Hae
Love Beyond Words

Roihuvuoren kirsikkapuisto

 

Roihuvuoren kirsikkapuisto on nyt upeassa kukkaloistossa, joten nyt jos koskaan on aika suunnata sinne ja kokea upea elämys! Nämä kukat pysyvät puissa yleensä parisen viikkoa, joten elämys on aika nopeasti ohi vuosittain. Roihuvuoren kirsikkapuistossa Helsingissä kukkii yhteensä n.250 kirsikkapuuta.

Kirsikkapuiston tarina

Kirsikkapuiston tarina alkoi siitä, kun Helsingin kaupungin rakennusvirasto sai vuoden 2005 tienoilla aloitteen Helsingissä asuvalta japanilaiselta yrittäjä Norio Tomidalta kirsikkapuiston perustamisesta. Norion haaveena oli, että täällä asuvat japanilaiset lahjoittavat kirsikkapuut, pienen palan Japania, Helsingille kiitokseksi siitä, että Helsinki on niin ihana paikka asua.

Hanami – vuotuinen kansanjuhla

Hanami, eli suomeksi kukkien katseleminen, on Japanin merkittävin vuotuinen kansanjuhla. Hanami järjestetään tänä vuonna Roihuvuoren Kirsikkapuistossa 19.5Hanami- juhlassa pääsee nauttimaan  parapara– ja butotanssiesityksistä, näkemään ikebana- ja teetaidetta, kokemaan budo-esityksiä ja kotonsoittoa sekä ihastelemaan origameja. Myynnissä on myös japanilaisia herkkuja.
Olisi huikeaa päästä tänä vuonna kokemaan myös tämä elämys, mutta meidän etelänreissu sattuu juuri tälle ajankohdalle. Myös kirsikankukat taitavat olla jo silloin varisseet pois, sillä ne jo ovat tällä hetkellä upeimmillaan.
Oletko käynyt Hanami- juhlassa? Minkälaista siellä oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *