Hae
Love Beyond Words

Viimeinen päivä kotiäitinä

Viime hetken my day -postaus arjesta kotona. Viime perjantai jää nimittäin viimeiseksi päiväksi kotiäitinä. Vitsit, miten haikeaa! Voin aidosti sanoa, että minulla ei ole olisi vielä mikään kiire töihin. Viime perjantai meni iloisissa tunnelmissa, vaikka hoidin sen ammattilaisen tavoin ilman miestä, joka oli ”virkistäytymis” reissulla Oulussa työporukan kanssa. Hih, tuleekohan minullakin olemaan pian kohta näitä työpaikan ”virkistäytymis” iltoja.

AAMU

Meidän päivä alkoi 7 jälkeen aamupalalla, jonka jälkeen heitettiin Kimmo lentokentälle. Me suunnattiin tämän jälkeen viimeistä kertaa puistoilemaan serkusten kanssa. Todella haikeaa, sillä he vielä jatkavat piiitkään arkea kotoa. On ollut kyllä suuri helpotus, että lähistöllä asuu miehen sukua ja lapsilla on samanikäisiä serkuksia. Meistä on tullut tämän myötä hyviä ystäviä myös äitien kesken. Kaikista suurin rikkaus kotona ollessa on, että lapsilla on kavereita ympärillä ja äideillä seuraa toisistaan – silloin arki ei ole yksinäistä tai tylsää ja aina löytyy samanhenkinen ystävä, jolle purkaa asioita. 

PÄIVÄ

Lounaaksi meillä oli gourmet herkkua – pinaattilettuja, kaalikääryleitä ja kananmunaa. Helppoa ja nopeaa suoraan eineshyllyltä. Joskus saa ihan luvan kanssa ottaa rennosti kokkailujen suhteen, sillä näin varmasti isätkin tekevät, jos sattuvat joskus viettää päivän yksin lasten kanssa. 😀 Kumma juttu myös, että yleensä nää kaupan ruuat maistuu aina lapsille, kun taas kotiruoka ei välttämättä ole yhtä kova hitti.  Olin sattunut myös sopivasti varamaan neuvolan suoraan päiväuniajaksi klo 13, joten aikaa ei hirveesti ollut hukuttavaksi päivällä. Tästä selvittiin tosi hyvin ja molemmat lapset oli tosi nätisti. Neuvolan jälkeen suunnattiin Jumboon ja herkuteltiin kahvilassa. Kesän aikana on kyllä tullut herkuteltua ihan tarpeeksi, kun on ollut niin ihania ilmoja. Ollaan rohkaistuttu myös paljon käymään ihan kolmestaan kahviloissa/ravintoloissa – tosin ihan sellaisissa missä yleensä ruoka tulee nopsaan. 

ILTA

Käytiin myös ruokakaupassa hakemassa vähän herkkuja illaksi (äidille). Jumbossa oli irttarit 4e/kg, joten pakkohan niitä oli ottaa pussillinen. Iltaruuan kanssa mentiin myös mistä aita on matalin ja syötiin jotain valmista. Äidille oli sushia! Nam! Ruuan jälkeen mentiin vielä päiväkodin pihaan leikkimään hetkeksi. Ihana, kun ainakin ulkopiha on tullut tutuksi molemmille lapsille, kun siellä ollaan suht usein käyty leikkimässä. Toki myös päiväkoti on  sisältä tuttu, sillä isosisko on viety sinne kerhon puolelle viikoittain. Viime keväänä hän oli jo innoissaan jäämässä aina siskon mukaan ja meni aina istumaan penkille. Itku tuli, kun joutuikin lähtemään kotiin. 

Sitten vaan nopeat suihkut lapsille, iltapalaa nassuun ja unille. Sain lapset ennätysajassa unille johtuen lyhyistä päikkäreistä ja molemmat olivat jo 20 aikaan silmät kiinni. Näin toisen lapsen myötä olen myös alkanut nauttia näistä yh-päivistä, sillä miehellä on koko vuoden ollut vakituinen 8-16 työpäivä, joten näitä hetkiä kun saa olla vaan yksin lasten mentyä nukkumaan on vain silloin kun hänellä on ”virkistäytymis-ilta”. On siis luksusta, kun saa syödä kaikki herkut itse ja katsoa telkkarista ihan mitä haluaa! Kuinka moni katsoo enää salkkareita? Itse tykkään edelleen 😀 Kohta muuten alkaa Toisenlaiset teiniäidit, joka on niin pakko katsoa. Ainakin toisenlaiset äidit on ollut ihan suosikki niin kauan kun lapsiarki on ollut ajankohtainen. Ainoa vaan että niitä suloisia vauvoja katsellessa tulee vaan niin haikea olo, kun miettii ettei enää ole omaa pientä nyyttiä..  

Viimeistelin tämän postauksen tänään maanantaina, kun olin ensimmäisen päivän töissä. Päivä oli siis lievästi sanottuna erilainen verrattuna arkeen kotona, mutta onneksi päivä meni tosi kivasti. Sain syödä rauhassa, kuunnella hiljaisuutta, juoda kahvin kuumana ja erityisesti intoilla uuden työpaikan tuomasta hyvä fiiliksestä. Kirjoittelen lisää tunnelmia loppuviikosta 🙂 
Ihanaa syyskuisen viikon alkua! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *