Hae
Love Beyond Words

LASTENJUHLAT – Popcornjuustokakku

Ajattelin näin alkaneen kesän kunniaksi aloittaa uuden postaussarjan nimeltä LASTEN JUHLAT. Lisään tämän myös yhdeksi alakategoriaksi yläpalkan valikkoon, niin pääsette myös sitä kautta tutustumaan saman aiheen postauksiin.  Jaan siis pääasiassa erilaisia reseptivinkkejä lasten juhliin ja tässä tulee eka hyväksi testettu resepti. Popcornjuustokakku on hauska idea, sillä juustokakku ei ehkä ole kovinkaan monen lapsen suosikki, mutta ehkä nämä kinuskiset popcornit saavat lapset puolelleen. Houkuttimeksi laitoin myös yksinkerteiset keksitikkarit, jotka on myös hitti! Kukapa ei rakastaisi napsia näitä syötäviä koristeita kakun päältä.

 

POPCORNJUUSTOKAKKU

KARAMELLIPOPCORNIT
1 pss popcornia
1 ½ dl  kuohukermaa
2 dl sokeria
25 g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
1 rasia (à 200 g) vadelma tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl)  kuohukermaa
200 g  vadelmia , tuoreita tai pakaste
1 ½ rkl vettä

RESEPTI

KARAMELLIPOPCORNIT

 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin (n. Ø 20). Tee popcornit pussin ohjeen mukaan ja kaada kulhoon.
Esilämmitä karamellikastikkeen kermaa mikrossa. Mittaa sokeri kattilaan. Sulata sokeri koko ajan  sekoittaen, kunnes sokeri on juoksevaa ja väri on hieman kullanruskeaa. Varo kuumentamasta liikaa.
Siirrä kattila hetkeksi sivuun. Kaada  kerma sokerisulaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita sitä jatkuvasti kinuskin samalla kiehuessa kuohuten, kunnes se on tasaista. Lisää lopuksi voi.
Kaada kuuma kinuksi popcornien joukkoon ja sekoita. Muotoile karamellipopcornit lämpiminä ilmavasti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Voit levittää loput popcornit irtonaisesti leivinpaperille ja käyttää koristeluun tai herkutteluun.

 

TÄYTE

 

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vaahdota kerma, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Kuumenna vesi kiehuvan kuumaksi ja sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla  sekoittaen. Nostele joukkoon vadelmat ( huom. muista kuumentaa, jos käytät ulkomaisia vadelmia!)
Kaada täyte popcornpohjan päälle. Hyydytä vähintään 4 h jääkaapissa.

 

Käy kurkkaamassa myös muut ideat lasten juhliin täältä. 
 

 

HERKUTTELE! 

 Resepti // Valio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *