Hae
Love Beyond Words
Kaupallinen yhteistyö

Strider potkupyörä kasvaa lapsen mukana

Kaupallinen yhteistyö: Strider Suomi
* Kaupallinen yhteistyö: Strider Suomi 
 
Meidän 2-vuotias on jo jonkin aikaa katsellut kateellisena, kun teitten sulettua muut lapset ovat päässeet huristelemaan pyörillä. Voitte siis kuvitella miten onnellinen pieni mies meillä oli tässä yksi päivä, kun kannettiin iso laatikko eteiseen, josta paljastui tämä Strider Sport potkupyörä.
Strider potkupyörä on varma sijoitus, sillä yksi pyörä kestää monta vuotta. Meillekin kotiutunut Strider Sport 12 on ylivoimaisesti myydyin malli, joka soveltuu  käytettäväksi 18kk–5-vuotiaille lapsille. Potkupyörä on todella kevyt, vain 3 kg painava teräsrunko, joten sitä on helppo kantaa mukana vaikka lapsi kesken matkan kyllästyisikin pyörätreeneihin (pyörän keveys on muuten oikeasti todella tärkeä ominaisuus, sillä meillä ainakin neidin kohdalla on jouduttu useasti kantamaan pyörää useaan otteeseen :D)

Muutama fakta Strider potkupyörästä:

– Sama pyörä soveltuu 76 cm–112cm pituisille lapsille.

– Nopeat säätömahdollisuudet: Ohjauspyörää on mahdollistaa säätää  46 – 56 cm välillä ilman työkaluja. Satulan korkeuden säätö ilman työkaluja 28 – 41 cm välillä.

– EVA polymeeri -renkaat ovat erittäin kevyet ja kestävät. Renkaat eivät koskaan tarvitse ilmaa eivätkä ne menetä muotoaan.

– Jalkatuki johon saa jalat kyytiin, kun tasapaino kehittyy.

– Rungolla kahden vuoden takuu.

–  Strideriin on saataville lisävarusteena myös sukset, joiden avulla potkupyörä on ahkerassa käytössä ympäri vuoden.

 

Lisää ominaisuuksia voi käydä lukemassa täältä Striderin sivuilta.

Parin viikon kokemuksen perusteella voi sanoa, että tämä oli ainakin meidän perheen pojalle ainakin ihan nappi valinta! Patrik oppi heti potkuttelun taidon ja tällä hetkellä vauhti olla jo luja. Pyörä näyttää rullaavan tosi kevyesti eteenpäin ja ajoasento on hyvä. Meidän neidillä oli käytössä Puky potkupyörä saman ikäisenä ja siihen verrattuna Striderissa on säätömahdollisuudet paremmat ja renkaat ovat isommat. Pukyssä puolestaan keskitanko on matalalla, joten en osaa sanoa pääseekö sen kyytiin paremmin pikkuiset taaperot, tosin lapset kasvaa todella nopeasti, joten uskoisin että pukyn pienet renkaat olisivat jo turhan pienet esimerkiksi ensi kesänä. Meidän 89cm pituisen pojan helppo ainakin päästä kyytiin keskitangon yli itse ja renkaiden koko on varmasti sopiva vielä monta kesää.  taas Pukyn LR M mallia suositellaan 85cm pituudesta lähtien, kun taas Stiderilla pääsee potkuttelemaan jo 76cm pituiset taaperot.

Miksi potkupyörä?

Me tehtiin ehkä pieni virhe esikoisen pyöräilyn opettelemisen kanssa, sillä luovuttiin potkupyörästä ja hankittiin tavallinen pyörä apupyörillä ja sitten kun yritettiin opetella pyöräilemään ilman niitä, niin  tasapaino oli olematon.

Polkupyörän ohjaaminen ja polkeminen opitaan nopeammin, kun lapsi pääsee jo pienenä vauhdin makuun potkupyörän avulla. Potkupyöräilyn etuja ovat lapsen koordinaation ja tasapainon nopea kehittyminen. Lapsi oppii myös hahmottamaan ympäristöään ja etäisyyksiä sekä hallitsemaan vauhtia. Potkupyöräilyn voi aloittaa heti, kun jalat ylettyvät maahan pyörän päältä, eli jo alle kaksivuotiaana. 

Täällä Suomessa Strider potkupyöriä myy yksinoikeutettuna maahantuojana kolmehenkinen jyväskyläläinen perheyritys, joka toi Strider pyörät suomeen vuonna 2012. Heitä kaikkien intohimona on  innostus liikuntakasvatukseen ja ulkoliikuntaan, jonka myötä he ovat erityisen ylpeitä saadessaan toimia laadukkaiden Strider- pyörien maahantuontiedustajina. Strider Suomella on myös jälleenmyyjiä ympäri Suomea, joiden sijainnit löytyy täältä. Kannattaa kurkata josko sellainen löytyy läheltä omaa paikkakuntaa, missä pääsisi testaamaan pyörää myös ihan livenä. 
 ALEKOODI

Sain jaettavaksi teille myös alekoodin Strider Suomen verkkokauppaan. Alekoodi Lukeminenkannattaa oikeuttaa 10% alennukseen yli 100€ ostoksen yhteydessä. Koodi on voimassa 31.5.2019 asti.


Onko teillä ollut käytössä potkupyörä? Minkälaisia kokemuksia teillä on? 

Kaupallinen yhteistyö: Strider Suomi

8 kommenttia

 1. petra kirjoitti:

  Me ostettiin esikoiselle 2v lahjaksi potkupyörä, sitä metsästettiin koko kevät, että löytyi sellainen jossa jalat ylettää maahan. 12" renkailla sit löytyi 60% alesta sopivasti juurikin 2v syntymäpäivänä ? meno oli hurjapäistä ja neiti oppi vajaa 4v ajamaan ilman apupyöriä. 2v nuorempi pikkuveli meni sillä potkuoyörällä viime kesän ja nyt ollaan otettu myös polkupyörä esiin hänelle. ? Mie annan ehdottomasti peukun potkuoyörälle! Tuollahan näyttäs olevan hyvät lisävrusteetkin, ettei tarvi pyörän pölyttyä varastossa talvella ??

 2. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  Meillä on ollut jokaisella lapsella potkupyörä ja nyt kuopuksella 3v, on sekä potkupyörä sekä tavallinen pyörä. Olen kokenut potkupyörät todella hyödyllisiksi tasapainon löytämisessä sekä se, että sillä pääsee pienikin helposti eteenpäin 🙂

 3. satu kirjoitti:

  Viime kesänä hankimme -17 taaperolle pienimmän Pykun eli Pukylinon. Nyt on kaverilta tulossa isompi Puky käyttöön. Olemme ainakin tähän saakka olleet tyytyväisiä ko. merkkiin 🙂 Nyt vain jännään millä ihmeellä äiti pysyy menijän perässä 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo hauskat nuo sukset mitkä voi kiinnittää pyörään 😀 Meidän neiti ei ikinä oo ollut mikään hurjapää, joten saa nähdä kui kauaa menee hänellä kun nyt vihdoin pitäs opetella kesällä polkee ilman apupyöriä 😀 Poika sen sijaan menee jo tällä potkupyörällä lujaa vauhtia jalat ilmassa mäet alas 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo sepä just, että pienikin pääsee mukaan siihen vauhdin hurmaan 🙂 Varmasti tulee luottoa omiin taitoihin, kun jo niin pienenä pääsee treenaa taitoja 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo se Pukylino on varmasti hyvä ihan minille taaperolle 🙂 Hih voin kuvitella että tänä kesänä mennään jo lujaa 😀

 7. isivuosi kirjoitti:

  Potkupyörät on kyllä huikeita pelejä ja näistä on helppo sitten aikanaan hypätä ihan oikean pyörän puikkoihin.

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo niistä saa kyllä paljon iloa, kun pieni pääsee vauhdin makuun 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *