Hae
Love Beyond Words

Koko perheen puurojauhe

Kaupallinen yhteistyö / Semper 
Puuroa on tullut keiteltyä tässä vajaan vuoden aikana aika monet kattilalliset. Me saatiin testiin Semperiltä 4 erilaista puurojauhetta, jotka on  piristävää vaihtelua. Puurojauheen käyttö on helppoa, sillä vesi lämmitetään esimerkiksi mikrossa, jonka jälkeen joukkoon sekoitetaan puurojauhe. Puuro on heti valmista nautittavaksi ja se on myös sopivan lämpimää. Näin vältytään siltä ikävältä välivaiheelta, kun keitetty puuro on ihan tulikuumaa ja koitat keksiä taikoja, millä puuron saisi jäähtymään salamannopeasti.

Puuroissa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita

Puurojauheet ovat täydennetty monipuolisesti vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Puurosta löytyy rautaa, joka edistää lapsen  kognitiivista kehitystä. Puuroon on lisätty myös D-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia ja jodia, joita tarvitaan luuston normaaliin kehitykseen ja kasvuun. Myös oikeanlaisen rasvan saanti on tärkeää lapselle. Puurojauheen rasva tulee kermasta sekä rapsi- ja auringonkukkaöljystä.  Semperin puurojauheet täydentävät tehokkaasti lapsen päivittäistä ravintoaineiden saantia.

Semperin tarina alkoi vuonna 1938, kun Ninni Kronberg keksi tavan kuivattaa maitoa jauheeksi. Nykyään tärkeimmät tuoteryhmät ovat lastenruoka, gluteenittomat tuotteet sekä äidinmaidonkorvike


Semperille on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus laadukkaaseen ja lisäaineettomaan ruokaan. Perheiden on voitava luottaa, että heidän syömänsä ruoka on turvallista, vaikka heillä olisi erityisiä ruoka- ja ravinnontarpeita.
(Lähde: Semper.fi 


Puurojauheita löytyy monessa eri maussa ja me testattiin maustamaton täysjyväpuuro (alkaen 8kk), hedelmäinen täysjyväpuuro (alkaen 1v), päärynä ja banaani hedelmäpuuro (alkaen 8kk) sekä maustamaton täysjyväpuuro (alkaen 1v). 
Suosikki oli maustamaton puuro, sillä meillä molemmat lapset ovat tykänneet ihan tavallisen puuron mausta. Välttämättä ihan tavalliseen kaurapuuroonkaan ei tarvitse lisätä hedelmiä. Meillä on ollut käytössä puurojauheet jo esikoisen kanssa, sillä ne on niin nopeita valmistaa. Niistä löytyy myös monia eri makuvaihtoehtoja ja halutessaan puuroa pystyy nopeasti muokkaamaan karkeammaksi esimerkiksi lisäämällä pika kaurahiutaleita. Puuroa pystyy syömään sellaisenaan tai lisäämällä esimerkiksi maustamattomaan täysjyväpuuroon hedelmiä, marjoja tai jugurttia. Myös reissussa ne ovat olleet todella käteviä, sillä ei ole tarvinnut stressata onko lomakohteessa puuroa, sillä keitettyä vettä kyllä aina löytyy.Tässä muutamia huomioita maistelu kokemuksista:

maustamaton täysjyväpuuro (alkaen 8kk)
maustamaton täysjyväpuuro (alkaen 1v)
Rakenne: hieno, kermainen
Maku: mieto, makeahko
Testaajan mielipide: Suosikki, maistui hyvin alusta lähtien

päärynä ja banaani hedelmäpuuro (alkaen 8kk)
Rakenne: sileä
Maku: makea ja hedelmäinen
Testaajan mielipide: Ensimmäinen testikerta ei ollut hitti, mutta toisella kerralla puuro maistui erittäin hyvin ja upposi suuhun omin kätösin omalla lusikalla.

hedelmäinen täysjyväpuuro (alkaen 1v)
Rakenne: sileä
Maku: makea, vivahdus lempeän omenan makua
Testaajan mielipide: nyt testaaja oli selkeästi tottunut jauheesta tehdyn puuron rakenteeseen ja makuun, sillä tämä puuro meni alas heti ensimmäisestä maistelu kerrasta lähtien hymyssä suin.

Loppuun haluan vielä jakaa reseptin, jolla saa kätevästi samalla valmistettua myös äidille välipalan puurojauheesta. 


CHIAPUURO

2 annosta

2rkl chiansiemeniä
2dl kauramaitoa
1/2 tl vaniljasokeria
(1/2 rkl vaniljakreemijauhetta)

1dl vettä
4 1/2 rkl Semper täysjyväpuurojauhetta

Pinnalle
Semper mangoa & banaania
kookoslastuja

Laita chiansiemenet likoamaan yön yli kauramaitoon, johon on sekoitettu vaniljasokeri. Jos haluat puurosta vielä enemmän vaniljaisempaa ja täyteläisempää, niin laita joukkoon myös vaniljakreemijauhetta. 
Voit valmistaa puuron aamulla (samalla kun lapset saavat myös osansa). Lämmitä vesi 50 asteiseksi ja sekoita siihen puurojauhe. Sekoita puuro chiansiemenpuuron kanssa. 
Viimeistele aamiainen semperin mango-banaani soseella ja kookoslastuilla. Sitten vaan herkuttelemaan! 

Käy kurkkaamassa myös helppoja lastenruokareseptejä Semperin sivuilta

Loppuun vielä ihana kilpailu, jossa voit voittaa kylpyläloman, joka on arvoltaan 150€! Olisi aika mahtavaa, jos kesällä olisi joku tälläinen hemmotteluloma tiedossa 🙂 Osallistuaksesi kilpailuun kerro mikä Semper tuotteista on sinusta mieluisin ja voita 150 € arvoinen lahjakortti Holiday Club-kylpylään. Osallistu kilpailuun alla olevasta linkistä 5.5.2018 mennessä. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti.

Osallistu kilpailuun tästä!

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *