Hae
Love Beyond Words

HUONON ÄIDIN TUNNUSTUKSET

Miksi sinä olet ”huono äiti”? Nyt on aika kaivaa kaikki syyllisyyden tunteet kaapista, joten rohkenen aloittaa ja luetella top 5 listan omalta kohdalta.

.

1. Vihaan leikkimistä

Siis sitä, jossa istutaan lattialla ja liikutellaan barbeja ja autoja. En vaan osaa eläytyä täysillä mielikuvituksen maailmaan ja hypätä siihen juoneen mukaan. Kaikista kurjinta tässä on se, että 4-vuotias rakastaa näitä leikkejä. Hän ei muuta tekisikään, kuin leikkisi kauppaa tai kerhoa koko päivän. Huomaan kuitenkin päivä päivältä enemmän kuinka huono leikkikaveri olen, sillä kyllästyn nopeasti ja heti kun kuulen piippauksen puhelimesta selaan siihen tulleen viestin.
Puolustukseni voin sanoa, että rakastan lasten seuraa ja yhdessä oloa. Voisin retkeillä, ulkoilla, askarrella, piirrellä, lukea, kuunnella musiikkia tai kokea eri elämyksiä mielin määrin. Mutta, kotona mielikuvitusleikit ei ole vaan se mun juttu.

2. Me syödään vähintään kerran viikossa pikaruokaa

Vähintään kerran viikossa meillä on mäkkipäivä. Miten helppoa ja nopeaa! Musta tuntuu, että päivässä ei yleensä kerkee muuta tehdä kuin miettiä seuraavaa ruokaa. Me ei tykätä syödä kuin max 2 kertaa samaa ruokaa (tai ainakaan 4v ja mies ei suostu syömään :D), joten sitä ruokaa oikeasti on tehtävä joka päivä. Olen aina pitänyt ruuanlaitosta, mutta kotiäitinä siitä on tullut aika suorittamista, sen tekeminen ei ole kovin nautinnollista, kun kaksi pientä nälkäistä lasta kiljuu vieressä.

3. En ole imettänyt kumpaakaan lasta edes vuotta

Esikoista imetin vain vajaa 3 kuukautta osittain ja kuopusta 10kk. Myös toisella kierroksella käytössä oli korvike, joka helpottaa arkea! Ikinä ei tarvinnut stressata kun kävi kaupassa ruokaostoksilla, että vauvalle tulee nälkä sillä välin. Saatoimpa jopa päästä kavereiden kanssa syömään tai kahville vauvavuoden aikana. Uskon, että pienikin äidinmaidon saanti on terveellistä, mutta samalla tavalla myöskään pullo korviketta ei ole pahasta. Jokaisen äidin pitäisi päästä rauhallisin mielin myös viettämään hetki omaa-aikaa ilman huonoa omatuntoa imetyksen takia. Se ei tee kenestäkään parempaa tai huonompaa äitiä miten vauvansa ruokkii. Meillä ainakin nää lapset ovat olleet terveitä ja hyvin voivia, vaikka ovat kasvaneet osaksi korvikkeella.

 4. Me ei ulkoilla tarpeeksi

Siis mua ei vaan saa lähtemään ulos, jos siellä sataa, on tosi kylmää, tuulee tai muuta mukavaa. Tämä ei toki ole kovin hyvä lähtökohta sille, että nyt tosiaan asutaan Suomessa ja siellä  on ehkä muutama päivä vuodesta, että paistaa aurinko. Ihan kokonaan sisäpäiviä meillä ei juurikaan ole, koska se nyt olis aika itsetuhoista. Mutta jos on kurja sää, niin saatetaan vaikka mennä ostoskeskukseen, perhekahvilaan tai kaverille. Muutenkaan en tykkää kovin paljoa kököttää hiekkalaatikon reunassa, joten paras paikka on joku puisto missä on paljon toimintaa tai esim vaan puhdas luonto. Lapset löytää eniten iloja juuri luonnon keskeltä.

 5. Hermostun liian usein

Tämä oikeasti on yllättänyt itsenikin, sillä olen todella rauhallinen luonne, MUTTA kun tuo minun lapseni taas ei ole. Me ollaan koko ajan törmäyskurssilla meidän eri luonteiden ansiosta, joten tämä on aikamoinen elämän koulu minulle. Minun täytyisi ottaa kaikki mindfulness opit käyttöön, etten kilahtelis täällä päivän mittaan, kun vähänkin tuo neiti testailee rajoja. Suurin ongelma on juuri se 4-vuotiaan äänen käyttö. Se on niin kovaa ja se ei lopu ikinä. Mä toivon, että kesä vähän taas rauhoittelis sitä, sillä yleensä auringolla on ihmeellinen vaikutus suomalaisiin.

 

.

 

Tällä hetkellä eniten kuumottelee pottailun aloitus taaperon kanssa, jota ei siis olla vieläkään aloitettu. No mut eikös kesä ole hyvää aikaa alkaa treenailla, kun ei ole niin paljon päällä eikö niin? Se myös ihmytyttää miten sitä ei tässä 4,5 vuoden aikana ole vieläkään oppinut pukemaan oikeita vaatteita ulos päälle? Tuntuu, että meillä on aina ihan vääränlaiset vaatteet päällä, kun päästään ulos..
Myönnän siis, että monessa asiassa olen huono äiti jollain mittakaavalla, mutta ei sen anneta masentaa. Me ollaan parhaita mahdollisia äitejä meidän pienille ja me monissa asioissa ainutlaatuisen hyviä! Lapsille tärkeintä on, että äiti huolehtii, että masut on täynnä päivän päätteeksi ja on turvallista nukahtaa sanoihin ”hyvää yötä murunen, äiti rakastaa sinua! Tänään oli kiva päivä, tehdään huomisesta vielä parempi yhdessä!” 
Käypä muuten kurkkaamassa ikuisuuden vanha tekstini TÄYDELLINEN ÄITI tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *