Hae
Love Beyond Words

Kaveri kylässä ilman äitiä

Tuleva kouluikä lähenee uhkaavasti ja juuri muutama viikko sitten tuli postiluukusta päätös eskaripaikasta. Me saatiin onneksi paikka samasta päiväkodista missä neiti on tällä hetkellä ja näin ollen jo todella tärkeäksi tullut kaveriporukka pysyy samana.

On ollut ihanaa seurata äitinä kuinka tärkeäksi osaksi elämää kaverit on muodostuneet ja erityisesti sitä yhteyttä minkälainen se on samanikäisten tyttöjen kesken. Olen niin onnellinen, että meidän ajoittain ujokin tyttö on onnistunut löytämään niin monta samanhenkistä tyttöä ympärilleen ja heillä näyttää olevan ihan super hyvä meininki päiväkodissa keskenään.

Viskari vuosi on tuonut tullessaan myös kaverien luona kyläilyt. Alku järkytyksen jälkeen tää onkin aika super jees juttu, että neidin pystyy vaan heittämään ovelta kaverille kylään ja jatkaa matkaa vaikka vaan yhden lapsen kanssa. Ja tämä toimii erittäin hyvin myös toisin päin, sillä jos samanikäinen kaveri on kylässä niin leikit sujuu ainakin tällä hetkellä paljon paremmin kuin, että sisarukset taistelisivat huomiosta keskenään. Tytöt yleensä ottavat myös hyvin pikkuveljen mukaan leikkeihin, joka ei todellakaan enää myöskään halua leikkimään äitin kanssa, jos joku on kylässä. Ilman äitiä kyläilyt vaati alussa myös luottoa siihen, että neiti pärjää ihan itse ja osaa olla reipas. Ensimmäisen kerran Lilian oli kylässä yksin kaverisynttäreillä vajaa 5-vuotiaana, kaverin luona hän ei aikaisemmin ollut käynyt kertaakaan. Kovin usein kuitenkaan ei vielä yksin kavereiden luona olla kyläilty, ehkä kerran kuukaudessa, sillä tuntuu että arki ja viikonloput on aina niin täynnä kaikkea. Välillä tuntuu, että päiväkoti kaverit kyläilee lähes viikottain toistensa luona ja naapurin äidit nappaa aina mukaan kasan toistensakin lapsia pihasta 😀 Toisaalta ihan super kätevää! 
Seuraava steppi onkin sitten kaverin luona yksin yökylässä oleminen. Tälläinen oli tarkoitus jo järjestää tutussa ympäristössä serkun luona, mutta se valitettavasti peruuntui silloin. Uskon, että neiti on ainakin tällaiseen kokeiluun täysin valmis, sillä niin  innoissaan hän oli lähdössä ja laukutkin oli pakattu jo monta viikkoa etukäteen 😀

Minkä ikäisenä teillä on alettu kyläilemaan kavereiden luona ilman vanhempia?  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *