling)

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Olen käynyt monesti Tikkurilan pisteessä ja ollut aina tyytyväinen! Pitää seuraavaksi testata toi Pakkalan paikka. Ja suosittelen maistamaan heidän lohta, ihan superhyvää!!

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nojooo aika suolainen hinta kieltämättä!

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Lohta tulee monesti tilattua ravintolassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *