Hae
Love Beyond Words

HELPPOA & MAUKASTA: Kana-kikhernepata

Kasvisruokia pitäs lisätä reilusti meidän perheen arkiruokiin. Olenkin nyt yrittänyt tehdä aina edes kerran viikossa jotain kasvisruokaa. Tosin tuo meidän miespuolinen henkilö ei näistä niin hirvästi innostu, joten tähänkin lisäsin kanaa, vaikka tää ois ilman sitä todella ravinteikas kasvisruoka. Kanastakin huolimatta hän koki turvallisemmaksi lämmittää itselleen kaupan maksalaatikon 😀 Onneksi tämä sentään maistui meidän pikku kulinaristeille. Tämä on siis todella maukasta ja tässä on sopivasti hieman eksoottisempia makuja verrattuna suomalaisiin perus pataruokiin. Suosittelen testaamaan, sillä tämä valmistuu todella nopeasti. Tarjoile tämän kanssa vaikka kvinoaa, joka on myös todella hyvää vaihtelua riisiin/pastaan/perunaan. Reseptiä vilkuilin Linssinöörin -blogista , jota hieman muokkailin. 

(Kana)-kikhernepata

1 prk kikherneitä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 rkl currya
1 tl oreganoa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl mustapippuria
ruohosipulia
kourallinen cashewpähkinöitä
(400g kanasuikaleita)
lisukkeeksi esim. kvinoaa 
Pilko sipulit. Kuullota sipuleita ja kikherneitä hetki öljytilkassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet (sekä kanasuikaleet). Kiehauta ja sen jälkeen hauduttele miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää cashewpähkinät ja ruohosipuli joukkoon pari minuuttia ennen valmistumista. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi kvinoaa.

Testaa myös kikherne-pinaattisalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *