Hae
Love Beyond Words

Ihanaa, kun lapset kasvaa

Se hetki, kun viimeinenkin vajaa

 vaippapaketti annetaan pois, 

potta siirretään varastoon, 

polkupyörästä otetaan apparit pois 

ja lastenastiat voi siirtää peräkaappiin.

Vielä kesällä ajatus siitä, että lapset kasvaa tuntui kamalan haikealta. Minulla oli takana ihan mahtavat ajat kotona lasten kanssa. Kiitos siitä rakastavalle isosiskolle, joka ei ollut ikinä mustis ja maailman leppoisimmalla vauvalle. Näitten kahden kanssa  kotiäidin elämä oli ihanaa ja en kaivannut mitään muuta. 
Päiväkodin aloitus muuttaa arkea ihan kamalasti. Enää oma vanhempi ei olekaan se ainoa vastuussa oleva aikuinen, vaan on pakko luottaa 100%, että lapsi pärjää myös ilman äitiä. Minulla oli alusta lähtien tosi varma ja hyvä fiilis siitä, että lapset viihtyy päiväkodissa, vaikka P oli tottunut elämään turvallisessa kuplassa kotona ilman vieraita hoitajia. Ja näin kävikin – molemmat nauttivat arjesta päiväkodista
Ehkä myös tämän ansiosta nautin myös itse arjesta kodin ja työn välissä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Minulla ei ole oikeastaan yhtään haikea olo, eikä minulla ole huonoa omaatuntoa siitä, että pääsen vasta 15  jälkeen näkemään lapset arkisin. Meillä on kuitenkin monta tuntia vielä yhteistä aikaa ja oikeastaan päiväkodissa keretään olla vain 3-4h, jonka jälkeen onkin jo päikkärit. 

OMA LAPSI ON AINA PIENI

Lapset kasvaa hurjan nopeasti. Uskon kuitenkin, että oma lapsi on aina rakas  pieni. Ei ole väliä onko hän koulu- tai päiväkoti-ikäinen, niin hän tulee aina tarvitsemaan vanhempiaan. Myös koululainen tarvitsee sen, että vanhemmat ovat myös kotona ja heidän kainaloon voi tulla. Ainakin haluan uskoa, että meidän murut haluavat tulla vielä pitkään myös äidin ja isin kainaloon ja ettei meidän merkitys katoa missään vaiheessa. 

TERVETULOA OMA ELÄMÄ

Viime viikolla meidän ihan kohta 5-vuotias sai kutsun kaverin luokse kylään. Jotenkin se on ihan uskomatonta, että lapsi saa kutsun tulla kaverin luokse kylään, jonka vanhempia ei itse tunne vielä. On vaan luotettava, että hän pärjää siellä. Voisi kuvitella, että päivähoidon aloituksen myötä tämä viimeistään saisi haikeuden nousemaan pintaan, mutta toisin kävi. Minusta on oikeastaan ihanaa, että lapset kasvaa. Saan niin paljon iloa siitä, kun nään että Lissu on onnellinen kavereiden seurassa. Se on sellaista onnea, mitä minä en voi äitinä antaa. Heillä on yhteiset jutut, yhteiset naurun aiheet ja yhteiset salaisuudet. Hassulla tavalla olen nauttinut siitä, kun jo ensimmäisenä päivänä päiväkodissa häntä harmitti lähteä kotiin kesken leikin. Tiesin, että hän oli löytänyt uusia ja ihania ystäviä ympärilleen. Se nimittäin ei ole ikinä itsestäänselvyys. 
Kaverin luona kyläilyt merkitsevät myös omaa-aikaa itselle iltaisin. Odotan jo pikkaisen sitä, että lapset viihtyvät yökylässä myös jossain muualla kuin mummoloissa, sillä se avaa mahdollisuuksia viettää enemmän myös parisuhdeaikaa. Tällä hetkellä yökyläpäiviä on niin harvoin ja yhä useammin kaipaan sitä, että voisin myös viettää iltaisin aikaa miehen kanssa myös muuten kuin kotisohvalla. Luonteeltani en kuitenkaan ole sellainen, joka viihtyy kotisohvalla jokaisen illan, vaan kaipaan ympärilleni myös muuta. 

EI ENÄÄ VAUVOJA

Tällä hetkellä tuntuu helpottavalta ajatus, ettei meille tule enää vauvoja. Vauvat ja pienet ihmiset ovat ihania, mutta aika aikaansa kutakin. Nämä kaksi ovat täydellinen paketti meille. Minusta on ihanaa, että seuraavina vuosina voidaan tehdä enemmän asioita yhdessä, sillä lapset kasvaa. Meillä kaikilla on haave matkustamisesta ja neiti jo kovasti odottaa meidän ensimmäistä yhteistä ulkomaanmatkaa koko perheen kesken. Meillä molemmilla on myös haaveita työelämän suhteen ja nautitaan siitä, kun saadaan tehdä töitä sellaisessa paikassa missä viihdytään. Arjesta saa paljon enemmän irti, kun saa tehdä monipuolista työtä, jonka jälkeen saa nollata aivot perheen kanssa iltaisin. Ajasta, kun lapset ovat pieniä pystyy parhaiten saamaan kaiken irti, että koko perhe tekee juuri niin kuin parhaalta tuntuu – oli se sitten kolmen vuoden kotiäitiys tai äiti palaa töihin lasten ollessa vielä pieniä. 

LUE MYÖS:

Äiti, joka pääsi töihin

Päivähoidon aloitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *