Hae
Love Beyond Words

Rankka alkuvuosi keskellä ruuhkavuosia

Vastaukseni kysymykseen ”mitä sinulle kuuluu?” on ollut jo useamman kuukauden ajan, että elämä on tällä hetkellä super kiireistä ja aika stressaavaakin. Tämä nyt sinäänsä ei varmasti ole yllättävää, kun puoli vuotta sitten lapset aloitti päiväkodissa ja äiti uudessa työpaikassa. Ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen viime viikolla kuitenkin ylitseni pyyhkäisi helpotuksen tunne, kun kiireisin aikakausi alkaa vihdoin helpottaa töissä. 

Äitiyslomalta paluuni tilitoimisto maailmaan osui ehkä pahimpaan mahdolliseen väliin, kun koko Suomi ja erityisesti taloushallinnon parissa työskentelevät valmistautuivat tulorekisterin aikakauteen. Meillä töissä koitettiin ennakoida vuoden vaihdetta ja aloitettiin jo valmistelut syksyllä, mikä oli tietenkin todella fiksua, sillä siihen miten tulorekisteri tuli vaikuttamaan alkuvuoteen ei varmasti kukaan osannut etukäteen varautua. Edelleen palkkahallinnon ja kanssa työskentelevät painivat ongelmien parissa, joita tulorekisterin käyttöönotto aiheuttaa – palkkatietoja ei saada sujuvasti ilmoitettua sinne tai sitten tulorekisteriin ilmestyy mystisesti haamutietoja tuplana tai tulorekisteri lähtee virheellistä tietoa esimerkiksi verottajalle. Kaikki nämä ongelmat ovat tilitoimistojen vastuulla selvittää, ettei asiakkailta velotettaisi väärin veroja ja muita maksuja. Nämä ongelmat osuivat ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun tammikuussa piti tehdä vielä koko vuodelta 2018 vuosi-ilmoitukset palkoista. Nyt voin kuitenkin jo vähän huokaista, sillä ollaan ainakin omasta mielestä saatu rajapinta kuntoon tulorekisterin suuntaan ja ilmoitukset on tässä kuussa menneet jo lähes kaikki kerralla läpi. 

”Jos sinua yhtään kiinnostaa, niin käypä huviksesi katsomassa Tulorekisteristä omat palkkatietosi. Niitten pitäisi täsmätä alkuvuoden palkkalaskelmiin, sillä sen mukaan sinua esimerkiksi verotetaan ja maksat tyel-maksuja tulevaisuutta ajatellen.”

Työpaikkani on eronnut myös siinä mielessä kaikkiin edellisiin siinä mielessä, että olen saanut paljon vastuuta heti alusta lähtien. Nautin siitä, että minuun luotetaan ja saan hoitaa hommat itsenäisesti. On myös huikeaa, että pääsen tekemään työpaikallani todella monipuolisia hommia, kuten sijaistamaan esimiestä, hoitamaan uusien asiakkaiden startteja sekä hoitamaan somea. Puhumattakaan siitä, että oma palkkapottini koostuu todella monesta eri alan tessistä: sieltä löytyy mm. ravintola-alaa,  kaupan-alaa teknologiateollisuutta, erilaisia raksoja, yksityistä sosiaalia-alaa, arkkitehtialaa ja työpaikkoja, jotka noudettavat työaikalakia.  Puuhaa siis riittää ja tylsiä hetkiä ei ole! 😀

Kaiken työn keskellä olen potenut myös todella huonoa omaatuntoa lasten päivähoidon suhteen, sillä ne ovat siellä pitkiä päiviä ja arki on todella hetkistä iltaisin, kun pitäisi tehdä ruuat ja muut kotihommat. Olen myös ollut välillä todella huonolla tuulella, ja todella hektisen työpäivän jälkeen tekisi mieli edes kerran viikossa vain olla. Tällä hetkellä yleensä ainoastaan yöt on sellaista aikaa kun voi vaan olla, joten oman ajan puute on aika rankkaa ajoittain.  Ehkä tässä kevään mittaan, jos ongelmat tulorekisterin suhteen alkaisi olla ohi voisin tehdä välillä töitä iltaisin/viikonloppuisin ja ottaa päivän vapaaksi, jolloin voitaisiin puuhastella lasten kanssa jotain ilman kiirettä. Se mikä on todella iso plussa työssäni, on se että siihen kannustetaan että työssä ja kotona jaksetaan mahdollisimman hyvin. Työtä saa tehdä kotona ja normaalin työajan ulkopuolella. Toki asiakkaat soittelee ja laittaa sähköpostia päivisin, joten kovin usein  ei varmasti soitonsiirtoa viitsi laittaa työkaverille. 

”Myöskin parisuhde aika alkuvuoden puolelta taitaa olla täysi nolla. Meillä piti olla kiva kahdenkeskinen juttu viime kuussa, joka sekin peruuntui sairastelujen takia. Lapsiperheessä näitä riittää ja yleensä ne aina ajoittuu silloin kun on jotain speciaalia tiedossa, ainakin meillä on nyt mennyt niin koko alkuvuosi. ”

Huomaan kuitenkin itsestäni, kun olen siinä pisteessä etten enää kestä jatkuvaa hälinää ihanien lasteni toimesta. Tälläkin viikolla meillä on ollut iltaisin parit leikkitreffit ja perjantaina Kimmo oli vapaailtaa viettämässä ja lauantaina olin myös yksin lasten kanssa retkellä Oodissa. Nyt otin hetken ihan omaa-aikaa ja otin läppärin mukaan kahvilaan. Tälläistä olisi pakko tehdä useamminkin, sillä on tää paljon kivempaa kirjoitella täällä kuin kodin seinien sisällä. 😀 
Nyt vaan kohti kesää ja aurinkoisempia päiviä odotellen. Meillä on onneksi tiedossa ihan super kivoja juttuja huhti- ja toukokuussa joten en malttaisi odottaa että päästään ilman lapsia ja lasten kanssa rentoutumaan! 🙂 Ja kyllä edelleen nautin siitä, että voin viettää päivät aikuisten seurassa ja välillä ihan yksin kotosalla tehden töitä. Vapaa hetkistä osaa nauttia myös paljon enemmän, kun saa inspiroivaa tekemistä arkisin töissä ja saa niitä onnistumisen tunteita. 

Yksi kommentti

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on hienoa kyllä, että töissä saa tehdä monipuolisesti hommia. Tilitoimistossa on varmasti paljon työtä mitä tehdä. Itse olen kiinnostunut alasta ja haluaisinkin joskus olla töissä tilitoimistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *