Hae
Love Beyond Words

Koe Korkeasaari eri tavalla

Kuinka moni joutuu aina ns. pettymään Korkeasaari reissun jälkeen? Lähes joka kerta tuntuu siltä, ettei siellä oikeastaan nähnyt niitä kaikista mielenkiintoisimpia eläimiä hereillä. Tälläkin kertaa kävimme siellä kuumana päivänä, jolloin oli tiedossa, että tuskin siellä mitään liikettä näkyy ainakaan kissalaakson puolella. Ainoa mitä nähtiin oli leopardi joka käveli varjoiseen paikkaan ruokalevolle ruokailun jälkeen. Tällä kertaa meillä oli kuitenkin pääasia nauttia auringosta Korkeasaaren maisemissa ja siinä sivussa katsella eläimiä. Korkeasaaresta löytyy upeita maisemia, kivoja paikkoja nauttia eväistä sekä hauskoja eläimen muotoisia veistoksia, jotka ovat aina olleet ainakin meidän lasten suosikkeja!

 

 

 

Amazonia- ja Africasia talo tarjoavat eksoottisia elämyksiä

En muista, että oltaisiin käyty monta kertaa Amazonia-talossa, jossa pääsee ihastelemaan mm. apinoita, papukaijoja, jyrsijöitä, kilpikonnia, liskoja, kaloja ja sammakkoeläimiä. Ihan vieressä sijaitsee Africasia- talo, jossa asuu vaihtolämpöisiä  matelijoita, sammakkoeläimiä ja niveljalkaisia. Nisäkkäitä edustavat mangustit, gundit, hiiret ja kuonokkaat. Yksi kiva yksityiskohta on myös, että talon linnut lentelevät vapaina kävijöiden kanssa samassa tilassa. Tänä vuonna nämä upeat ja vehreet viidakot nousivat meidän 4-vuotiaan suosikeiksi, sillä lasiseinän läpi näki läheltä esimerkiksi ison käärmeen juovan vettä ja kalan tarttuvan suulla kiinni lasiseinään.

Varo pesiviä valkoposkihanhia

Me vierailtiin Korkeasaaressa valkoposkihanhien pahimpaan pesimisaikaan. Lähes jokapuolella näkyi hanhiemo pesänsä päällä, jota hanhikoiras uskollisesti vartioi. Jotkut hanhet olivat oikeasti angressiivisia ja Kimmo sai erään yksilön vihaisesti päällensäkin. Hanhi kuitenkin perääntyi kun peräännyttiin ja mentiin toista reittiä. Rohkeimmat hanhikoiraat puolustavat reviiriään näyttämällä kieltä ja sähisemällä. Korkeasaari on merkinnyt nämä paikat ,jonka pesää vahtii agressiivinen uros kylteillä, jotta nämä paikat osaa helposti kiertää. Korkasaari on myös tehnyt hauskan videon, missä opastetaan miten pesivän valkoposkihanhen pystyy ohittamaan turvallisesti ilman sen kummempaa draamaa. Videon pääset katsomaan tästä.

 

 

Patrikin suosikkipuuha oli ihmetellä lähellä olevia riikinkukkoja ja tepastella paikasta toiseen omin pikku jaloin. Voi sitä riemun määrää, kun hän pääsi juoksentelemaan paikasta toiseen ja eteen tuli toinen toistaan mielenkiintoisia asioita. Vielä hän ei jaksa kiinnostua eläimistä aidan toisella puolella, mutta löytyy Korkeasaaresta pieni leikkipaikka ja näitä puisia eläimiä, jotka ovat varmasti monen lapsen suosikki ihmettely paikka.

Onko teillä suunnitelmissa reissu Korkeasaareen tänä kesänä? Mitä odotat eniten siellä? 

2 kommenttia

  1. Klara kirjoitti:

    Meillä tähän asti suosikkeja ovat olleet harakat, västäräkit ja muut ”ihmeet” ? vieraillaan usein Korkeasaaressa lopputalvesta, kun vielä on lunta ja pakkasia. Silloin näkyy eläimiä hyvin eikä ole ruuhkaa 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Ei ole tullut mieleenkään mennä talvella 😀 Kiitos siis vinkistä, ehkä ens talvena eksytään sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *