Hae
Love Beyond Words

Backaksen kartanon kahvilassa viihtyy sateellakin

* Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Backas

Vantaan aviapoliksen alueella sijaitseva Backaksen kartano avasi vanhaan juurruttamoon vapunpäivänä Olohuoneen, joka on paikka minne voi tulla nauttimaan vanhan ajan tunnelmaa koko perheen kesken. Olohuone on sisustettu täysin kierrätystavaralla ja tavaroita on muun muassa saatu alueen asukkaiden vinteiltä. Tunnelma on siis todellakin sellainen, että astuisi sisään mummolan olohuoneeseen!  Paikka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, aivan kehä kolmosen varressa, vain kävelymatkan päässä kauppakeskus Jumbosta ja vain muutaman kilometrin päässä Helsingin rajasta.  Kartanon miljöö on ainutlaatuinen paikka päästä pakoon kaupungin melua ja esimerkiksi Helsingin keskusta pääset sinne puolessa tunnissa. 

Lounas Olohuoneessa

Backaksen tarjoavat ruuat pohjautuvat ainutlaatuiseen ruokafilosofiaan, sillä asiakkaiden lautaselle päätyy paljon raaka-aineita suoraan suomen luonnosta. Ravintolan työntekijät keräävät niitä itse  metsästä sekä metsästävät riistaa. Olohuoneesta löytyy mm. käsintehtyjä leivonnaisia, pientä suolaista sekä pienpanimoiden virvokkeita. Arkisin kahvilasta on tarjolla  myös lounasta. Vaihtoehtona on ns. kevyt lounas eli päivänkeitto sekä salaattia ja hiukan runsaampi lounas eli uuniperunaa mm. peurabolognese täytteellä. Buffet lounas on edelleen tarjolla kartanon puolella ja juhlavampi kattaus tarjoillaan aina juhlapyhinä.  Tällä hetkellä kahvilasta ei vielä saanut vauvanruokaa, mutta toive on laitettu eteenpäin, joten niitä toivottavasti jatkossa on myös tarjolla. Ainakin allekirjoittaneella kävi tänään niin, että taaperolle ei tullut mukaan mitään fiksua ruokaa, niin meille tuli pikkasen kiire lähtö takaisin kotiin. Lapsiperheitä on kuitenkin ajateltu erityisen paljon, sillä perheen pienimmät viihtyvät hyvin leikkinurkkauksessa samalla, kun vanhemmat voivat selailla Backaksen puodin valikoimaa. Myös terassilta löytyy hiekkalaatikko, joka on varmasti mieluisa aktiviteetti.

Livemusiikkia torstaisin

Olohuoneessa päästään nauttimaan  joka torstai viikoittain vaihtuvista artisteista aina kesäkuun loppuun asti.  Torstai – afterworkit on hyvä syy aloittaa viikonloppu hieman aikaisemmin kesäterassilla nauttien livemusiikista, kylmistä juomista sekä herkuista. Eniten odotan, että kesällä pääsee nauttimaan lukuisat jäätelöt terassin helteessä lasten kanssa, joten jäätelö valikoiman on paras olla laaja. 

Juhlat Backaksen kartanossa

Jos sinua kiinnostaa järjestää juhlat tässä tunnelmallisessa tilassa, niin Olohuoneesta löytyy myös pieni kabinetti, jonka voit vuokrata 5- 30 henkilön käyttöön.  Backaksen kartanon alue tarjoaa puitteet joka lähtöön ja kartanosta löydät erikokoisia tiloja niin yrityksen kuin perhejuhlien tarpeisiin.  Kesän mittaan on tulossa myös lukuisia kivoja tapahtumia. Ota Ravintola Backas seurantaan facebookissa tästä, niin pysyt mukana. Tänään korkattiin Olohuone auki Backaksen vappukarkeloiden muodossa. Vaikka sää oli kolea, niin se ei haitannut tunnelmaa. Paikalla oli kuoro esiintymässä ja pientä ohjelmaa lapsille. Tälläisistä spesiaaleista juhlista saa myös ostettua picnic-korin, joka on täynnä herkkuja. Seuraavan kerran picnic-kori on mahdollista ostaa äitienpäivänä. Korin herkut pystyy nauttimaan kauniissa kartanon ympäristössä tai sisätiloissa. Kori kannattaa varata ennakkoon, sillä niitä valmistetaan vain rajoitettu määrä. Vapun kori sisälsi mm. itseleivottuja vappu herkkuja sekä itsetehtyä simaa. Lisäksi oli kylmäsavustettua Backaksen porsasta, Lopen palvipeura rieskaa, Kartanon kermakaramelleja sekä Alinan ruisnäkkileipää yrtti-valkosipuli smetanalla. Tähän picnic-korin sisältöön ja kartanon miljööseen sekä Olohuoneen sisätiloihin pääset tutustumaan paremmin @mmarialove instagramin my storyn puolella.

Loppuun vielä Backaksen kartanon myynti- ja markkinointipäällikön Sanna Koskisen TOP 3, mikä tekee Olohuoneesta tämän kesän kuumimman kesäterassin. 


1. Olohuoneessa viihdyt sateellakin
2. Olohuoneesta on helppo lähteä ulkoilemaan tai piipahtaa siellä ulkoilun lomassa (kartanon puistoa ja ympäröivää luontoa on helppo hyödyntää)
3. Olohuone on Vantaan uusin terassi

Backaksen kartanon Olohuone on avoinna kesällä ke – su klo 11- 20 (22). 

Mikäli siis asiakkaita riittää, niin ovet pysyvät auki myöhempäänkin.

ps. käy kurkkaamassa postaukseni illallinen ravintola Backaksessa tästä. Siellä on muun muassa kuvia kartanon sisältä sekä buffet tarjoiluista. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *