Hae
Love Beyond Words

Suklaista Taigaa – testissä kalasuklaa

* Kaupallinen yhteistyö – Taiga Chocolate 
Olen useaan otteeseen täällä blogin puolelle jakanut intohimoani ruuan parissa, joten tämä herkullinen yhteistyö sopii täydellisesti tällaiselle herkuttelijalle. Tutustuessani Taigan suklaamaailmaan paremmin jouduin kuitenkin hieromaan silmiäni muutamaan otteeseen, kun näin valikoimassa poro- ja kalasuklaata. Ei ehkä ihan heti tulisi mieleen yhdistää näitä kahta asiaa, mutta uhkarohkeana kulinaristina tartuin tähän haastavaan maistelutehtävään ja kutsuin myös pari kaveria kylään testaamaan Taigan suklaaherkkuja.

Taiga suklaan monipuoliset terveyshyödyt

Tumma suklaata kelpaa muuten maistella täysin puhtaalla omalla tunnolla. Luin nimittäin Taigan sivuilta, että tumma suklaa on vielä parempi antioksidantin lähde mitä monet superfoodit. Tummalla suklaalla on myös monia muita terveysvaikutteita, sillä se vaikuttaa positiivisesti sydämen terveyteen, verenpaineeseen ja sokeritaudin ehkäisemiseen. Tumman suklaan sisältävät flavanoidit voivat  myös ehkäistä syöpiä. Suklaan sisältämät marjat ovat myös tunnettuja niiden terveysvaikutuksistaan. Voit käydä lukemassa lisää Taiga suklaan terveyshyödyistä täältä. 

Alkuun en meinannut edes raaskia napata yhtä riviä suklaata, sillä jo pelkkä pakkaus itsessään on super kaunis.  Avatessa suklaalahjan sen sisältä paljastuu jokaisen suklaan oma tarina seitsemällä eri kielellä. Aika täydellinen tuliainen vaikka ulkomaiselle yhteistyökumppanille, sillä näitä suklaita pystyy ostamaan esimerkiksi suoraan  Finnair shopista  lennoille
Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa. Tämä kaikki kiteytyy myös näissä kotimaisissa suklaissa. Suklaat ovat käsintehtyjä ja marjat on poimittu lähimetsästä. Taigalle on tärkeää vaalia tuotteissaan puhtaita makuja ja mm. kaikki marjat ovat sitä itseään mitään lisäämättä tai poistamatta. Suklaamaut ovat myös persoonallisia ja hienostuneita. Mutta sitten itse asiaan ja aloitetaan maistaminen siitä mielenkiintoisimmasta eli fisusta.

Positiivinen yllättäjä on kalasuklaa 

Tarkka asiantuntija raati arvioi tämän todelliseksi yllättäjäksi hyvässä mielessä. Pelkkä suklaan ulkonäkö antaa epäilyttävän tunteen, sillä suklaaseen on uitettu kokonaisia kaloja. Herkimmät maistelijat joutuivat noukkimaan kalansilmiä pois, mutta kaikille jäi ehdottomasti todella positiivinen kuva suklaasta, sillä pieni suolainen maku toimii erittäin hyvin tumman suklaan kanssa. Tämä sopisi erittäin hyvin viemiseksi esimerkiksi mökille tai kalan ystävälle ja pari olisi halunnut saada tätä paketin heti mukaan kesän mökkireissuja silmällä pitäen, sillä tällaiseen suklaaseen ei varmasti kukaan ole vielä törmännyt. Seuraavaksi maisteltiin porosuklaata, joka kieltämättä jätti hieman kylmäksi tuon niin positiiviseksi muodostuneen kalasuklaan jälkeen. Porosta ei tullut samanlaista makua, joskin purutuntuma oli kivan rapea. 

Seuraavaksi oli vuorossa tyrnisuklaa, joka on ulkonäöltään todella kaunis ja sopii erinomaisesti jokaiseen kattaukseen. Tämä suklaa oli myös erittäin positiivinen makuelämys, sillä tyrni toi suklaaseen kivan raikkauden. Tummasuklaa-puolukka ei noussut ihan tyrnin tasolle, sillä tummasuklaa oli niin vahva maku puolukan seurassa. Toimiva ja kaunis parivaljakko olivat kuitenkin nämäkin. 
Tummasuklaa-mustikka komboa kerettiin jo etukäteen maistella lasten kanssa ja heille tämä ainakin upposi. Maku oli sopivan lempeä ja marjainen myös lapsen suuhun ja sitä olisi huomaamatta syönyt koko levyllisen. Valkosuklaa-mustikka on puolestaan pettämätön ja turvallinen makuyhdistelmä ainakin vannoutuneelle valkosuklaan ystävälle. Tein tästä valkosuklaasta vieraille raikkaan ja nopean jälkkärin, joka sopii täydellisesti kesäiltoihin. 

Mustikka-valkosuklaa jäädyke

500g jäisiä mustikoita
200g maustamatonta jugurttia
1dl maitoa 
100g Taiga mustikka-valkosuklaa

Valmistin jäädykkeen Boschin VitaBoost tehosekoittimella, jolla pystyy helposti valmistamaan esimerkiksi jäätelön jäisistä marjoista. Tämän valmistaminen ei vaadi muuta kuin, että kaikki ainekset laitetaan blenderiin ja valitsin sieltä ”jäätelö” ohjelman. Sit vaan valmis seos annosmaljoihin ja hetkeksi pakkaseen. Kannattaa ottaa nämä esille n. puoli tuntia ennen vieraiden saapumista, että ne eivät ole ihan jäisiä. 

Näitä suklaita pääsee ostamaan Taiga Chocolaten sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *