Hae
Love Beyond Words

Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Joulukortit lasten kanssa

”Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin – ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!”Lasten myötä olen oppinut tunnelmoimaan joulun aikaa ihan eri lailla. Tästä ehkä kertoo se, että meillä on ollut jo joulukoristeita marraskuun puolesta välin lähtien ja eilen kaivettiin joulukuusi varastosta, jonka lapset myös pääsivät koristelemaan samantien. Joulukortit ovat kuuluneet myös meidän joulunajan perinteisiin omasta lapsuudesta lähtien. Omia joulutervehdyksiä olen alkanut lähettämään vasta omien lasten syntymän jälkeen. Minusta on ollut ihana laittaa kuoreen aina jouluinen lasten kuva. Paperiset kuvat ovat harvinaisia, joten on kiva että edes jouluna pääsee hypistelemään sellaista. Meidän 5-vuotias rakastaa askartelua, joten hän haluaa toki myös askarrella omat joulutervehdyksensä. Tässä on siis helppo ohje lasten kanssa askarreltaviin näyttäviin joulukortteihin. Ja ainakin meidän kaikkea bling blingiä rakastava tyttö oli ihan lumoissaan, kun äiti esitteli tämän kortti idean 😀 

JOULUKORTTI TARVIKKEET 

korttipohjia
kimalletta/paljetteja /kimmalleliimaa
liimaa 
sakset 

Leikkaa sabluunan joulukuusen näköinen aukko. Laita sabluuna korttipohjan päälle. Vanhempi voi painaa sitä tiukasti korttipohjaa vasten, samalla kun lapsi täyttää aukon liimalla/kimalteilla.  Tähän ehkä toimivin vaihtoehto oli tuo kimalleliima, sillä se ei ainakaan varise pois niin helposti. Poista sabluuna  ja viimeistele kortti hyvän joulun toivotuksella. 

Lähetättekö te sukulaisille tai ystäville joulukortteja? Tykkäättekö askarrella niitä itse?

Viime vuonna tehtiin joulukortit käyttämällä apuna omenoita, joilla painettiin kaunis kuva korttiin. Käy kurkkaamassa ohje omena joulukortteihin  tästä

Huomenna klo 8.00 aukeaa jo joulukalenterin kolmas luukku, kun Big mamas home blogin Jennin kotoa  löytyy joulun tunnelmaa sisustuksesta. Joulukalenterin ensimmäinen luukku avattiin eilen Yhtä kuin blogissa. Janette pohti blogissaan asioita millä saada kotiin sitä samaa fiilistä mitä lapsuuden jouluissa oli.

8 kommenttia

 1. Saron blogi kirjoitti:

  Onpa hurmaava joulukortti-idea! Tämä synkkä vuoden aika kaipaakin hieman bling blingiä ja näissä korteissa sitä on vaikka kuinka paljon! 🙂 Minä lähetän joka joulu muutaman kortin läheisillemme. Enää en ole tehnyt kortteja itse, koska olen löytänyt ihanan korttitehtailijan, jonka kortit ostan joka vuosi ja lähetän matkaan. Korttien lähettäminen on mukava perinne ja on kivaa saada itsekin joulukortteja hypisteltäväksi ja seinälle laitettavaksi 🙂

  Mukavaa joulun aikaa sinne teille!

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Tämä ajanjakso ehdottomasti kaipaa blingiä ja valoa! Siksipä meillä onkin jo virittäydytty täysin jouluntunnelmaan ja nyt ei ainakaan kotona ole enää synkkää 🙂 Korttien saaminen on kyllä ihanaa!

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ja mukavaa joulun aikaa myös teidän perheelle <3

 4. Saron blogi kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 5. heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti:

  Mä joskus innostun tekee kortit itse, joskus myöskin ostanu kaupasta valmiit kortit. Nytten tänä vuonna osa korteista on ite tehtyjä ja osa on kaupan valmiita kortteja. 🙂 Mä tykkään itse lähettää joulukortteja ystäville ja sukulaisille.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo korttien askartelu on kieltämättä aikaa vievää puuhaa, meilläkin nämä on nyt lojuneet jo pari viikkoa kunnes viimein tänään saatiin postiin 😀

 7. Ulla kirjoitti:

  Jonain vuonna olen tehnyt kortit itse, parina vuonna lähetetty poikien kuvasta tehdyt kortit. Aivan ihana idea tämä glitter-kuusi! <3

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei, pahoittelut että nyt vasta huomaan tän kommentin! Mutta kiitos! 🙂 Näitä oli hauska tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *