Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Asunnon myynti itse – säästä jopa tuhansia

Kaupallinen yhteistyö: Brokerit.fi
* Kaupallinen yhteistyö: Brokerit.fi
Asunnon myyminen itse kuulostaa pelottavalta ajatukselta tällaiselle, joka ei tiedä mitään asuntokaupoista. Me olemme viime aikoina selailleet paljon asunnon myynti-ilmoituksia, sillä isona haaveena on saada oma piha. Ennen sitä on kuitenkin myytävä nykyinen asunto ja olemme tulleet siihen tulokseen, että haluamme tehdä sen suurimmaksi osaksi itse voiton maksimoimiseksi. Ja miksipä ei, sillä itse on oman kotinsa paras asiantuntija ja jos siinä samalla säästää jopa tuhansia euroja välityspalkkioissa ei asiassa ole epäselvää. Tällä hetkellä  se vaikein päätös on kuitenkin se, että milloin on oikea aika myydä? Ennen kuin uusi asunto on tiedossa vai joutuuko menemään vuokra-asunnon kautta.

 

Miten selviän asunnon myynnistä ilman välittäjää?

Asunnonvälittäjä tuo mukanaan asuntokauppaan turvaa ja luotettavuutta. Kodin myyminen onnistuu kuitenkin keneltä vain. Eniten asunnon myymisessä mietityttää se, että osaanko tehdä varmasti kaiken oikein ilman välittäjää. Tässä apuna on Brokerit.fi, joilta löytyy tuki ja ohjeet myynnin jokaiseen eri vaiheeseen.

 

Brokerit.fi on uuden ajan palvelu, joka tarjoaa nettisivuillaan ohjeet joka tilanteeseen. Palvelu koostuu kolmesta eri pakettivaihtoehdosta. Palvelupaketin tasosta riippuen ne sisältävät tietoa asunnon myynnin helpottamiseksi kauppakirjan tekemisestä aina ammattilaisen 3d-valokuvaukseen asti.  

 

asunnon myynti itse

On kuitenkin muutamia asioita, mitkä sinun pitää ehdottomasti huomioida, jos alat myymään asuntoa itse.

1. Asunnon myyntihinta

Me olemme selailleet asuntoilmoituksia useita vuosia, joten tiedämme aika hyvin alueemme hintatason. On kuitenkin aina hyvä tarkistaa hinta vaikka kahdella eri välittäjällä (nämä konsultaatiot ovat yleensä ilmaisia).

2. Hanki tarvittavat asiakirjat hyvissä ajoin

Tarvitset isännöitsijältä isännöitsijäntodistuksen, yhtiön viimeisin tilinpäätöksen, kunnossapitosuunnitelman, yhtiöjärjestyksen, energiatodistuksen ja pohjakuvan.

3. Tee houkutteleva myynti-ilmoitus

Brokerit.fi kaksi laajempaa palvelupakettia  sisältää myös etuovi.com ja/tai oikotie.fi myynti-ilmoituksen. Myyntitekstin tulee olla huomiota herättävä, mutta rehellinen ja ylpeä kuvaus asunnosta.
Tekstiäkin tärkeämmässä osassa on kuitenkin valokuvat. Itse selaan ne ekana ja esimerkiksi tämän nykyisen asunnon kohdalla meiltä meinasi mennä koko asunto sivusuun, jos oltaisiin jätetty menemättä näyttöön kuvien perusteella, sillä ne eivät vakuuttaneet ainakaan tuota miestä. Valokuviin panostaminen on siis erityisen tärkeää, sillä ne luovat ensivaikutelman, jonka perusteella joko näyttöön tullaan tai sitten ei. Brokerit.fi laajin paketti sisältää mm. ammattilaisen ottamat laadukkaat kuvat, valokuvista koostetun videon sekä 3d-kuvauksen. Virtuaalinäytöt vähentää livenäyttöjä entisestään, sillä kotiisi saapuu paikalle ainoastaan ne todelliset ostajaehdokkaat.

4. Näyttöjen järjestäminen

Eniten ehkä itseäni jännittää näyttöjen järjestäminen. Tässäkin kuitenkin näyttöjen järjestäminen itse helpottaa myyntiprosessia, sillä kodista ei joudu evakkoon. Myyjänä olen myös kokoajan ajantasalla siitä miten potentiaaliset ostajaehdokkaat käyttäytyy.
Yleensä myös asuinalueella on suuri merkitys ja monesti voi olla, että jo pelkkä huhuilu facebookin ryhmässä mahdollisesta myyntiin tulevasta asunnosta saa kiinnostuneet ihmiset paikalle. Eli asunto myy itse itsensä ennen ensimmäistäkään näyttöä.

5. Osakekaupassa ostotarjous on sitova

Ostotarjouksia kannattaa harkita tarkoin, sillä joskus parempi vaihtoehto juuri sinun kannalta voi olla alhaisempi tarjous mikäli kauppoja voidaan päästä tekemään nopeasti. Ostotarjous sitoo ostajaa, ja sen jälkeen kun olet sen myyjänä hyväksynyt sitoo se myös sinua. Jos tämän jälkeen jompikumpi kieltäytyy kaupanteosta tulee hänen maksaa toiselle osapuolelle korvaus.

6. Kauppakirja sinetöi kaupan

Brokerit tarjoaa tähänkin vaiheeseen tilanteeseesi sopivan tuen.  S ja M pakettia käyttäessäsi voit laatia kauppakirjan itse  kauppakirjapohjaan (joka on kiinteistölakimiehen laatima). L-palvelukokonaisuus sisältää kauppakirjan, joka laaditaan yhdessä lakimiehen kanssa. Kauppakirja on tärkein asiakirja myynnin kannalta ja sen laatimisessa kannattaa olla tarkkana. Mikäli kauppakirja sisältää lainvastaisia ehtoja, on se pätemätön. Itse kaupanteko kannattaa järjestää pankissa, josta ostaja ottaa asuntolainan.

Miksi me halutaan myydä asunto itse?

1. Kuka tahansa voi myydä itse oman asuntonsa – miksei siis mekin?

Sain paljon rohkaisua asunnon myymiseen itse, kun tutustuin tähän vaihtoehtoon paremmin. Nyt fiilis on sellainen, että mehän lähdetään myymään tätä itse ja miksipä ei, sillä kumminkaan ilman asiantuntijan apua ei olla tässä projektissa.

2. Asunnon myynti itse säästää jopa tuhansia euroja

Myös se fakta, että itse myymällä säästää paljon rahaa, on aika houkutteleva. Asunnon myyminen itse on varmasti ainutlaatuinen kokemus ja sen jälkeen on varmasti aika voittajafiilis, jolle kelpaa kilistellä.

3. Tunnen oman kotini parhaiten

Itse tunnen asunnon ja sen ympärillä olevat palvelut parhaiten, joten osaan myös myydä asuntoa korostaen juuri niitä parhaimpia puolia. Myös asunnon sijainnilla on iso merkitys, sillä alueen palvelut on niin laajat, joten uskon että asunto aika pitkälti myy itse itsensä.

4. Näytöt pystyy sopimaan oman aikataulun mukaan

Kun itse hoitaa näytöt ei tarvitse aikatauluja saada sopimaan monen eri henkilön kanssa.  Asunnon myyminen vaatii joka tapauksessa myös itseltä aina vaivannäköä, kun myynti-ilmoitusta tehdään yhdessä välittäjän kanssa tai näyttöjä varten siivotaan asunto ja lähdetään evakkoon näytön ajaksi.

Brokerit palvelee kattavasti ympäri suomea ja voit tarkistaa saatavuuden tästä. Tällä hetkellä sivustolla on menossa huikea avajaiskampanja, sillä kaikki kolme palvelupakettia ovat saatavilla tarjoushinnoin ja esimerkiksi S-palvelukokonaisuus maksaa tällä hetkellä vain 1€.

Pääset tutustumaan palveluihin tästä.

Oletteko myyneet asunnon itse tai harkinneet sitä? Minkälaisia kokemuksia tästä on? 
Tulen varmasti kertomaan vielä lisää meidän asunnon myyntiprosessista, jos ja kun päästään itse asiaan. 🙂

Kaupallinen yhteistyö: Brokerit.fi

5 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Me olemme myyneet kaksi asuntoa itse. Paritalo- ja rivitalo-osakkeet. Olemme myös ostaneet kaksi kotia suoraan myyjältä. Rivarin ja omakotitalon. Nyt toivottavasti voidaan asua tässä pitkään ilman, että tarvitsee asuntokauppoja miettiä.

 2. Tuuli x Lumo Lifestyle kirjoitti:

  Olen myynyt itse kaksi omaa asuntoa, appivanhempien ja yhden ystävän asunnon ja yhden lomasakkeenkin. Hyvät kuvat ja sujuva teksti ilmoituksessa ovat tärkeitä, ostajakandidaatit karsivat etenkjn jo kuvien perusteella.

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No teillä on sitten jo paljon kokemusta ja nähtävästi ihan hyvin mennyt?

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo se on niin totta, kun miettii että eka selataan ne kuvat joten jo sen perusteella moni menee seuraavaan vaihtoehtoon jos ei mielytä. Sulla onkin jo kivasti kokemusta asuntokaupoista?

 5. Hirvonen kirjoitti:

  Me tehtiin itse myynti mutta se oli aika helppoa kun tutulle myytiin eikä mitään ilmoitus- ja näyttörumbaa tarvinnut tehdä. Voin kuvitella että se on hyvin aikaa vievää, vaikkakin voisi oman aikataulun mukaan tehdä. Apua pyydettiin kauppapapereiden tekoon ja kuntotarkastuksen hankintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *