Hae
Love Beyond Words

Taaperot ja äidit yökylässä

Äitienpäivää juhlitaan yleensä perheen kesken. On ihanaa herätä aamulla, kun isi kokkaa aamupalaa ja voit teeskennellä itse nukkuvaa sängyssä. Tänä vuonna päätimme kuitenkin yhdistää voimat äitiporukalla ja vapauttaa miehet tästä rankasta velvollisuudesta, joten näin äitienpäivän kunniaksi heille koitti vapaa ilta. Voin sanoa, että itsestä ainakin tämä tuntui myös vapaa viikonlopulta, sillä lapset viihtyivät erittäin hyvin toistensa seurassa, eikä heille tarvinnut keksiä aktiveetteja erikseen. Äideille tämä oli myös todella rentouttavaa, kun sai nauttia omakotitalon mukavuuksista ja vaan viettää aikaa pihalla auringon paisteessa. 

Yökyläreissu asettaa tiestysti omat haasteensa näin pienien kohdalla, koska koskaan ei voi tietää mitä tulevan pitää. Saatiin kuin saatiinki kaikki kolme lasta nukahtamaan ennen ilta yhdeksää, jolloin meillä oli kisakatsomo suomen peliä ja euroviisuja varten valmiina. Päästiin siis kunnolla renoutumaan skumppa lasillisen ja herkkujen parissa. Loppu yöstä tulikin sitten pieni muotoinen katastrofi, sillä nämä meidän pikku taaperot olivat nähtävästi suunnitelleet oikein kunnon shown yöksi, joka alkoi sopivasti klo 12 ja jatkui aina kello 3 asti. Vuoron perään jokainen alkoi kiljumaan ja kukaan ei saanut silmäystäkään unta tässä välissä. Nähtävästi tälläinen vähän erikoisempi yökyläreissu oli lapsille hiukan jännittävä kokemus yöllä, kun ei uni maistunut niin hyvin kuin kotona.
Yöllisistä juhlista huolimatta ketään ei väsyttänyt erityisemmin aamulla, sillä jo pelkästään tälläinen viikonloppu kauniissa maisemassa on itselle todella rentouttavaa. Ja myös se on ihan super rentouttavaa, että tarvitsee kattoo vain yhden lapsen perään, joka ei vielä osaa väitellä tai saada kovaäänisiä uhmakohtauksia viiden minuutin välein. 
Äitienpäivän ulkoistaminen mammaporukan kesken kannatti, sillä täytyy sanoa, että oli paras äitienpäivä menu (yhtään vähättelemättä siis mun murun kokkailuja ;)). Meillä oli tarjolla alkuun vihersmoothiet, kaurapuuroa, croisantteja nutellalla, riisipiirakoita, rieskoja, viinirypäleitä, vesimelonia ja jälkkäriksi vielä britakakkua. Meillä on lähes aina hoidettu tarjoilut nyyttärimeiningillä silloin kun nähdään, joten yleensä pöytä on aika täynnä kaikkea mahdollista. Kenenkään ei tarvitse siis poistua nälissään kotiin. Tälläisiä rentoja päiviä tyttöjen kesken on kyllä aina kova ikävä,  sillä todella harvoin keretään enää näkemään ihan ajan kanssa. Onneksi kesä on vasta alussa, joten eiköhän me ainakin parit picnicit kerätä vielä järjestää 🙂 
Tää oli siis ensimmäinen kerta, kun menin lapsen kanssa kaverin luokse yökylään! Mutta ehdottomasti pitää järjestää tälläisiä useamminkin. On niin helppoa, kun kaverukset pääsee koko päiväksi leikkii keskenään ja äidit siinä sivussa höpöttelee keskenään. Myös lasten mentyä nukkumaan jää muutama hetki ihan rauhallista aikaa, joka yleensä kruunaa päivän. Silloin on hyvä hetki muistella niitä aikoja, kun kröhööm 6 vuotta sitten oltiin tässä vaiheessa iltaa jo shottilasit kädessä. (ps. mihin se aika oikein katoaa?!) Toivon mukaan näistä taaperoista tulee jonain päivänä yhtä hyvät kaverit kuin heidän äideistään, sillä toisten seuraa nää joutuu kuitenkin kestämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *