Hae
Love Beyond Words

1.5 vuotta ja vähän päälle

Nyt tää poika lähentelee jo tarkalleen ottaen 1v 7kk ikää, mutta halusimpa kuitenkin tähän väliin tulla jakamaan parhaimpia tärppejä mitä kaikkea tää suloinen hurmuri jo osaa. 

PARAS PIKKUVELI

Nämä kaksi ovat olleet toistensa tuki ja turva siitä lähtien, kun pikkuveli saapui kotiin. Side on vaan vahvistunut kesän mittaan, kun ollaan oltu koko porukka kotona 3 kuukauden ajan (vähän siis kauhulla ja haikeudella odotan mitä tuleva päiväkoti tekee näitten kahden läheisille väleille). Pikkuveli antaa halin ja pusun isosiskolle aina pyydettäessä ja hänen paras leikkikaveri on yksinoikeudella isosisko. Heistä on hauskaa juosta kilpaa eteisessä, hassutella vedessä, rakentaa majoja, sotkea ruuan kanssa tai nauttia yhteisestä herkkuhetkestä.

SANOJA

Sanavarastoon kuuluu jo lukemattomat määrät yksittäisiä sanoja, kuten pullo, pallo (tai yleisemmin pom), hauva kakka, äiti, moimoi, mennään, aito (maito), aalukka (haarukka tai lusikka), anna, nuna (juna, tää on jotenkin niin hellyyttävän kuulonen sana), auto, nam. Hän toistaa myös tosi paljon sanoja perässä mitä kuulee, mutta ainuttakaan kahden sanan lausetta ei ole vielä kuullut.


VAUHTIHIRMU

Jos siskonsa oli rauhallinen, niin tästä kaverista ei suinkaan vauhtia puutu. Siitä lähtien kun hän reilun 1v iässä otti ensiaskeleet, niin vauhti on vaan kasvanut. Nyt hän juoksee menemään ja kiipeää joka paikkaan. Leikkipaikalla hänet löytää varmiten korkealta liukumäestä. Keittiössä hän kiipeilee tuoleille ja roikkuu uunin kahvoissa. Hän myös penkoo joka ikisen laatikon mitä vastaan tulee.

RENTO

Jos siskonsa on temperamenttinen, niin hän on puolestaan rento. Toisin sanoen me ollaan aika hyvin vältytty uhma kohtauksilta, sillä hän osaa ottaa asiat miehen tavoin coolisti, eikä vedä joka asiasta vuosisadan kilareita ja itkuhuutopotkuraivareita, mitä tää meidän neiti lähes 5v tekee edelleen päivittäin. 

RUOKAA TÄNNE

Ainoa mitä asiaa hän ei voi sietää on se, että keittiössä ei palvelu pelaa. Heti kun hän kuulee sanan ruoka, on maailmanloppu lähellä, jos se ruoka ei ole hänen korkeutensa edessä sillä samalla sekunnilla. Elä siis missään tilanteessa mene puhumaan ruuasta miehen edessä, jos olet vasta aloittamassa tekemään sitä. Ruoka maistuu edelleen hyvin ja hän on myös aika rohkea kokeilija. Parasta ruokaa on kuitenkin makaroonilaatikko, joka on vuorattu ketsupilla.

PARASTA

Lempiasiat maailmassa on pallot. Ihan kaikenlaiset pallot – jalkapallot, ilmapallot, vesilmapallot, pienet pallot, isot pallot. Pääasia, että ne on pyöreitä. 
Parasta on myös junat ja autot. En tiedä onko se pojille luontaista, mutta ne osaavat vaan leikkiä niillä. Niitä käsiteltäessä kuuluu se ääni ”nnnöö, nnööö” ja ne peruuttavat ja menevät eteenpäin. Tänään hänen silmänsä alkoivat loistaa, kun hän näki jollain kaverilla mini kaivurin hiekkiksella. Jollain oli siis jotain paljon hienompaa kuin hänellä. 
Kirjat ovat myös tärkeitä ja niitä hän jaksaa kuunnella ja selailla. Hän rakastaa opetella niistä sanoja ja painella eri ääniä. 
Koirat ovat olleet myös todella kauan tosi mielenkiintoisia. Niitä hän jaksaa pongailla ulkona koko ajan ja heti sellaisen huomattuaan hän osoittaa koiraa innoissaan ja huutaa ”hauva”. Välillä vastaantulijat antavat hänen silittää koiraa ja tämä varmasti on pienen pojan päivän kohokohta. 

RAKAS

Mä en voi käsittää edelleenkään miten täydellinen hän on. Hänen kanssaan on super helppo olla, hän luottaa täysin, että asiat aina järjestyy ja hän osaa myös näyttää omalta osaltaan että välittää. Tosin viime viikolla hän löi minua puisella kepillä päähän, kun koitin julmasti torkahtaa sohvalle hänen silmiensä edessä. 
Löytyykö teiltä myös vauhdikkaita 1.5 vuotiaita? 
Käy kurkkaamassa myös 
LILIAN 1.5 VUOTTA

TÄLLAINEN ON YKSIVUOTIAS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *