Hae
Love Beyond Words

Kolmen suklaan hittikakku

 

Muistatteko vielä kinderkakun, josta tuli hitti muistaakseni pari vuotta sitten? Viime vuonna oli pakko tehdä tätä tyylikästä herkkua omaan kahvipöytään pääsiäiseksi. Halusin piristää vähän viikonloppua, joten päätettiin järjestää parin kaverin kanssa kakku + skumppakestit. Mikä olisikaan parempi herkku näin pääsiäisen alla, kuin överi makea kolmen suklaan unelmakakku!
Ennakkoluuloista huolimatta tämä valmistuu todella suhteellisen nopeasti, sillä pohjan + valkosuklaatäytteen voi tehdä valmiiksi edellisenä iltana. Seuraavana päivänä onkin nopea homma viimeistellä kakku suklaatäytteellä ja koristeilla. Itse kakun aktiiviseen tekemiseen menee ehkä n. 45min.  Alta löytyy vielä resepti tähän, jonka poimin Meilläkotona.fi -sivustolta ja sovelsin sitä vähän. Tästä versiosta puuttuu kokonaan päällä oleva suklaaganache ja kolmas suklaa on vaan rouhittu päälle.

Ainekset (20 annosta)

175 g Oreo-keksejä
75 g voita sulatettuna
Valkosuklaatäyte
 
3 kpl liivatelehteä
200g valkosuklaata
3 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sitruunamehua
Maitosuklaatäyte
 
3 kpl liivatelehteä
200 g maitosuklaata
3 dlvispikermaa
1 rklsokeria
1 rklkahvia
Päälle

tummaa suklaata
2 kpl Kinder-suklaamunaa
Kinder bueno patukoita
pieniä suklaamunia
Pohja: Yhdistä sulatettu voi ja murskatut keksit keskenään. Painele seos 20cm vuokaan ja nosta jääkaappiin.
Valkosuklaatäyte: Laita valkosuklaatäytteen liivatteet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen valkosuklaa kermavaahtoon samalla vatkaten. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita. Levitä täyte vuokaan ja hyydytä mieluiten kuusi tuntia.
Maitosuklaatäyte: Laita liivatteet veteen ja  sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen suklaa kermavaahtoon samalla vatkaten. Lisää sokeri. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja nosta liedeltä ja liuota liivatteet kahviin. Kaada seos täytteeseen ja sekoita.
Levitä maitosuklaatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Hyydytä vähintään neljä tuntia.
Koristele kakku suklaamunilla ja kindereillä sekä rouhitulla tummalla suklaalla. NAUTI!

Kurkkaa myös resepti meidän viime vuoden pääsiäisherkkuun – Pääsiäisen kinuskijuustokakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *