Hae
Love Beyond Words

Paras kaupallinen yhteistyö

Viime perjantaina voitin palkinnon Kakplussan blogiverkoston vuoden parhaasta kaupallisesta yhteistyöstä. Siis mitä?! MINÄ?! Olen vieläkin ihan super hämilläni, otettu, kiitollinen ja onnellinen tästä kunniasta. Kaupalliset yhteistyöt kuuluvat moneen blogiin ja ne tuovat kivaa sekä monipuolista sisältöä.  Avasinkin jo vähän omaa ajattelumaailmaa liittyen kaupallisiin yhteistöihin @mmarialove instagramin my storyn puolella, mutta aihe on niin kiinnostava, että halusin kirjoittaa tästä myös oman postauksen.

Kaupallisen yhteistyön hyödyt yritykselle

Olen kirjoittanut säännöllisesti blogia nyt reilun viiden vuoden ajan ja myös yhteistöiden määrä on kasvanut. Samalla niiden tekeminen on muuttunut monipuolisemmaksi, aikaa vievämmäksi ja laadukkaammaksi. Yhteistöiden idea on, että yritys saa blogin kautta kattavan arvion tuotteesta/palvelusta ja oikein kohdennettua markkinointia potentiaalisille asiakkaille. Yhteistöistä tulee sitä parempia, kun molemmat osapuolet sitoutuvat siihen 100%. Tämä tarkoittaa myös sitä, että yrityksen itsekin on hyvä markkinoida blogitekstiä, sillä jo hänen olemassa olevat asiakkaat ovat myös todella potentiaalisia ostajajaehdokkaita.

Yritys saa kattavan asiakasarvion lisäksi arvokasta materiaalia myös omaan sosiaaliseen mediaan mm. kuvien muodossa. Puhumattakaan siitä, että hyvin hakukoneoptimoitu postaus nostaa näkyvyyttä myös Googlen puolella. Yrityksen aktiivisuus somessa parantaa myös osaltaan näkyvyyttä Googlessa ja ohjaa liikennettä verkkosivuille.

Kaupallisen yhteistyön prosessi alkaa yrityksen kontaktoimiselle tai sillä, että yritys itse lähestyy bloggaajaa. Minulla on yhteistyö postauksessa on aina jokin tietty punainen lanka, jonka ympärille koko postaus rakentuu. Se voi olla esimerkiksi lapsen ympäristökasvatus, johon liittyy  myös ekologisuus vaatteissa  ( Leuto Design – Lapsi tarvitsee luontoa ) tai lapsen hoitoa helpottava palvelu, jonka ansiosta vanhempi saa esimerkiksi kahvitauon omassa rauhassa ( Hoivanet – Helpotusta lapsiperheen arkeen). Yhteistöihin kuuluu paljon sähköposti viestittelyä, suunnittelua, kirjoittamista sekä kuvaamista. Ensimmäiset yhteistyöt toteutin arvonnan muodossa. Jos kiinnostaa, niin käy myös kurkkaamassa postaus, joka oli ensimmäisiä arvontoja blogin puolella ( pipo arvonta – Made by Niina K. ) Muistan, että olin ihan fiiliksissä siitä, että saan arpoa jotain teille lukijoille blogissani, vaikka omakustanteisesti ostin itse tuotteet omille lapsille 😀 

Kaupallisten yhteistöiden avulla arvontoja ja alekoodeja lukijoille 

Kaupalliset yhteistyöt tuovat myös monipuolista sisältöä blogiin ja niiden avulla pystyy järjestämään myös teille lukijoille kivoja arvontaja/alekoodeja. Haluankin kiittää teitä lukijoita siitä, että olette pysyneet matkassa jo viiden vuoden ajan. Suureksi osaksi rakkaiden lukijoiden ansiosta minulla on pysynyt kipinä kirjoittaa ja kehittyä bloggaajana koko tämän ajan. Blogini alkoi päiväkirjana ja vertaistukena vauva-arkeen, mutta vuosien mittaan siitä on kehittynyt monipuolinen kanava jakaa mielipiteitä myös muista aiheista. Jatkossa koitan myös saada enemmän sitä hömppää, eikä niin tiukkaa asiaa, sillä olisi kiva saada myös tietynlainen rentous tähän puuhaan takaisin 🙂

Vaikuttajamarkkinointi Suomessa 

Uskon, että koko somen hyödyntäminen markkinoinnissa on vielä ihan lapsen kengissä Suomessa. Monestikaan yrittäjät eivät vielä täysin tiedosta mitä kaikkea mahdollisuuksia some antaa ja ennen kaikkea miten edullista markkinointia se on. Some kanavat tavoittavat todella nopeasti juuri tietyn kohderyhmän ja kanava vaihtoehtoja on lukuisia. Alkuun pääseminen vaatii suunnittelua ja työtä, mutta hyvin tehtynä somemarkkinointi avaa varmasti useita uusia ovia.

Mitä ajatuksia kaupalliset yhteistyöt sinussa herättää? 

Käy kurkkaamassa ketkä muut olivat Kaksplussan ja Annan parhaita bloggaajia vuonna 2018.

Lisää viimeaikaisia kaupallisia yhteistöitäni löytyy tästä linkistä.

2 kommenttia

  1. Ihana Ahvenanmaani kirjoitti:

    Onneksi olkoon! Ja kyllä, lapsenkengissä on tämä aihe vielä Suomessa.
    Ihanaa joulukuuta sinulle!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hei kiitos! <3 Toivotaan, että Suomessakin tajutaan yhä paremmin sosiaalisen median mahdollisuudet markkinoinnissa. Mukavaa joulukuun jatkoa sinullekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *