Hae
Love Beyond Words

Lammassaari – kaunis retkikohde pitkospuiden päässä

Olen asunut pk-seudulla jo 10 vuotta! Ihan hurjaa, sillä tuntuu että vastahan muutin tänne työpaikan perässä ja päädyin opiskelija- asuntoon kahden ihan huikeen mimmin kanssa. Ennen lapsia ei ole kuitenkaan tullut juuri selvitettyä mitä kaikkia huikeita paikkoja täältä löytyy ihan läheltä. Tänä viikonloppuna ollaan vierailtu kahdessa paikassa, jossa ei olla aiemmin käyty ja molemmat olivat upeita kokemuksia. Instagramista voi käydä katsomassa ihanan kuvasarjan meidän eilisestä retkestä alppiruusupuistoon, joka on siis kukkakeidas Pohjois-Haagassa. Sinne pääsee todella helposti julkisilla tai sitten omalla autolla. Kaunein kukkaloisto alkaa jo karista, joten nyt on ihan viimeiset hetket mennä sinne ihailemaan alppiruusujen kukintaa.

Tänään puolestaan oltiin Lammassaaressa, jonne johtavat täysin esteettömät pitkospuut Pornaistenniemeltä, joten sinne pääsee vaikka rattailla tai pyörätuolilla. Lammassaari sijaitsee Vanhankaupunginkosken naapurissa Arabianrannan läheisyydessä. 

Saari on upea kohde ulkoiluun ja retkeilyyn, jossa voi pongailla mm. erilaisia muuttolintuja. Lammassaaressa vallitsee urbaani mökkitunnelma, sillä siellä on todella monta yksityistä mökkiä tai kesämajaa, jotka on pääosin rakennettu 1950–1960-luvuilla. Aika hassua, että niin lähellä Helsinkiä pääsee pakoon arkea ja mökkifiilikseen keskelle metsää. Lammassaaresta löytyy myös lintutorni, jonne voi kiivetä pongailemaan lintuja ja ihastelemaan maisemia. Tällä kertaa kuitenkaan ei jaksettu lasten kanssa enää lähteä kiertämään sinne, sillä meidän nuorimmainenkin oli ihan jalan liikenteessä.
Lammassaaresta voi jatkaa retkeä vielä Kuusiluodolle kapeampia pitkospuita, josta ei enää rattailla pääse läpi. Lapsista olikin aika jännää kulkea reittiä, missä pitkät kaislikot oli reilusti itseä isompia. Kuusiluodolla majailee kesäisin vapaana lampaita, joka piti olla meidänkin retken kohokohta, mutta valitettavasti huomattiin perillä olevasta kyltistä, että ne tulevat vasta huomenna. Onneksi retki itsessään oli niin kiva ja erilainen, joten kovin suuri pettymys ei ollut lampaiden puuttuminen. Mikäs sen ihanempaa kesällä, kun kierrellä uusissa paikoissa ja syödä retkieväitä ulkona.
Paluumatkalla pysyhdyttiin vielä ihailemaan Vanhankaupunginkoskea, jossa en ollut myöskään koskaan käynyt. Syötiin jäätelöt ja katseltiin, kun pari kalastajaa onki kaloja ja aina välillä he saivatkin sieltä kalaa. Tämä oli lasten mielestä todella jännää seurattavaa tarttuiko virveliin mitään mukaan. Samalla aloin itsekin haaveilemaan mökkireissusta ja onkimisesta, sillä oispa aika rentouttuavaa istua kauniilla säällä veneen kyydissä.

Oletko käynyt Lammassaaressa ja mitä muita paikkoja löytyy Helsingistä, mitkä ei oo ehkä niitä kaikista tunnetuimpia vierailukohteita lapsiperheelle?

2 kommenttia

  1. Melissa kirjoitti:

    Meillä on joka kesä tietyt paikat missä vieraillaan. Suomenlinna, Kuusiluoto ja Lammassaari, Vuosaaren huippu, Alppiruusupuisto ja Haltiala. Ylipäänsä koko Vantaanjoen reitti Vanhasta kaupungista aina Vantaan koskelle asti. Mahtava pyöräreitti. Välillä ollaan tosin lähdetty myös Keravanjokea pitkin Tikkurilaan asti. Hirmuisesti nähtävää ja koettavaa 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Olipas siinä vinkkejä kerrakseen:) Kuulostaa upealle pyöräreitille! 🙂 Me meinattiin mennä seuraaksi testaamaan Mustasaari, joka kuulostaa myös upealle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *