Hae
Love Beyond Words

Viisi positiivista asiaa ja arjen sankarit- haaste

Olen saanut nyt lähiaikoina parikin haastetta mun lemppari blogimimmeiltä. Sukat hukassa blogin Minna haastoi minut kertomaan viisi positiivista asiaa tällä hetkellä ja Pandamama blogin Pirita haastoi minut kertomaan vinkkejä haastaviin tilanteisiin arjessa.
Mikä olisikaan parempi fiileställä viikonloppua, kuin miettiä niitä positiivisia asioita omasta elämästä. Suosittelen teistä jokaista pysähtymään edes hetkeksi viikoittain ja pohtimaan mikä tekee susta onnellisen juuri tässä hetkessä.

VIISI POSITIIVISTA ASIAA JUST NYT

Perhe

Minulla on aivan ihana perhe. Kaksi täydellistä lasta – tyttö ja poika. Olen kiitollinen, että olen saanut kokea äitiyden sekä tytön että pojan äitinä. Nämä kaksi ovatkin olleet täysin eri planeetalta, joten opin koko ajan uutta vanhemmuudesta. Minulla on myös ainutlaatuinen mies, joka on 100% omistautunut perheelle ja kodille. Hän hoitaa lapsia ja siivoaa, joten hän on aika saalis 😉 

Ystävät 

Ystävät ovat äitiyden myötä kohonneet todella suureen arvoon. Enää ei ole itsestään selvää, että löytyy sellaista viikonloppua, joka sopisi kaikille näkemiseen, jos sitä ei varaa puoli vuotta etukäteen. Toisin oli silloin ennen lapsia, kun lähes joka viikonloppu oli pyhitetty ystäville ja hauskanpidolle. Nyt näitä hetkiä arvostaa todella paljon. 
Äitiystävät ovat sitten asia erikseen. Näitä ilman lapsiperhearjesta ei vaan selviäisi. On ollut ihanaa, kun toisen lapsen myötä on ollut aina paikka minne mennä ja nähdä toinen äiti. On pystynyt aina laittamaan viestin ja saanut vertaistukea. Ja ennen kaikkea on ollut äitikavereita, joilla on samanikäisiä lapsia, jotka viihtyvät hyvin keskenään. 

Työpaikka

Töiden saaminen ei ole ikinä itsestäänselvyys. Koen saaneeni lottovoiton, kun sain töitä 2km päästä ja sellaisesta paikasta, jossa haluan tehdä töitä. Myös etätyön mahdollisuus on todella iso plussa, joka helpottaa paljon lapsiperheen arkea. Koen myös, että nykyisessä työpaikassa minulla on mahdollisuudet kehittyä jatkuvasti, saada lisää eri vastuualueita sekä tehdä monipuolista työtä. Ja ennen kaikkea työntekijöitten viihtyvyys on prioriteetti nro.1. 

Päiväkodin aloitus 

Päiväkodin aloitus jännitti todella paljon, sillä minulla ei ollut mitään haisua siitä miten se tulisi sujumaan varsinkaan tuon pienimmän kohdalla. Iso kivi vierähti sydämeltä, kun hän sopeutui sinne hetkessä ja erityisesti viime viikko oli lopullisen käänteen tekevä. Hän rentoutui siellä lopullisesti, kun ryhmä oli pieni syysloman aikaan ja pystyi olemaan täysin oma naurava ja höpöttelävä oma itsensä. Tällä viikolla sama meno on jatkunut, eikä enää isompikaan ryhmäkoko ole häirinnyt hänen hassuttelujaan. 

Joulu

Joka vuosi herään yhä aikaisemmin odottamaan joulua. Meille saapui tällä viikolla ensimmäinen joululahjakuvasto ja voi sitä riemun määrää, kun sai merkkailla sivuja hiirenkorville. Neiti on tänä vuonna ihan super innoissaan ja kyselee jo millon saadaan laittaa joulukuusi ja joulukoristeet. Saa nähdä kuinka kauan maltetaan odottaa, mutta ehkä joulutorttuja voisi kohta jo leipoa ekan satsin… 


ARJEN SANKARIT – HAASTE

Ketä perheeseesi kuuluu? 

Minä, mies, Lilian 5v ja Patrik kohta 2v

Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt?

Uuteen totuttelua. Päiväkodin aloitus on väsyttävää lapsille ja uusi työ on raskasta minulle. Myös miehelle on raskaampaa, kun joutuu hoitamaan aamuisin lapset päiväkotiin ennen töitä 😀 Oma-aika on aika nollassa, kun uudet rutiinit vaatii totuttelua, eikä iltaisin jaksa juuri mitään erikoista puuhastellakaan 🙂

Parhaat vinkit kiireen taltuttamiseen?

Kaikkea ei vaan kerkee tekemään arjen kiireissä. Muista pysähtyä ja myös nauttia pienistä arkisista hetkistä yksin, perheen sekä ystävien kanssa. 

3 perheenne arkiruokasuosikkia?

Makaronilaatikko, kaalilaatikko sekä kana ja riisi

Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperheessä? 

Voi, mutta se vaatii paljon kompromisseja. On osattava antaa toiselle omaa-aikaa sekä omistautua perheen  yhteiseen arkeen. Uskon, että naisille on just tärkeintä nähdä mies rakastavan yli kaiken lapsiaan. Se vaatii myös sen, että JAKSAA myös kaiken keskellä ottaa parisuhdeaikaa vaikka iltaisin tai jos onnistuu lahjomaan jonkin katsomaan lapsia pienen irtioton ajan. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan myös mieheeni uudestaan myös muulla tavoin kuin isänä, sillä nykyään niitä kahdenkeskisiä hetkiä on ihan minimaalisesti, kun molemmat yleensä tarvitsee pienen omanajan aina iltaisin lasten mentyä nukkumaan. 

Mistä saat energiaa arkeen?

Lasten ilo, viikonloput ja herkuttelu

Mikä on haastavinta lapsiperhearjessa?

Aina olisi jotain tekemistä – siis ihan koko ajan! Töitten jälkeen ei tule sellaista hetkeä, että ”oi ihanaa, vihdoin kotona! Otampa tästä pikaisesti vähän ruokaa ja mässään loppuillan sohvalla. Tai käympä kaupasta hakee pullon viiniä ja soitan kaverin seuraksi.” Arki on täyttä toimintaa 24/7, kun työpaikan ovi sulkeutuu, niin 10 min siitä oon jo päiväkodin pihassa. Haen lapset ja yritän saada ne kunnialla kotiin (trust me se on todella vaikeaa, kun 5v juoksee edellä ja 1.5v tutkii joka kiven ja kävyn). Heti sen jälkeen pitäisi olla ruoka pöydässä, sillä lapset ovat ihan just kuolemassa nälkään. Suurin mahdollinen virhe, jos ruokaa pitää alkaa kaiken sen väsymyksen keskellä tekemään. Tämän jälkeen pitäisi ehkä hoitaa tiskit, valmistella seuraavan päivän ruokaa, viihdyttää lapsia, pestä pyykkiä, ulkoilla, käydä kaupassa, siivota, estää 3. maailmansota, valmistella iltapalaa ja saada nämä yliväsyneet pikkumurut unille. Tiedän, että arki on varmasti täysin erilaista, kun pienempi on jo esimerkiksi 3v ja ei kiukkua koko iltaa, mutta tällee pahimmassa uhmaiässä nuo illat tuntuvat työpäivän jälkeen aika raskailta. 

Mistä omista jutuista olet pitänyt kiinni lasten saamisen myötä?

Alusta asti meille oli selvää, että myös mies osallistuu arkeen yhtälailla. Näen siis ystäviä, käyn yksin kaupoilla ja bloggaan. Säännöllinen liikunta on jäänyt arkiliikuntaa lukuunottamatta, mutta ehkäpä siihenkin jää taas aikaa, kun pääsee kunnolla käsiksi uuteen arkeen.

3 tavaraa, joita ilman et selviäisi arjesta?

Puhelin, sohva ja tietokone

Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle?

Ensimmäinen hätäapu on ostaa jotain hyvää, sen jälkeen laitan viestiä kavereille ja yritetään sopia jotain kivaa tekemistä joko lasten kanssa tai ilman lapsia.

Paras kasvatusvinkkisi?

Muista, että olet muutakin kuin äiti. Hyvinvoiva äiti on paras äiti lapsille. 

Parasta arjessa just nyt?

Tähän tulikin aika kattava vastaus tuossa yllä 🙂 

Haasteisiin on aina kiva vastata ja toivottavasti teistäkin on kiva välillä lukea ihan tällaisia tavallisia postauksia arjesta.

Haastan juuri sinut miettimään nyt mitkä on ne asiat mitkä tekee sut onnelliseksi tässä hetkessä? Ja toisaalta taas mitkä asiat koet arjessa haastaviksi ja miten selviät niistä? Kolmanneksi haluan, että mieti mitä haaveita sinulla on tulevaisuudelle ja miten aiot ne toteuttaa? Olisi kiva kuulla myös vastauksia näihin kysymyksiin vaikka kommentti kentässä tai jos olet bloggaaja, niin kirjoita siitä kokonainen postaus 🙂 Näitä asioita on kiva pohtia oikein ajatuksen kanssa.


Aurinkoista syksyistä viikonloppua! 🙂 

10 kommenttia

 1. Satu // Satua vai totta kirjoitti:

  Nämä haasteet ovat kivoja lukea, itse en tykkää näistä oikein kirjoittaa pidemmin… Tällä hetkellä minut tekee varmaan onnelliseksi se, että arjessa lakaa olla kaikki melko tasapainossa. Jokaisella on arjessa omaa aikaa ja taas yhteistä 🙂 Lapset kasvaa ja oppii!

 2. Mama Lina / Liinakoo kirjoitti:

  Haasteita on aina kiva lueskella ? mutkin haastettiin arjen sankarit, mutta en ole valitettavasti ehtinyt sitä tekemään vielä, ehkä huomenna kun istun junassa kotiin 🙂

 3. Minna M kirjoitti:

  Olipa kiva lukea tämä haastepostaus. Tekisi hyvää miettiä noita positiivisia ja onnellisia asioita elämässä. Ehkäpä joku ilta pysähdyn ja mietin asioita, joista kirjoitit. Tänään luvassa töiden jälkeen treenikuskausta ja vanhempainilta, joten ihan heti en ehdi haasteeseen tarttua.

 4. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Nää haasteet on oikeasti kivoja postauksia kun ei tarvi niin ajatuksella keskittyä. Sellaista kivaa hömppää missä saa kuitenkin tietää enemmän bloggaajasta. Mä ajattelin ruveta pitään positiivisuus / kiitollisuus päiväkirjaa, koska positiivisuus kantaa niin pitkälle. 🙂

 5. MINNA / Sukat hukassa kirjoitti:

  Ihanan postauksen teit! kiitos kun osallistuit haasteeseen <3 ja täytyykin ehkä napata koppi tosta toisesta haasteesta 😉

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Arjen tasapaino onkin iso voimavara 🙂 Ja todella tärkeää, että jokainen saa tasapuolisesti omaa aikaa 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ehkä sullakin löytyy aikaa tälle haasteelle joku päivä 🙂 Tätä oli kyllä kiva tehdä! 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo se on valitettavaa, mutta totta että arki on on niin täynnä toimintaa ettei juuri ehdi pysähtyä. :/ Mutta kyllä siitä saa energiaa, kun vaan ottaa aikaa ja miettii mitä kaikkea ihanaa elämästä löytyy 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij kuulostaapa kivalle! Se varmasti piristää arkea ja auttaa hahmottamaan myös elämässä niitä asioita mihin haluaa jatkossa panostaa. Ja joo näitä lueskellessa oppii kyllä paljon bloggaajasta, kun ei oo ehkä niin syvällistä asiaa mitä ainakin jotkut mun postaukset on.. ööhhm taas taisin julkaista sellaisen 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nää on kyllä kivoja juttuja mitä on hauska pohtia 🙂 Ilman tällaisia haasteita ei välttämättä tulis juuri pysähdyttyä miettimään mitä kaikkea ihanaa elämässä on 🙂 Kiitos haasteesta ja jään odottelemaan, jos kerkeät toteuttamaan tuon toisenkin haasteen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *