Hae
Love Beyond Words

Helppoa kuin pyörällä ajo

Eilen meidän 5,5-vuotias oppi ajamaan pyörällä! Vitsit mikä etappi jälleen saavutettu pienen elämässä ja olen kyllä super ylpyä meidän neidistä, joka oli niin silmin nähden innoissaan tästä uudesta taidosta. Pyörällä ajamisen taito ei suinkaan ole ollut se kaikista helpoin etappi, sillä neiti on ihan super varovainen kaiken mahdollisen kanssa, joka liittyy liikkumiseen ja, että siinä voi sattua jotain. Ainakin siis on itsesuojelu vaistoa löytyy.

 

Meillä neiti ei tosiaan ole ikinä ollut kiinnostunut pyöräilystä ja tehtiin iso virhe, kun n. 3-vuotiaana hommattiin pyörä appareilla. Sitä ennen treenattiin potkupyörällä. Appareilla ajaessa tasapaino aisti hävisi tyysti ja oli ihan mahdotonta yrittää 4-vuotiaana ilman apupyöriä, joten päädyttiin ostamaan jälleen potkupyörä, jolla huristeltiin taas jonkin aikaa. Nyt huhtikuussa ostettiin 16″ pyörä, jolla lähdettiin suoraan treenaa ilman appareita. Tässä keväällä ollaan huristeltu myös jonkin verran potkupyörällä. Pari kertaa treenattiin hetki pyörällä niin että pidettiin kiinni selästä ja hartioista, sillä tuossa meidän pyörässä ei ole myöskään sitä takaritilää tai työntöaisaa, joten ainoa mahdollisuus on oikeastaan vaan polkee itse ja löytää se tasapaino ilman että kukaan auttaa.

Tänään vaadittiin enää muutama rohkaisu polkaisu, jonka aikana pidin kiinni ja sitten päästinkin jo irti tytöstä, joka huomaamattaan polkikin jo pitkän matkan eteempäin ihan itse ja oli selkeästi todella yllättynyt omasta uudesta taidostaan itsekin. 5-vuoden iässä ei enää uusia taitoa opita jatkuvalla syötöllä, joten tälläiset hetket ovat varmasti super voimaannuttavia, sillä meidän tyttö tarvitsee paljon kannustusta ja rohkaisua, että hän uskaltaa tehdä rohkeutta vaativia asioita. 

Uskon, että potkupyörällä ajaminen oli todella tärkeässä roolissa siinä ettei tasapainoa tarvinnut oikeastaan yhtään opetella. Hän osasi ottaa jaloilla vastaan, jos pyörän tanko heiluu liian voimakkaasti ja pyörä kallistuu liikaa. Myös vauhdissa kääntyminen sujui jo hyvin ja hän osasi helposti polkea pienen treenin jälkeen itse 50-100m matkan. Aika huikeaa! Myös jarruttaminen onnistuu ainakin etujarrulla. Liikkeelle päästiin myös ilman, että pidin pyörää pystyssä ekan polkaisun ajan. Liikkeellelähtemiseen auttaa varmasti paljon myös potkupyöräily, sillä idea on aika samanlainen ja mukaan otetaan vaan se, että jalat saadaan polkimille. 
 


Pöyrällä ajon opettelussa varmasti rauhallisuus on malttia ja samoja asioita on maltettava treenata uudestaan ja uudestaan. Lasta on myös aika mahdotonta yrittää opettaa mikäli homma ei vaan kiinnosta. Ainakin meidän neiti on niin jäärä, että jos asia ei heti suju niin sitten ei treenata yhtään. Aika monet kerrat on koettu turhautumistakin, kun pyörät on jäänyt lähes joka kerta aina matkan varrelle ja sitten on saanut kantaa sen itse kotiin.

Toivotaan nyt, kun pyörällä ajo ilman appareita lähtee sujumaan niin päästään siihen vauhdin hurmaan. Ainakin nyt neiti ei malta jaksaa odottaa, että pääsee näyttämään uuden taidon koko maailmalle! Onneksi meillä on koko kesä aikaa treenailla ja ehkä päästään jo tänä kesänä kivoille yhteisille pyöräretkille, jossa molemmilla on pyörät alla.

 

Ps. jokin aika sitten postailin myös Strider potkupyörästä, jonka alekoodi on vielä tänään 31.5 voimassa.  Alekoodi Lukeminenkannattaa oikeuttaa 10% alennukseen yli 100€ ostoksen yhteydessä.
Koodi on voimassa 31.5.2019 asti.

 

Potkupyörä ostoksille pääsee tästä
 
 

Minkä ikäisenä teillä ollaan opittu ajamaan pyörällä ilman apupyöriä?

 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *