Hae
Love Beyond Words

Skittles-keksit lahjaksi

Tämä on ikuinen pohdinta – mitä viedä lahjaksi kevätjuhliin. Parin vuoden kokemuksella tiedän jo, että tädit eivät yleensä kaipaa mitään turhaa, sillä lapsia on niin lukemattomia keltä lahjuksia saa. Parhaat vaihtoehdot on viedä jotain herkkuja tai vaikka puhdasta rahaa lahjakortin muodossa. Jotenkin en osaa kuitenkaan viedä lahjakorttia, sillä haluan että lahja on yksilöllinen ja lapsi on saanut osallistua sen tekoon. Olen nähnyt paljon ideoita helpoista keksipurkeista, joissa ainekset ovat valmiina purkissa ja siihen vaan lisätään neste ja paistetaan keksit. Me kuitenkin ajateltiin helpottaa elämää ja tehdä keksit ihan valmiiksi asti, joten ainoa tehtävä on vaan herkutella niillä. Tässä siis resepti värikkäisiin Skittles kekseihin (sillä jostain syystä en löytänyt Prismasta M&M karkkeja, jotka sopisivat varmaan suklaan ystävänä paremmin näihin).

Skittles keksit (24kpl)

200 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2  munaa
1 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2/4 tl suolaa
75 g karkkeja (esim. Skitlles tai M & M´s)
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljasokeri vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet.  Yhdistä jauhot voi-munavaahtoon.
Pyöritä taikinasta palloja ja laita leivinpaperille. Paista keksejä 175 asteessa noin 7 minuuttia, ja lisää karkit päälle. Tämän jälkeen paista vielä toiset 7 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet reunoiltaan, mutta ovat vielä keskeltä pehmeitä. Lisäsin itse karkit vasta puolivälissä paistoa, sillä halusin välttää Skittlesien kokonaan sulamisin ja sen ettei keksin pohja mene tahmeaksi karkiksi. (Tosin en tiedä olisiko ne pysyneet myös ehjinä, jos olisin lisännyt vaan taikinaan, mutta ainakin varmistin asian näin :D) Jos käytät M&M karkkeja, niin ne voi hyvillä mielin lisätä suoraan taikinaan. Näistä tuli kyllä kivan värikkäitä ja ainakin apukokki oli tyytyväinen! 🙂
Mitä teillä viedään tänä vuonna lahjaksi kerhoon/päiväkotiin? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *