Hae
Love Beyond Words

Lapsi tarvitsee luontoa

* Kaupallinen yhteistyö – Leuto Design
Tänä kesänä olen herännyt luonnon maagiseen voimaan paljon vahvemmin. Puut alkoivat kukkia ja ruoho vihertää aivan yhtäkkiä kylmien kelien jälkeen. On ollut ihmeellistä seurata erityisesti jo tämän 4.5 vuotiaan kanssa kuinka luonto on herännyt eloon. Purosta on sulanut jäät talven jäljiltä ja valkoisen lumipeitteen jälkeen luonto on täynnä mitä ihmeellisimpiä verejä ja elämää. Maasta voi pongata muurahaisia, lehdellä istuu leppäkerttu ja lammessa ui sorsaperhe. Suomen kesä on äärettömän kaunis. 
 

Me koitetaan nauttia tästä kesästä mahdollisimman paljon ulkona, sillä jos totta puhutaan näitten kahden kanssa on aika mahdotonta olla edes neljän seinän sisällä. Luonnossa puolestaan näistä kahdesta  kuoriutuu myös sellainen harvinainen ominaisuus kuin rauhallisuus enemmän esille. Ne tutkivat jokaisen kävyn ja kiven, jolloin äiti ehkä voi myös sadasosasekunnin kuunnella myös hiljaisuutta ja tuulen huminaa ympärillä.

Mielestäni lasten ympäristökasvatus on merkittävä osa nykyistä kulttuuria. Lapsi on luonnostaan utelias luontoa kohtaan ja nauttii siellä olostaan. Esimerkin avulla hän oppii kunnioittamaan luontoa ja sen eri prosesseja. On tärkeää retkeillä paljon eri maastoissa ja havannoida ympäristöä kaikilla aisteilla. Meillä on koettu erityisen tärkeäksi nähdä kuinka jokin itse istuttama asia alkaa kasvamaan. Näitä pieniä istutuksia voi hyvin tehdä vaikka asuisi kerrostalossa. Neiti oli super innoissaan, kun hänen oma kasvattamansa hernoonversot ja salaatinlehdet alkoivat olla niin isoja, että niitä voi kerätä ja maistella. Ekologisuus vaatteissa on myös tärkeä asia ja isommalle lapselle voi jo hyvin kertoa, miksi kannattaa suosia eettisesti valmistettuja vaatteita.

Meidän perheen naiset yleensä menevät hameen helmat hulmuten säässä kuin säässä. Mini versio minusta haluaisi yleensä pukea aikalailla samanlaisiin vaatteisiin mitä minäkin ja erityisesti, jos olen onnistunut löytämään jonkun hienon vaatekappaleen on hän todella kateellinen. En kuitenkaan ole löytänyt juurikaan täysin samanlaisia vaatteita lasten koossa ennen kuin törmäsin melko uuteen vaatemerkkiin nimeltä Leuto Kidswear. 

Leuto  on vaatesuunnittelijan Janita Leutolan luoma vaatemerkki, jonka ensimmäinen mallisto julkaistiin syksyllä 2017.  Vaatteet ovat suunniteltu arkiseen käyttöön, niin että niistä huokuu kotimaisuus, laadukkuus ja leikkisyys.  Vaatteiden värimaailma ja leikkaukset on suunniteltu niin, että niitä on helppo yhdistellä toisiinsa. Mallit ovat yksinkertaisia, mutta niistä löytyy kuitenkin jokin hauska yksityiskohta. 

Leuto julkaisi alkukesästä lastenvaatteiden rinnalle myös jotain naisille, mikä kiinnitti minun huomion. Verkkokauppaan ilmestyi nimittäin tämä kaunis valkoinen pellavahame.  Tässä hameessa pidän erityisesti tuosta korkeasta vyötäröstä, jossa on somisteena rypytystä ja kaunis rusetti. Tämä on siis erittäin armollinen tällaiselle äitivartalolle. Näitä samanlaisia pellavahameita löytyy myös lasten koossa valkoisena tai vaaleanpunaisena, joten nyt voidaan huoletta samistella tytön kanssa.

Pellava on täydellinen materiaali Suomen ilmastoon, sillä se hengittää ja kuivuu nopeasti. Sen luonnostaan hieman epätasainen pinta saa vaatteen näyttämään luonnollisen kauniilta. Pellavavaatteita on myös todella helppo käyttää niin arki- kuin juhlakäytössä niiden klassisten kauniiden leikkausten ansiosta. Itse pyrin pitämään vaatekaapin simppelinä niin, että vaatteita pystyy helposti yhdistelemään ja käyttämään monipuolisesti arkena ja juhlissa. Tosin naisen vaatekaapissa on yleensä se ikuinen ongelma ettei sieltä vaan tunnu löytyvän mitään päällepantavaa. Onneksi nyt sieltä löytyy ainakin yksi luottohame, jonka voi yhdistää kauniin juhlavan topin kanssa tai perus t-paidan kanssa.

@mmarialove instagramin puolella käynnistyy nyt arvonta, jossa voit voittaa tämän kauniin lasten pellavahameen vaaleanpunaisena tai valkoisena. Osallistumaan pääset tästä. 

Onko teille Leuto Kidswear jo tuttu yritys? Käy tutustumassa lisää heidän vaatteisiin tästä. 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Hei! Vastaako tuo aikuisten hame kuinka kokoaan vai onko reilua/naftia?

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hei, aika hyvin vastaa kokoaan. 🙂 Mulla on tuo m-koko ja oon 163 cm pitkä. Normaalisti käytän alaosissa m-tai l-kokoa, joten ois voinut olla tuo isompikin. On aika napakka, mutta onneksi tuossa on tollanen joustava vyötärö. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *