Hae
Love Beyond Words

Kotimainen kuohuviini kesän juhliin

* Kaupallinen yhteistyö: Pernod Ricard Finland Oy

Päästiin testaamaan tätä kotimaista kuohuviiniä 30v- juhlissa. Tiesitkö sinä, että myös Suomessa valmistetaan kuohuviinejä ja ainakin tämä yksilö oli todella hyvä uusi tuttavuus. Pernod Ricardin valmistava Valkia-kuohuviini valmistetaan  alusta asti Suomessa ja siinä käytetään vain kotimaisia marjoja: valkoherukkaa ja mustikkaa.  Valkoherukat eivät varmistakaan ole kansainvälisesti kovin yleinen raaka-aine viinin valmistuksessa, joten tämä tekee myös osaltaa kuohuviinistä todella ainutlaatuisen. Puolikuivan kuohuviini  on raikas ja mustikka tulee siitä esiin  tyylikkäänä vivahteena. Kuohuviini oli todella helppo juoda, joten se maistuu hyvin jokaiseen makuun ja se saikin meidän 30v- juhlissa paljon kehuja juhlavierailta hyvästä maustaan. 

Kuva / Tenhunen Photo
Voisin sanoa, että Valkia-kuohuviini on oikein hyvä valinta kesän juhliin ja se sopii erinomaisesti alkumaljaksi vaikka grillibileisiin tai hienompaan tilaisuuteen virallisempien juhlien merkeissä. Väriltään Valkia on kauniin rose, joten se sopi hyvin meidän 30-v juhlien teemaan. Kuohuviinillä on aina oma paikkansa järjestämissäni juhlissa, sillä se on ainutlaatuista saada nykyään kaveriporukka kasaan, jonka kanssa kilistellä. Maljan kohottaminen on aina erityislaatuinen hetki. 
Valkian juuret ovat turkulainen Nordforsin tehtaalla, jossa on valmistettu kotimaisia viinejä jo 1860-luvulla, ja vuonna 1892 kippisteltiin ensimmäisellä kotimaisella  kuohuviinillä. Itselle tuli yllätyksenä, että Suomessakin on näin pitkät perinteet kuohuviinin valmistukseen ja täytyy myöntää, että en aikaisemmin ainakaan muista maistaneeni kotimaisia viinejä.
Kuva / Tenhunen Photo
Tähän postaukseen onkin hyvä päättää fiilistelyt 30-v juhlista ainakin tällä erää. Ainakin omasta mielestä tuntuu, että siitä on jo niin kauan aikaa kun kyseinen kohokohta elämässä oli ja nyt on aika suunnata katseet kohti uutta vuosikymmentä ja tulevia juhlia, joita varmasti riittää myös tällä vuosikymmenellä (tosin aika varmaan vähemmässä määrin) 

Onko teille tuttuja kotimaiset viinit? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *