Herkulliset omar-palat
Kuinka monen suosikkileivonnainen oli lapsena mokkapalat? Niihin löytyi aina ainekset kotoa ja ne oli helppo ja nopea valmistaa. Ja ne maistui takuuvarmasti koko perheelle! Niitä leivottiin ala-asteen myyjäisiin ja discoon sekä synttäreille. Törmäsin jokin aikaa sitten reseptiin, jossa tästä lapsuuden suosikkiherkusta on tehty uusi versio päällystämällä se kermatoffeekuorrutteella. NAM! Oletko sinä jo testannut herkullisia omar-paloja?
OMAR-PALAT
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa. Jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Sekoita jauhot sihdin läpi munasokerivaahtoon ja vuorotellen maitoa tai sulaa voita. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina pellille ja paista pohjaa noin 15-20 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä kokonaan, ennen kinuskin päälle laittoa.
KINUSKIKUORRUTE
1 ps Omar karkkeja
2 dl kuohukermaa
Kuumenna kerma ja omar-karkit kattilassa. Anna kinuskin kiehua noin 10-15 minuuttia, niin että se alkaa näyttämään kinuskilta. Itse olin liian hätäinen, sillä kuorrutteesta ei ehtinyt tulla paksua kinuskia. Kun kinuski on valmista, anna sen hetken jäähtyä ennenkun kaadat sen pohjan päälle.
Koristele mieluisilla koristeilla ja anna kinuskin jähmettyä pohjan päälle.
TESTAA MYÖS
Taivaallisen hyvä Brookie, joka on suklaakakku jossa on mukana keksitaikinaa!