Hae
Love Beyond Words

Hoivanet – helpotusta lapsiperheen arkeen

* Kaupallinen yhteistyö – Hoivanet

Lapsiperhe arki saattaa olla ajoittain aika stressaavaa, varsinkin jos tarvittavaa tukiverkostoa ei ole saatavilla. Jokainen vanhempi ansaitsee myös sitä  omaa-aikaa ja luotettavan henkilön, jonka puoleen kääntyä kun tarve vaatii. Ollessani pari viikkoa sitten puistossa lasteni kanssa, minulle tuli kertomaan eräs Hoivanetin työntekijä heidän lapsiperheen arkea helpottavista palveluista. Toimintafilosofia on luotu jokaisen perheen yksilölliset lähtökohdat huomioiden, ”kodissa kodin tavalla”.

Hoivanet tarjoaa lapsiperheille monipuolisesti palveluja, jotka helpottavat arkea. Lastenhoito apua on saatavilla vuorokauden ympäri, 24/7. Laajaan palveluvalikoimaan kuuluu yksityinen perhepäivähoito Helsingissä ja Espoossa, joka tapahtuu pienissä ryhmissä turvallisesti vuoroviikoin perheiden kodeissa. Hoivanet tarjoaa myös tilapäistä lastenhoitoapua esimerkiksi vanhemman harrastuksen ajaksi tai sairaan lapsen hoitoon. Lisäksi Hoivanet toimii palvelusetelituottajana lapsiperheiden kotipalvelussa ja omaishoidon sijaistuksessa. 1-6 vuotiaille lapsille on myös tarjolla Helsingin keskustan Stockmannilla Hoivanet Kids Park, johon lapsen voi jättää esimerkiksi kauppareissun ajaksi.


Hoivanet Kids Park on laadukas sekä luotettava lapsiparkki 1-6 -vuotiaille

Me käytiin viime viikolla testaamassa Hoivanetin Kids Park ja tämä olikin ihan huikea tilaisuus jättää Patrik ekaa kertaa vieraalle ihmiselle hoitoon. Hän on tähän mennessä ollut vain muutaman kerran mummin kanssa, joten tilanne oli varmasti aika jännä! Poika oli aika hämmentyneen näköinen, kun hän vaistosi, että äiti on nyt lähdössä jonnekin, eikä hän tulekaan mukana. Onneksi isosisko oli koko ajan tukena, joten tutustuminen sujui todella kivasti. Muutaman kerran hän oli pikkaisen itkenyt, mutta rauhottunut samantien, kun oli löytänyt uutta kiinnostavaa puuhaa.  Kids Parkiin onkin todella helppo jättää lapsi harjoittelemaan esimerkiksi tulevaa päiväkotia silmällä pitäen. Lapset pääsevät turvallisessa ympäristössä mm. leikkimään ohjatusti kotileikkejä, piirtämään ja kuuntelemaan satuklassikoita magneettielementtien parissa. Myös nämä kaksi reipasta tutustujaa pääsivät laittamaan näitä hauskoja magneetteja seinälle ja kuuntelemaan tarinaa.
Satuklassikoihin tutustutaan magneettikuvioiden avulla

Kanta-asiakasetuna yksi ilmaisen 1,5 tunnin hoitoaika per päivä

Hoivanet Kids Parkin parkkivuorot on jaettu 1.5h mittaisiin jaksoihin ja lapselleen voi varata enintään 3 vuoroa putkeen, eli 4.5h/päivä. Mikä parasta, niin Stockmannin kanta-asiakkaille on yksi 1,5h ilmainen parkkivuoro per päivä. Tässä ajassa kerkee tekemään vaikka mitä ja esimerkiksi pelkkä kahvihetki omassa rauhassa piristää kummasti päivää. Ainakin allekirjoittaneella oli aika rankka maanantai fiilis, mutta olo koheni kyllä kertaheitolla, kun pääsin yksinäni hieman vilkuilemaan alennusmyyntejä ja herkuttelemaan. 
Hoivanet Kids Park sijaitsee Helsingin keskustan Stockmannilla

Tutustumiskäynti rauhalliseen aikaan

Jos vieraalle hoitajalle jättäminen ei ole tuttua, niin Kids Parkiin pääsee tutustumaan arkisin 15.30-17.00, jolloin siellä on rauhallisempaa. Meillä ainakin sattui todella rauhallinen päivä, sillä näitten lisäksi oli vain yksi 2-vuotias.  Vanhemman ei tarvitse myöskään jännittää lapsen pärjäämistä, vaan hoitaja soittaa hakemaan lapsen mikäli hän ei ole 10 minuutin kuluessa rauhottunut.  Toivon mukaan Kids Parkin toiminta laajenee pian myös esimerkiksi muihin Stockmanneihin ja aukioloajat laajenisivat arkisin myös aamupäiviin, sillä silloin varmasti monella äitiyslomalaisella olisi kysyntää palvelulle. Pääset tutustumaan Hoivanetin Kids Parkin toimintaan lisää tästä. 

Kids Park on avoinna joka päivä
Vaikka asutaankin Vantaalla, niin varmasti tullaan hyödyntämään Kids Parkin mahdollisuutta useamminkin, sillä edessä on aika pitkä kesä keskenään lasten kanssa ja tää meidän 4v neiti ainakin kaipaa päiviinsä myös sitä ohjattua toimintaa muitten lasten seurassa. Viime maanantai päivä meni aikalailla odottaessa millon hän pääsee veljensä kanssa tutustumaan uuteen leikkipaikkaan ilman äitiä. Seuraavalla kerralla voisin vaikka napata jonkin mammakaverin mukaan, niin lapset saisivat omista kavereista seuraa samalla, kun äidit pääsevät juoruamaan rauhassa 🙂

Hoitorinkimuotoinen päivähoito 

Muista palveluista minua kiehtoo myös perhepäivähoito, sillä olisi aika hauskaa esimerkiksi, että esimerkiksi ryhmään kuuluisi meidän lapset + kaksi kaveri perheen lasta (yhteensä 4 lasta), jolloin hoitopaikkana toimisi vuorotellen meidän koti ja kaverin koti. Lapset olisivat koko ajan tutussa ja rauhallisessa porukassa ja ympäristössä. Tämä olisi todella mieluinen vaihtoehto esimerkiksi päivähoitoa aloittavalle lapselle. Vielä ainakaan tätä palvelua ei ole saatavilla Vantaalla, mutta toivon mukaan tulevaisuudessa on, sillä uskon, että myös Vantaalta löytyy myös paljon kiinnostuneita perheitä.  Lisätietoja perhepäivähoidosta ja vapaita perhepäivähoitopaikkoja pääsee katsomaan tästä.

Onko sinulle Hoivanet tuttu yritys? Onko lapsesi aloittanut päivähoidon perhepäivähoidossa? 

Seuraa Hoivanetia myös facebookissa, jonne päivittyy ajankohtaiset asiat. 
Tällä hetkellä Kids Parkissa tarjolla myös päivähoitoa  2-13.7 ma-pe klo 9-15 

8 kommenttia

 1. Leikkinurkka kirjoitti:

  Näyttää viihtyisältä paikalta ja tuo tarinatuokio kuulostaa kivalta. Me mietittiin todella pitkään perhepäivähoitoa ja siinä yhteydessä tutustuin myös Hoivanettiin. Hoivanetin perhepäivähoito olisi kiinnostanut minua, mutta täällä meilläkään sitä ei ole saatavilla. Toisaalta en tiedä, kuinka se toimisi meille, sillä saatan tulla kotiin jo välipalan jälkeen, jolloin hoitaja ja muut lapset olisivat meillä vielä useamman tunnin. Päädyimme lopulta valitsemaan päiväkodin, jossa lapsi aloittaa nyt elokuussa.

 2. Ida kirjoitti:

  Eihän! Mä niiiiin haluun tuollaisen Turun seudulle, mielellään jonkun Lidlin viereen ?

 3. Unknown kirjoitti:

  Vaikuttaa mukavalta paikalta! Ja kiva, että tällaisia juttuja on olemassa, sillä monella vanhemmalla ei ole omaa aikaa lainkaan. Voisin ihan hyvin jossain vaiheessa tulevaisuudessa käyttää tällaista palvelua. Toivotaan siis, että palvelu laajenee muuallekin Suomeen 🙂

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/

 4. isivuosi kirjoitti:

  Hienoa, että tuollaisia palveluita on.

  Pitääpä olla yhteydessä tähän palveluntarjoajaan vuodenvaihteessa. Päiväkodin sijaan olen harkinnut ryhtymistä perhepäivähoitajaksi, ja jos Vantaalla ei vielä ole hovanetillä tuota, niin meillähän on win win – tilanne 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kivaa, että Hoivanet oli jo tuttu yritys! 🙂 Jos perhepäivähoito olisi meille mietinnässä, niin oma koti paikkana olisi ainakin helppo startti pienelle 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 Mä niin toivon, että tää saataisiin myös Vantaalle kauppakeskukseen 😀 Veisin varmaan joka päivä lapset tonne 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No niimpä! Se jo itsessään on mahtavaa, että tälläista palvelua tarjotaan. Se mahdollisuus lohduttaa jo vanhempaa, jolla ei ole tukiverkostoa ollenkaan. Toivon mukaan vastaavia Kids Parkkeja tulee muuallekin päin suomea 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! 🙂 Jos tämä olisi tuossa lähi kauppakeskuksessa niin olisin aika aktiivinen käyttäjä, sillä jostain syystä ne ruokaostokset sujuu ilman lapsia paljon kivemmin 😀

  Käsittääkseni Vantaan kanssa oli käyty jo jotain neuvotteluja perhepäivähoidon saamiseksi, mutta vielä ainakaan ei olla saatu aikaan sopimuksia. Toivottavasti Vantaallekin saataisiin jatkossa tällaista hoitorinkimäistä perhepäivähoitoa, sillä lasten on varmasti turvallista aloittaa esimerkiksi omassa kodissa päivähoito, vaikka hoitaja olisikin vieras 🙂 Oma koti tuo kuitenkin sen omanlaisen turvan.

  Mutta todella rohkeaa suunnitella perhepäivähoitajan uraa! Isi oiskin aika kova sana sillä alalla! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *