Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Lohja Spa & Resort – lähellä luontoa

Kaupallinen yhteistyö: Elämyskylpylä Päiväkumpu

 

Kylpyläloma luonnon keskellä kuulostaa maagisen hyvälle. Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin yhdistää mökkiloma hotellin mukavuuksilla. Joka aamu saa herätä suoraan aamupalapöytään ja illalla saa nauttia auringon laskusta järvinäköalalla omalla terassilla. 
Lohja Spa sijaitsee Karjalohjalla vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, mikä on todella mielekäs ajomatka lasten kanssa. Lähellä sijaitsee myös upeita nähtävyyksiä, kuten Fiskarin ja Tammisaaren idylliset kylät. Käytiin näissä molemmissa reissun aikana, joten reissuun voi helposti yhdistää myös vierailut lähi kylissä meno- ja paluumatkalla.

 Elämyskylpylä

Ehkä koko reissun odetetuin osuus oli uusi satumainen kylpylä.  Inspiraation lähteenä on Sakari Topeliuksen Koivu ja Tähti -satu. Nämä kaikki elementit löytyvät kylpylän aistimaailmassa materiaaleissa, kuvina, tuoksuina, väreinä ja ääninä. Kylpylä tarjoaa hemmottelua ja hoitoa ajatuksille sekä keholle. Kylpylästä löytyy mm. 4 eri elämyssaunaa, 3 elämyssuihkua, poreammeita,  kiipeilyseinä ja kuumia sekä kylmiä altaita. Me ei valitettavasti keretty testaamaan ollenkaan elämyssaunoja tai suihkuja, mutta mikäli päästään joskus miehen kanssa kaksistaan, niin ne on heti ensimmäisenä listalla. Poreammateita testailtiin kuitenkin ahkerasti ja ihanaa kun nää lapsetkin jo viihtyy poreiden seassa. Lapsille löytyy  myös lastenallas, jossa pääsee kuuntelemaan musiikkia veden alla! Musiikkiallas on varmasti jännittävä kokoemus myös aikuisille.  Elämyskylpylään pääset tutustumaan paremmin tästä, josta löydät myös paljon lisää kuvia paikasta.

Kylpylässä on mukana olla pienellä tossut, jotka estää liukastumisen. Tähän(kin) tarkoitukseen Slipstop-tossut ovat erinomaiset, sillä tossujen pohja estää liukastumisen, materiaali kuivuu nopeasti ja ne istuvat jalkaan niinkuin sukka.

Rantatalo

Me päästiin ensimmäisten joukossa tutustumaan uusiin rantataloihin, jotka sijaitsevat 100m päässä rannasta. Jokaisesta huoneesta lyötyy siis terassi ja järvinäköala.  Meillä oli kaksi erillistä huonetta, jotka oli yhdistetty väliovella. Aikuisille oli siis oma huone ja lapsille oma. Tämä oli todella toimiva ratkaisu, sillä saatiin myös omaa rauhaa iltaisin ja toki neiti oli todella innoissaan isosta omasta sängystä! Huoneeseen sai myös veloituksetta pinnasängyn ja potan taaperoa varten.  Terassilta oli näköyhteys myös aika huikeeseen viihdykkeeseen, sillä pihalla tehtiin vielä maisemointitöitä ja kaivuri pihalla oli ehkä koko loman paras juttu ainakin jos kysytään tältä nuorelta mieheltä!

 

Ruokailu

Kaikkihan tietää, että lasten kanssa ravintolassa syöminen saattaa olla hermoja piinaavaa. Meillä oli ensimmäistä kertaa vastassa se tilanne ettei tää herra 1.5v halunnut istua yhtään sekunttia paikallaan syöttiksessä, kun paljon hauskempaa olisi ollut kirmailla pitkin ravintolaa. Me ruokailtiin aamupala + yksi lämmin ruoka aina buffetissa, joka on aika inhimillinen vaihtoehto lasten kanssa, sillä ruuan saa heti eteen. Päiväkummussa on tarjolla buffet-pöytä ravintola Kanervassa joka  ruokailulle ja tämän lisäksi A la Carte ravintola Panorama sekä Sporttibaari Zacharias. Ruokaa on mahdollista nauttia myös upealla kattoterassilla tai vaikka grillata ulkogrillissä rannan äärellä. Lasten kanssa kannattaa osata ennakoida niin, että ruokailut sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Yks päivä siis nukutettiin Patrik ennen lounasta, joten saatiin nauttia ihan rauhassa isomman neidin kanssa ruokaa samalla kun pienempi nukkui vieressä rattaissa. Kesäisin on myös ihana syödä ulkona, joten hyödynnettiin myös grillaus mahdollisuus. Lapset nauttii, kun saa syödä ulkona ja katsella samalla maisemia.
Buffet ruoka oli perinteistä suomalaista ruokaa, mikä varmasti on sellaista mikä sopii kylpylähotellin asiakasryhmille.   Valikoimaan voisi kuitenkin mm. lisätä enemmän vaihtoehtoja millä saisi kasattua mieluisan jugurtti-tai puuroannoksen mm. monipuolisilla hedelmillä, kasviksilla, kuivilla aineksilla (eri siemenet, myslit, murot, kookostuotteet jne.). Myöskään tuoreita leipiä tai lämpimiä aamupalavaihtoehtoja ei voi koskaan olla liikaa. Tosin oltiin kylässä keskellä viikkoa ja sesonkin ulkopuolella, joten se varmasti rajaa tarjontaa. Buffetissa on kuitenkin aina se hyvä puoli, ettei sieltä ainakaan nälkäisenä pysty lähtemään pois.

LOhja spa lasten kanssa

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailtiin Lohja Spassa ja voin sanoa, että paikka todella täytti odotukset. Se oli rauhaa luonnon keskellä hotellin mukavuuksilla. Aamiainen on aina  valmiina ja puhtaat pyyhkeet ja lakanat tullaan vaihtamaan joka päivä. Päiväkumpu tarjoaa myös todella monipuolisesti eri mahdollisuuksia harrastaa – siellä pääsee veneilemään, pelaamaan frisbee- tai minigolfia, saunomaan, rentoutumaan eri hoidoissa ja kylpylässä. Lapsille sieltä löytyy mm. ulko -ja sisäleikkipaikat, pallomeri, iso pomppulinna, iso liikuntasali, jossa on mahdollisuus vaikka mihin sisäpeleihin.

 

Tähän aikaan vuodesta siellä ei ollut juuri ketään muita lapsia, joten Lohja Spa oli myös todella rauhallinen. Meillä lapset on vielä niin pieniä, että heille riittää vielä hyvin, kun saa päivän touhuta vanhempien seurassa ilman, että tarvitsisi lähteä jonnekin huvipuistoon. Tämä loma rentoutti myös heitä, sillä luonnonläheisessä paikassa pääsee rentoutumaan ihan eri tavalla, kun ei ole koko ajan ylimääräistä ääntä ympärillä. Oli myös hellyyttävää, että siellä oli paljon vanhempia ihmisiä eri ryhmämatkoilla, joten lapset saivat osakseen paljon ihasteluja. Ja nämähän nautti siitä täysillä, kun tusina mummoja tuli ihastelemaan neidin kaunista lierihattua . Loman loppuessa kaikui vaan sanat ”eihän meidän vielä tarvitse lähteä pois, nukutaan vielä ainakin yksi yö täällä.”. 

 

Varaa lomasi täältä, niin pääset tutustumaan uusiin huoneisiin.

 

LUE MYÖS:

Näin selviät junamatkasta lasten kanssa

Päivä Tukholmassa -risteily lapsen kanssa

 

Kaupallinen yhteistyö: Elämyskylpylä Päiväkumpu

6 kommenttia

 1. Maisa80 kirjoitti:

  Ihanalta paikalta vaikuttaa! <3 Joskus olenkin miettinyt, että sinne voisi mennä parisuhdelomalle! <3

 2. Marjo kirjoitti:

  Päiväkumpu on mukava paikka 🙂 Kävin siellä vierailulla viime syksynä bloggaajamatkalla. En yöpynyt siellä tällä reissulla mutta erittäin toimiva ja kiva sisustus. Ystävällinen henkilökunta ja ne altaat olivat mahtavia ja saunat myös.

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo, mekin varmasti mennään ens kerralla ihan kaksistaan! <3 Pääsee sitten ihan kunnolla käsiksi siihen rentoutumiseen 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tuo kylpylä kokonaisuudessaa on todella upea! Ehkä ens kerralla kerkeet yöpymäänkin se aina tekee elämyksestä kokonaisemman 🙂

 5. Unknown kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää todella ihanalta paikalta! Etenkin tuo kylpylän teema houkuttelisi käymään! Kaikki elämyssaunat, -suihkut ja musiikkiallas, vau!! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo, sieltä löytyy varmasti elämyksiä koko perheelle! 🙂 Kylpyläloma on varma sijoitus rentoutumiseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *