Hae
Love Beyond Words

Mistä äiti unelmoi?

Pongasin tämän todella ihanan postaus idean Piritan Pandamama blogista, jossa hän kertoi omista unelmistaan sen jälkeen, kun kaikki suurimmat unelmat periaatteessa on jo saavutettu. Itselläni ei ole ihan täysin vastaava tilanne, sillä on vielä paljon toteutumattomia haaveita. Itseasiassa aloitin omien unelmien toteuttamisen hieman takaperin, sillä ekana tulivat lapset – jonka jälkeen vasta valmistuin koulusta, mentiin naimisiin (tosin hääjuhlia edelleen odotan) ja sain omalta alalta töitä sekä ostettiin ensimmäinen omistusasunto.

Haluankin rohkaista teistä jokaista, joka ei ehkä mene tietyn kaavan mukaan. Ja antaa uskoa siihen, että unelmat on täysin mahdollista saavuttaa myös eri järjestyksessä, kunhan vaan ei ikinä lakkaa unelmoimasta.


Mistä siis alottaisin? Mikä tuo sellaista kutkuttavaa jännityksen tunnetta minun elämään. Uskon, että jokaisella kuuluu olla unelmia ja joskus villejäkin sellaisia. Elämässä kuuluu tehdä asioita, joista saa jännitystä elämään, sillä eihän se oma elämä pysähdy siihen, kun lapsia tulee. 


1. Oma piha

Eka haaveeni on aika perus, mutta todella tärkeä. Olen kasvanut koko lapsuuden maalla, joten meillä on ollut hehtaareittain tilaa mennä ja tulla. Nyt nämä seinät ovat alkaneet ahdistaa, sillä pelkkä ulos lähteminen kerrostaloasunnosta lasten kanssa on tehty niin vaikeaksi. Olis niin helppoa vaan avata ovi ja päästää lapset pihalle siksi aikaa, kun itse pukee päälle. Olen jopa vähän kyllästynyt kaupunkiin ja voisin asua jossain kaupungin lähistöllä jossain ihanassa lähiössä,  missä ei ole paljon liikennettä, mutta paljon lapsiperheitä ja josta pääsee kuitenkin nopeasti julkisilla sinne ihmisvilinään. 

2. Unelma työpaikka

Okei, nämä kaksi ei nyt tosiaankaan ole niitä villejä unelmia mitä mainostin, vaan 30-ikäkriisin lähennellessä näitä perus tylsiä juttuja. Mutta pakko kai se nyt on todettava, että hyvä työpaikka luo pohjan koko arjen pyöritykselle. Työn on oltava sellaista mistä nautin joka hetkestä. Olen aloittamassa uudessa työpaikassa ensi kuussa, joten jännityksellä odotan minkälainen paikka minua odottaa. Ainakin odotukset ovat positiivisia, sillä työpaikassa pystyn tekemään myös etänä töitä, joka on ollut haaveena. Toivon, että tämä ehkä myös mahdollistaisi hieman lyhyempiä päiväkotipäiviä, jos pystyn esimerkiksi tekemään iltaisin töitä.

3. Matkustaminen

Olen aina tykännyt matkustella. Opiskeluaikoina suoritin kaksi työharjoittelua Espanjassa ja Irlannissa ja ne olivat heittämällä yhdet hienoimmista kokemuksista elämän varrella. Elämä kuitenkin vei niin tylsästi, että ajauduin kokopäivätöihin melkeen heti koulun jälkeen ja minun ei esimerkiksi ikinä tullut lähdettyä kiertelemään maailmaan ilman että olisin siinä samalla töissä. Nyt haaveilen, että voimme tehdä joka vuosi perheen kanssa reissuja sekä myös ihan aikuisten kesken. Mikään ei luo hienompaa fiilistä kuin se, että odotat lentosi lähtöä kentällä. Lilianin kanssa ollaan tehty nyt 4 reissua. Ensimmäinen reissu suuntautui Kreikkaan Rodokselle, toinen Turkkiin Alanyaan, jonka jälkeen kävimme Prahassa ja Tallinnassa. Laittelin linkit noihin juttuihin, mikäli reissupostaukset kiinnostaa. Yhteinen matka tältä kesältä jäi haaveeksi, sillä ei vaan osattu päättää sopivaa paikkaa, kun ennen kesää selailtiin. Voi luoja niitä kriteerien määrää, jota matkakohteita selatessa pitää ottaa huomioon. No ehkä parin vuoden päästä voi jo ottaa vähän chillimmin, kun ei oo niin justiinsa kuinka pitkä matka kentältä on hotelliin, onko siellä hyvää lasten leikkipaikkaa, kaupat/rannat/ravintolat lähellä ja lähteekö lento keskellä yötä. Onneksi sentään pääsin tekemään tämän super LUXUS reissun näitten ihanien neitojen kanssa tänä vuonna! Amsterdamin matkasta pääset lukemaan tästä.

4. Eri lajien testaaminen

On vaikka mitä kivaa mitä en ole eläissäny päässyt testaamaan. En ole mm. vuokrannut ikinä mönkijää ulkomailla ja viilettänyt sillä rantatietä pitkin tai roikkunut jossain välineessä vesijetin ajellessa edellä.

5. Parisuhde

Oispa ihanaa, jos ois säännöllistä parisuhdeaikaa. Tällä hetkellä elämä pyörii näitten lasten ympärillä ja käydään vuorotellen omilla menoilla. Välillä tuntuu ettei siis tunneta toisiamme kuin äitinä ja isänä, joka on aika tylsää. Mä toivon tosiaan, että tämä tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa ja ehkä päiväkodin aloituksen myötä saadaan ehkä senkin ansiosta vähän enemmän aikaa kaksistaan. Edellisen kerran päästiin viettää päivä laatuaikaa kaksistaan huhtikuussa, kun Patrik oli ekaa kertaa yökylässä

6. Telttaretki kaveriporukalla

Tämä haave on ehkä vähän outo, mutta jostain sain nyt tänä kesänä idean, että oispa siistiä mennä jollain veneellä jonnekin kivaan saareen ja yöpyä teltassa. Tosin se saattas olla niin jännää, että en sais ees unta, joten ehkä joku mökki ois vähän parempi vaihtoehto tällaisille kankeille mammoille 😀

Kesäretki Tammisaareen

7. Tyytyväisyys omaan ulkonäköön

Onko joku oikeesti tyytyväinen siitä miltä näyttää raskauden jälkeen? Jotenkin se syö itsetuntoakin, kun ei siihen vaan ole tyytyväinen. En mä kyllä tiedä millä ajallakaan sitä oikein sais jonkun super terveellisen elämäntavan ja innostuksen säännölliseen liikkumiseen. Ja koska herkuttelu ja viinilasilliset on vaan niin kivoja juttuja…

8. Menispä joku naimisiin..

Siitä kerrasta, kun olin viimeksi häissä on jo kohta 3 vuotta. Onko naimisiinmeno sitten nykyään jo ihan vanhanaikainen juttu? Ja olispa taas hauskaa toimita kaasona (vinkvink), mulla on jo tyyliin koko polttariohjelma suunniteltuna, mutta tuleva morsian vaan puuttuu.. 😉 Tosin eipä mekään mitään hääjuhlia olla järjestetty, joten unelmoin myös niistä. Saa nähdä jääkö sellaiset niin iik söpöt prinsessajuhlat ikuiseksi haaveeksi. 

9. Aikaa omille jutuille

Rakastan blogin kirjoittamista, joten tähän hommaan yleensä järjestän aina aikaa iltaisin. Ehkä syksyn tullen innostun myös taka-alalle jääneistä jutuista – kuten neulomisesta ja ompelusta. Olisi kiva myös innostua kirjojen lukemisesta. Nyt latasin bookbeatin sovelluksen ja meinasin alkaa kuuntelemaan äänikirjoja uusilla Sudion kuulokkeillani. Tähän varmasti löytyy kiva aika jos esimerkiksi kävelen työmatkat, joten saan samalla hyötyliikuntaa ja pääsen sivistämään itseäni. 

10. Rohkeutta tehdä juuri niitä asioita mistä nauttii

Koska elämä on niin lyhyt, niin toivon että tulevaisuudessakin löytyy rohkeutta tehdä juuri niitä asioita mistä saan kipinää. Rohkeutta tavoitella niitä asioita mikä tekee mut onnelliseksi. Työ on toki se isoin asia ja toivon mukaan elämä vie niin, että pääsen tekemään sellaisia asioita, mitkä haastaa ja motivoi minua työntekijänä ja jos jokin asia ei tunnu oikealta, niin toivon rohkeutta tavoitella parempaa tekemällä joskus ikäviä/uhkarohkeita päätöksiä. Viime aikoina olen ollut iloinen, kun olen kuullut inspiroivia tarinoita henkilöistä, jotka ovat rohkeasti alkaneet tavoitella omia unelmia ja ehkä jättäneet sen tylsän työn tai alkaneet luoda omaa uraansa täysin tyhjästä. YOU GO GIRL! Sä voit olla ihan mitä itse haluat!

Käy lukemassa myös: 
Pakoon arkea musiikin voimalla
Riko arkiset rutiinit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *