Hae
Love Beyond Words

Vuosi 2018 – täynnä elämyksiä

Huh, olipas kiireinen lopetus tälle vuodelle, sillä bloginkaan pariin ei ole kerennyt juuri ollenkaan. Tosin tähän on ehkä oma vaikutuksensa siinä, että ollaan oltu tässä vuoron perään kipeenä pari viikkoa. Sairastelut alkoi, kun saatiin pienten päiväkoti ryhmästä mahatauti, joka kuitenkaan ei tarttunut itse poikaan. Sit saatiin vielä flunssat kaupanpäälle. Mutta koko syksy ollaankin pysytty terveinä lukuunottamatta neidin keuhkokuumetta, joten ehkä tämäkin oli ihan odotettavissa jossain vaiheessa. Huono ajoitus vaan, sillä molempien työpaikoilla oli myös todella hässäkkää joulun pyhien takia. Itse asiaan, sillä tämän postauksen idea oli fiilistellä kulunutta vuotta, joka oli elämänä paras vuosi kotiäitinä ja huikea uuden oppimisen matka uuden työpaikan myötä.

Ajatuksia toisesta ajanjaksosta kotiäitinä purin postauksessa: Nautitko kotiäitiydestä? Voin sanoa, että tällä kertaa nautin siitä ihan 100%. Iso syy tähän oli, että lapset olivat pääasiassa hyvällä tuulella ja tämän myötä myös itse olin vapautunut ja rentoutunut. Mulla oli koko ajan sellanen fiilis, että lasten kanssa pystyy tekemään asioita, kunhan vaan tekee. Käytiin ravintoloissa, kavereille, matkustettiin kolmistaan bussilla, junalla, metrolla, lautalla jne. Lapset nauttii niin paljon, kun näkee eri paikkoja ja saa erilaisia virikkeitä. Pahimpia oli ehkä sellaiset päivät, kun ei ollut mitään tekemistä. Kerrostaloasunnossa sellaiset päivät ovat kamalia, kun on seurana kaksi menevää tyyppiä, joten ulos on yleensä päästävä aika nopsaan. Parhaimpia muistoja lasten kanssa tästä vuodesta oli, kun pari kertaa matkustin yksin näitten kanssa mummolaan junalla. Postaus aiheesta on jo 1.5v takaa, kun tein reissun ensimmäistä kertaa: Näin selviät junamatkasta lasten kanssa. Junamatkan päätteeksi meillä oli  kiva viikko mummolassa. Kesä itsessään oli ihan huikea, sillä lähes joka päivä oli lämmin. Kerettiin kiertää todella monta puistoa, jossa lapset pääsi polskimaan ja yks päivä matkustettiin lautalla Suomenlinnaan. Perheen yhteistä lomaa meillä oli kaksi viikkoa ja käytiin silloin mm. kahden yön reissulla Elämyskylpylä Päiväkummussa. Parasta arjessa kotona on kuitenkin, että silloin pääsee näkemään vaikka päivittäin äitikavereita ja tätä minulla on todella ikävä.
Vuoden aikana pääsin viettämään myös super luksusta omaa-aikaa, kun lähdettiin tyttöjen kanssa reissuun Amsterdamiin. Niin huikea kokemus ja voi sanoa, että silloin oikeasti pääsin rentoutumaan. Vuoden aikana lapset ovat olleet kaksi kertaa yökylässä ja ensimmäinen kerta osui 1v3kk ikään. Ensimmäisen yökyläilyreissun fiiliksiä pohdin myös omassa postauksessa: Milloin lapsi on tarpeeksi vanha yökylään?  Yökyläilyt sujui molemmilla kerroilla tosi hyvin, sillä isosiskosta on niin iso tuki ja turva eri tilanteissa. Ensi vuoden toiveena onkin saada enemmän myös parisuhdeaikaa ja tämä toivon mukaan onnistuu sillä, että saadaan lapsia hoitoon niiden ollessa jo isompia myös mun vanhemmille ja sisaruksille 🙂
Vuoden isoin käännekohta oli, kun lapset aloitti päiväkodin ja äiti palasi töihin.  Tykkään siitä, että lapset pääsee touhuamaan mielenkiintoisia juttuja kavereiden seurassa ja kokemaan myös sellaisia asioita ryhmässä mitä kotona ei ole tarjolla. On myös ollut todella mielenkiintoista päästä tekemään sellaisia asioita töissä, missä saa vastuuta ja todella monipuolista puuhaa. Loppuvuotta kohden kuitenkin töitä on jo ollut ehkä liiaksikin varsinkin tulevan tulorekisterin myötä, niin se on lisännyt stressiä. Uskon, että tilanne kuitenkin tasaantuu, kun saadaan alkuvuoden kiireet hoidettua ja kevään odotus pääsee kunnolla vauhtiin. Töissä on varmasti paljon mielenkiintoista puuhaa myös tulevalle vuodella ja on myös todella inspiroivaa päästä puuhastelemaan enemmän myös somen parissa.
Kaiken kaikkiaan vuosi 2018 oli täynnä elämyksiä, josta jäi paljon huikeita muistoja. Vuosi oli myös täynnä stressiä ja kiirettä töitten aloituksen myötä. Puhumattakaan siitä, että lapset ovat nyt siinä iässä, että ne saavat aikaan hurrikaanin perässään ja sytyttävät toisen maailman sodan aiheesta kuin aiheesta. Vuonna 2018 en ole mukamas kerennyt keskittymään omaan hyvinvointiin juuri ollenkaan lukuunottamatta pieniä irtiottoja arjesta kavereiden kanssa sekä bloggaamista. Vuonna 2019 tähän on tultava muutos jo ihan oman mielenterveyden kannalta 😀 On siis aika tsempattava ja saada aikaiseksi ottaa sitä omaa aikaa vaikka ihan pienellä happihyppelyllä säännöllisesti. Mikään ei piristä mieltä enempää kuin hetki hiljaisuutta tai hyvää musiikkia. 

Tervetuloa vuosi 2019!

Miltä sinun Uusi Vuosi näyttää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *