Hae
Love Beyond Words

TAVOITE: Reissurahat säästämällä

Varattiin pari viikkoa sitten viikon etelänreissu Kreikkaan Kossille. Se tulee olemaan ensimmäinen lentomatka koko porukalla, sillä meidän taapero ei ole vielä kertaakaan päässyt lentokoneen kyytiin. Saatiin viikon reissu mielestämme todella kohtuulliseen hintaan, kun reissulle tulee hintaa kaikkineen (lennot + hotelli + lenkoneruuat+ vakuutukset+ etukäteen varatut istumapaikat) n. 1700e. Toki meillä ei sisälly mitkään ateriat hotellilla, mutta uskon että ne saa ostettua paikanpäältä edullisemmin, sillä matkatoimiston hinta oli 200e pelkästä aamiaisesta. Varattiin kaksio kivasta huoneistohotellista, joka sijaitsee Lambin alueella. Se vaikuttaa todella rauhalliselta alueelta, mutta sijaitsee kuitenkin kävelymatkan päässä Kossilta.
Konmaritus on ollut pitkään suosiossa. Itsekin rakastan kirppistelyä ja meillä on ollut säännöllisesti vähintään pari kertaa vuodessa oma pöytä. Nyt ajattelin kuitenkin järjestelmällisesti käydä kaikki turhat tavarat läpi ja päästä niistä eroon ja samalla kasvattaa matkakassaa. Minulla on tähän oma excel- taulukko, joka varmaan auttaa motivaatiossa, sillä fb-kirpparit on varsinkin aika villilänsi.

 

Tässä postauksessa haluan jakaa nyt muutamia helppoja säästövinkkejä, millä saa nopeasti kuukaudessa esimerkiksi 200e lisää tuloja talouteen. 

1. säästövinkki – karsi ylimääräisiä kuluja

Kuukausisopimukset:
Netflix, 7,99 €/kk (alk.), HBO, 9,95 €/kk tai Viaplay 8,95€. Vuodessa näille tulee hintaa 95,88 € – 322,68 € Spotify 9,99€/kk vuodessa 119,88 €
Meillä on näistä ainoastaan Netflix, josta ei luovuta 😀 
Tupakoinnin lopettaminen: 
Jos poltat 20 savuketta päivässä ja askin hinta on noin 7 euroa, niin säästät vuodessa n. 2520 € (!!!) 
Säästä rahapeleissä: 
Veikkaus 15 €/vko, eli vuodessa 720 € 
Kilpailuta netti- ja puhelinliittymät: 
Halvimmillaan esimerkiksi moiliittymän saa 6€ hintaan.
Kilpailuta  sähkö- ja vakuutussopimukset:
Voit saada useita satoja euroja säästöä näistä.
Me esimerkiksi kilpailutettiin kotivakuutus viime vuonna. Lopputulos oli, että saatiin kotivakatuus + matkatavaravakuutus edullisempaan yhteishintaan mitä meillä aiemmin oli pelkkä kotivakuutus. 
Säästä ruokaostoksissa:
Ruokaostoksiin  4 henkinen perhe käyttää n. 800,00 €/ kk. Jos onnistut pienentämään ruokalaskun 700e, niin säästöä syntyy vuodessa  1200 € 
Luovu autosta: 
Keskimääräiset kokonaiskustannukset ovat 4909 € vuodessa. Voit laskea omat vuosikustannukset  täältä.
Okei siis yleensä tämä ei oo vaan mahdollista, mutta kannattaa hyödyntää esimerkiksi pyöräilymahdollisuus kesällä, jos se on yhtään realistinen matka. Työpaikalla kannattaa ottaa myös käyttöön kimppakyydit, meillä tulee osa porukka kimppakyydillä töihin. Myös etäpäivän mahdollisuus kannattaa hyödyntää sekä työmatkat yhdessä puolison kanssa, jos on yhtään sama matka ja sama/liukuva työaika. Meillä on 1 auto, joka on aina miehellä, joten meen samalla kyydillä, mutta näin talvellakin olen päässyt pyörällä (lukuun ottamatta kun nyt on satunut metri lunta 😀 ja okei mulla on siis super todella lyhyt työmatka)
Ota eväät töihin:
Käyn ehkä max kerran viikossa lounaalla ulkona, koska en vaan raaski tuhlata siihen sitä 10e/pv. Kirjoittelin ihan vasta postauksen hyvistä eväsvinkeistä töihin täällä. Eväitä syömällä säästää ihan super paljon viikossa!
Osta kirpputorilta:
Meillä harvemmin ostetaan mitään lastenvaatetta tai -tarviketta uutena, sillä kirpparilta löytää oikeastaan kaiken uudenveroisena, kunhan vaan jaksaa etsiä. Tosiaan aikaa tämä saattaa viedä, mutta kyllähän siinä säästää, jos esimerkiksi siistin Reimatecin löytää kirpparilta 20e, kun kaupassa vastaava maksaa reilusti yli 100e.
Kuva: Pixabay.com

2. Säästövinkki – tienaa ylimääräistä

Tienaa rahaa myymällä kaikki turha pois:
Jo pitkään suosiossa ollut konmaritus rohkaisee myymään kaiken vähänkin turhan pois. Itsekään en oo mikään hamstraaja ja kaikki ylimääräinen myydään pois. Myös kaikki lastenvaatteet ja -tarvikkeet on myyty pois sitä mukaan kun niitä ei tarvitse. Säästössä on ainoastaan ne kaikista rakkaimmat jutut, jotka mahtuvat yhteen laatikkoon. Kannattaa siis hyödyntää live – ja facebook kirpparit. Meillä on taas pöytä varattuna ens viikolle Tuusulan Femmatorilta ja myyntiin lähtee paljon tyttöjen vaatetta koossa 98/104 ja poikien vaatetta 80/86. Myymällä tavaraa 10e/viikko, säästät kuukaudessa jo 40e.
Palauta pullot:
Tätä kannattaa harrastaa jo ihan ympäristökasvatuksen näkökulmasta.
Vuokraa mökkiä/huonetta/asuntoa:
Voit vuokrata helposti Airbnb:n tai We Host:n kautta.
Tee käsitöitä myyntiin:
Jos olet taitava käsitöitten tekijä, niin siitäkin saa pientä lisätienestiä, kun tekee yksilölllisiä ihanuuksia myyntiin (mikäli tulot eivät ylitä 10 000e niin myöskään arvolisäverovelvolliseksi ei tarvitse rekisteröityä.)

Näillä yksinkertaisilla vinkeillä säästät esimerkiksi 200e/kk: karsimalla kuluja 100e ja lisäämällä tuloja 100e. Meillä on parin viikon jälkeen lisätienestit 165e, mutta mitään konkreettista muutoksia juoksevissa kuluissa ei ole tehty. 

Kiinnostaako teitä lukee lisää meidän säästämisprojektista ja kuulla esimerkiksi paljonko ollaan saatu rahaa säästöön 2kk jälkeen? Mitkä ovat teidän parhaat säästövinkit? 

LUE MYÖS:

PARHAAT EVÄSVINKIT TÖIHIN

14 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Mutta mitä jos Veikkauksen peleistä voittaa? 🙂

 2. Ida kirjoitti:

  800€ ruokaan on ihan sikana neljältä hengeltä
  Tai kuullostaa siltä mun korvaan.

 3. Keto-Kati kirjoitti:

  Hyviä rahansäästö vinkkejä! Tuohon rahan tienaamiseen voisi lisätä vielä, että ryhdy konsulentiksi tms. Näin voi tienata rahaa tavallaan kotoa käsin 😀

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä, kaikki ei tokikaan kaikilla toimi, mutta pitää napata joukosta ne itselleen toimivimmat 🙂

 5. MINNA N // Sukat hukassa kirjoitti:

  Tosi hyviä pointteja! me ollaan ihan tavattoman huonoja säästämään ja meidän pahin synti onkin varmaan noutoruoka… ��

 6. Meikkiholisti kirjoitti:

  Hyviä säästövinkkejä, useampaa näistä jo toteutankin 🙂

 7. Maria Kojola / Nyt Heti kirjoitti:

  Meidän pitäisi ehdottomasti kilpailuttaa vakuutuksia ja tiedän, että mun puhelinliittymä on ylihintainen. 🙁 Muuten luulen, että säästöasiat on meidän perheessä hyvin reilassa! 🙂 Mun blogissa on muutama vinkki ruokakuluissa säästämiseen http://nytheti.blogspot.com/2018/05/ruokakulut-pienemmiksi-laadusta.html.

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No harvemmin sieltä enempää ainakaan voittaa, kuin mitä sinne laittaa 😀

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meillä menee kyllä se 200e/vk varmasti ruokaa, ainakin jos siihen laskee kaikki ulkona syömiset jne. Ei olla ikinä laskettu summaa, mutta kun jos pari kertaa viikkoon käy kaupassa niin kuitin summa on 50-100e/kerta plus sit jos syö ulkona 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kotona tienaamiseen on kyllä paljon erilaisia mahdollisuuksia ja niistä ehdottomasti kannattaa ottaa selvää, jos on aikaa tehdä extra bisnestä 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Meilläkin ne keinot rajoittuu muutamaan tiettyyn juttuun, kun ollaan aika pitkälti jo rajattu ettei mitään extra kuluja ole esim laskujen/kk-maksujen osalta 😀

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No se on vaan niin helppoa! 😀

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiva kuulla, että nämä toimii teidän kohdalla 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo liittymäasioissa saa varmasti vuositasolla kivan summan säästettyä, jos kilpailuttaa ne ja maksaa vaan niistä asioista mitä oikeasti tarvitsee.

  Kiitos vinkistä, täytyy käydä lukemassa postaus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *