Hae
Love Beyond Words

Neiti 5v

”Äiti, miten ihanaa olla jo 5-vuotta! Olen jo iso tyttö” 

Meidän esikoista voisi kuvailla sanalla ”pikkuäiti”. Hän on pikku taaperosta lähtien tykännyt hoivata nukkejaa ja pikkuveljen syntymän myötä hänen hoivavietti kasvoi entisestään. Ompa hän jopa ehdotellut, että äiti voisi tehdä toisenkin vauvan, niin hän voisi alkaa hoitamaan täyspäiväisesti pikkuveljeään. Päiväkodin aloittaminen on ollut raskasta näiden kahden tiiviille suhteelle, sillä molemmat varmasti kaipaavat toistensa seuraan. Neidillä on tapana käydä joka päivä moikkaamassa veljeään hänen omassa ryhmässään ja antaa hänelle isot halit. Jos he sattuvat olemaan samaan aikaan pihalla, niin ei omista leikeistä meinaa tulla mitään, sillä he haluavat supista aidan vieressä keskenään. Nämä kaksi ovat toistensa parhaimmat kaverit ja isoimmat riitapukarit. 
Neitiä ei yhtään haittaa kasvaa isoksi, sillä hän odottaa jo kovasti, että pääsee isomman serkkunsa tavoin kulkemaan yksin ulkona ja käymään koulussa. Hän aiheuttaakin jo äidille ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun hän reippaana tyttönä lähtee kiitämään kotia kohti päiväkodista, eikä me pienen taaperon kanssa pysytä siinä vauhdissa mukana. 
Luonteeltaan hän on maailman sydämmellisin ja paras kaveri. Ei ihme, että hän löysi aurinkoisella luonteellaan heti ensimmäisenä päiväkoti päivänä todella monta uutta ystävää. Hän on päiväkotitätien unelma lapsi, sillä hän käyttäytyy kuin enkeli ja osaa leikkiä jokaisen kanssa. Viime viikolla päiväkotitätiä hymyilytti, kun hän oli joutunut ensimmäistä kertaa pyytämään häntä olemaan hiljaa nukkariaikaan, sillä hän kuiskutteli erään naapurin pojan kanssa koko hiljaisuusajan. Tämä oli kuulemma hyvä asia, sillä on hyvä että alkaa löytyä myös sitä uhmaa myös päiväkodin puolella. Se tarkoittaa, että neiti alkaa olla myös siellä kuin kotonaan 😀 
Neiti rakastaa kaikkea tyttömäistä. Tänään he olivat esimerkiksi parhaan kaverinsa kanssa maalanneet huulet punaisella vessasta löytyneellä huulipunalla. Yhä enemmän hän on myös kiinnostunut laittamaan tukkaansa hienoksi ja vaatehömpötys on ollut siitä lähtien päällä, kun hän aloitti ensimmäisen kerran päiväkodin reilun vuoden ikäisenä. Vaatteet menee vaihtoon tänä päivänäkin monta kertaa päivässä, sillä aina löytyy uus inspiraatio siitä mikä mekko on sittenkin hienompi. Hän rakastaa myös leipoa, askarrella sekä harjoitella kirjaimia ja onkin jo todella taitava kirjoittamaan eri kirjaimia itsenäisesti. Neidillä on todella huikea mielikuvitus, eikä minun ole pitkään aikaan tarvinnut keksiä hänelle esimerkiksi askartelu hommia, sillä hän keksii kaiken itse. Hän saattaa vaikka yhtäkkiä alkaa rakentamaan muropaketista pupuille kotia tai tekemään lintua vessapaperirullasta.

5-vuotias osaa nauraa sydämensä kyllyydestä hassuille ja arkisille asioille

Rakastan 5-vuoden ikää. Silloin ei kanneta vielä kohtuuttomia huolia kavereista eikä maailmasta, vaan osataan nauttia just tästä hetkestä täysillä. Osataan innostua eri asioista ja nauraa koko sydämen kyllyydestä hassuille ja arkisille asioille. Osataan leikkiä kavareiden kanssa jännittäviä leikkejä ilman vanhempia, mutta toisaalta taas nautitaan 100% siitä, että äiti tai isi leikkii seurana. 5- vuotias on jo todella taitava ja hänen kanssaan pystyy pelaamaan jo vaikka mitä. Tällä viikolla annettiin lahjaksi oma suosikki peli lapsuudesta – afrikan tähti, jota ollaankin pelattu nyt joka ilta.

Toivottavasti tästä viimeisetä vuodesta ennen eskaria tulee tähän astisesti paras! Ainakin loppuvuodelle meillä on vielä vaikka mitä ihanaa suunnitteilla ja päästään myös tekemään niitä äiti-tytär juttuja kaksistaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *