Hae
Love Beyond Words

Tätä viherkasvia et onnistu tappamaan

Airplant-kasvit ovat 

supertrendikkäitä pikkukasveja, 

jotka eivät kaipaa multaa. 

En tiedä onko muilla tätä samaa ongelmaa, mutta mulla ei vaan pysy mitkään kasvit hengissä. Jostain mystisestä syystä ne vaan kuolee yleensä aika nopeasti. Tämä siis tulee aika kalliiksi meille ainakin mun miehen mielestä, sillä olen nyt kuukauden sisällä kantanut sisään, yhden muratin, peikonlehden, jonkun söpön minikasvin, kaktuksen, 2 magnolian oksaa ja ilmakasveja. Instagramia seuranneet ovatkin jo huomanneet, että kovasta yrityksestä huolimatta nämä molemmat magnolian oksat kuolivat ennen kuin puhkesivat kukkaan. Toinen oli juuri puhkeamaisillaan, kunnes alkoi kuivua. Harmikseni en siis ikinä päässyt julkaisemaan postausta ” näin saat Magnolian kukkimaan”.
Ilmakasvit saa aika kivasti seinälle roikkumaan


Ilmakasvit ovat laiskan hoitajan unelmakasvi

Nyt kuitenkin olen löytänyt viherkasvin, joka on säilynyt meidän kodissa jo pitkään kauniina. Mikä tämä ihmekasvi sitten oikeen on? Kyseessä on airplant- eli ilmakasvit, jotka ovat helppohoitoisia, vievät vähän tilaa kodista puhdistaen samalla ilmaa.
Ilmakasvit tarvitsevat vain suihkauksen vettä pari kertaa viikossa tai vaihtoehtoisesti voit upottaa ne kylpyyn 20-30 minuutiksi kerran parissa viikossa. Miten yksinkertaista! Ei siis enää arvailua kuinka paljon sitä vettä pitää laittaa tai kuinka usein!  Kasvin kannattaa kuitenkin antaa kuivua kunnolla ennen kun siirrät sen takaisin astiaan ettei se mätänä (varsinkin jos se majailee suljetussa astiassa).
Ilmakasvit viihtyvät valoisella paikalla, mutta suora auringonvalo saattaa vaurioittaa lehtiä. Ilmakasvit voi laittaa kauniisti esille esimerkiksi riippuviin lasipalloihin tai kiinnittää esimerkiksi seinälle. Meillä ne roikkuu nyt käytävän pitkällä seinällä. Keksin ainakin omasta mielestä aika mielenkiintoisen tavan laittaa ne esille, sillä kiinnitin ne tollaseen pyöreään rautakehikkoon, jonka laitoin roikkumaan pisaran muotoisesta koukusta. Tuo yksihän ei ole ollenkaan ilmakasvi, sillä siinä roikkuu pari eukalyptuksen oksaa, mutta myös niiden pitäisi säilyä ihan hyvinä ilman vettä. Mutta mitä sanoo raati, näyttääkö nämä kivoilta ollenkaan? 

Mitä viherkasveja teidän kotoa löytyy? 

Heiii, jos muuten kiinnostaa niin käy vielä lukasee postaus  kevään sisustustrendeistä


*Faktat poimittu: Plantagen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *