Hae
Love Beyond Words

Kossin saari Kreikassa yllättää monipuolisuudellaan

Viime viikko reissattiin ihanalla ja aurinkoisella Kossin saarella Kreikassa. Edellisestä ulkomaan reissusta olikin kerennyt vierähtää jo tovi, sillä viimeksi perheen kesken reissattiin Prahaan vuoden 2016 kesällä. Tämä olikin siis ensimmäinen ulkomaanreissu nelihenkisenä perheenä. Kirjoittelen lasten kanssa reissaamisesta vielä  erikseen, sillä tässä postauksessa keskityn itse Kossin saareen ja niihin asioihin mitä kannattaa ehdottomasti nähdä ja kokea siellä.

SATAMA 

Kossin satama on ehdottomasti sellainen paikka, mikä on nähtävä. Sieltä lähtee paljon erilaisia retkiä viereisille Kreikan saarille ja myös Turkkiin pääsee shoppailemaan vajaassa tunnissa. Satamasta löytyy myös paljon kalastusveneitä, jonka edestä kalastajat myyvät tuoretta kalaa. Satama-alueelta löytyy paljon myös ravintoloita, baareja ja turistikauppoja. Sataman lähellä sijaitsee myös Hippokrateen puu, joka on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Kossilla. Kävimme siellä pyöräretkellä kahdestaan ja itse puu ei itsessään ole ilmiömäinen, mutta se sijaitsee kauniilla alueella ja vieressä on myös ihastuttava kahvila nimeltä Platanos, jossa kävimme lasillisella. 
Kossin keskustasta löytyy myös Agoran ympäristö, jonka vanhimmat rakennukset on ajoitettu hellenistiselle ajalle 300–200-luvulle eaa. Täällä törmäsimme myös näihin suloisiin ihan vastasyntyneisiin kissanpentuihin, jotka olivat juuri avanneet silmänsä. 
Yksi ehdottomasti näkemisen arvoinen kohta aivan satamassa tuntumassa on tämä idyllinen pikku katu. 

ROOMALAINEN ODEION

Myös yksi näkemisen arvoinen nähtävyys lähellä Kossin keskustaa on Roomalainen odeion, joka antiikin aikainen  musiikkiteatteri.

VUORISTOKYLÄ ZIA

Ehkä koko reissun upein kokemus oli kaikkien mielestä tämä päivän retki Zian vuoristokylään. Napattiin paikallisbussi alle Kossin keskustassa, joita menee sinne 3x päivässä. Bussimatka maksoi vain 2,1e aikuiselta ja matkaa kylään oli vajaa 20km. Hieman jännitystä reissuun tuli, kun kapeella vuoristotiellä tuli vastaan toinen bussi. 
Näkymät periltä on kuitenkin todella upeat ja voin vaan kuvitella miltä maisema näyttää auringonlaskun aikaan. Zian kylä on muuten pieni ja sieltä lähinnä löytyy idyllisiä kahviloita/ravintoloita sekä turistiliikkeitä. Siellä kannattaa myös ehdottomasti mennä käymään Zian luonnonpuistossa, jossa pääsee ihastetelemaan myös eri eläimiä. Hieman erilainen kokemus kuin korkeasaari, sillä eläimet ovat luonnollisessa ympäristössä kauniissa vuoristossa. Huom. rattaat kannattaa suosiolla jättää alas, sillä siellä lähinnä liikutaa portaita pitkin, mutta etäisyydet on kuitenkin sen verran lyhyet että pientenkin lasten kanssa selviää niistä hyvin 🙂 

RANNAT

Rannat olivat (niinkuin koko saari muutenkin) näin ennen sesongin alkua todella tyhjät. Lambi Beach missä me oltiin, oli enimmäkseen pikkukivirantaa (mikä tosin ei lapsia haitannut). Ranta myös syveni aika nopeasti, mutta Kossilta löytyy myös lapsiystävällisempiä täysin hiekkarantoja, jossa on matalaa pidemmän aikaa. Auringonotto tuolit olivat todella kivan näköisiä monessa paikkaa ja ne olivat myös ilmaisia, jos teki tilauksen rannan ravintolaan. 

RUOKA

Lasten kanssa reissatessa ei tule hirveästi etsittyä mitään spesiaalimpia ravintoloita, sillä ruuat täytyy syödä nopeasti. Joka päivä kuitenkin syötiin rantaravintoloissa ja mikäs sen ihanempaa kuin ihastella merta siinä samalla. Lapset myös viihtyi sen ajan mitä oltiin ravintolassa tosi hyvin; koska ulkoilma ja mielenkiintoiset näkymät varmasti auttoivat asiassa. Kreikassa ehdottomasti kannattaa testailla perinteisiä herkkuja mm. Gyroksia ja meze -lautasta. Tykättiin erityisesti The Blue Phoenix-ravintolasta, joka sijaitsi aivan hotellimme Blue Aegean vieressä Lambi Beachillä. 

MYLOS BEACH BAR

Ihan meidän hotellin vieressä Lambin alueella oli myös todella tunnelmallinen Mylos Beach Bar – kaunis tuulimylly rantabaari. Sieltä löytyy rentoja riippukeinuja ja paljon tunnelmallisia istumapaikkoja sekä rantatuoleja, jossa napata jotain suolaista tai vaan rentoutua kylmän juotavan parissa katsellen merta. 
VINKKI: Kossin saarella kannattaa ehdottomasti vuokrata pöyrä, jolla näkee nopeasti saaren mielenkiintoisimmat paikat. Pyörien vuokraaminen on edullista ja me vuokrattiin pyörät 3e/vrk hintaan. 
Oletko sinä käynyt Kossilla? Minkälainen fiilis paikasta jäi? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *