Hae
Love Beyond Words

Tekemistä pääkaupunkiseudulla joka päivälle

Sain tämän idean postaukseen hyvältä ystävältäni, joka pyysi vinkkejä leikkipuistoihin. Ajattelin laajentaa ideaa entisestään keräämällä tähän vinkkejä kaikesta muustakin mitä kaikkea pääkaupunkiseudulla voi puuhailla lasten kanssa varsinkin näin kesäisin. Aloitetaan kuitenkin niistä leikkipuistoista, sillä ihania puistoja löytyy täältä todella paljon. Mikä parasta Helsingin puolella tarjoillaan ilmainen puistolounas ja todella monessa on myös pieni kahluuallas, jossa vilvoitella. Nämä kaikki postauksen kuvat on pääosin muuten viime kesältä, jolloin kierrettiin paljon eri paikkoja.

 

1. Linnunradan leikkipuisto
Kannattaa käydä lukemassa ihan oma postaus tästä puistosta yllä olevasta linkistä. Puistosta löytyy mm. lampaita, kanoja, pupuja sekä kahluuallas ja ilmainen puistolounas. Puisto sijaitsee Helsingin Suutarilassa.
2. Leikkipuisto Mäkitorppa
sijaitsee Oulunkylässä. Tämä on uusin leikkipuisto missä ollaan käyty, joten siellä oli todella siistit sisätilat. Näissä Helsingin leikkipuistossa on myös arkisin kätevät sisätilat auki, missä saa helposti lämmitettyä myös ruuan esimerkiksi vauvalle ja käytyä vessassa. Leikkipuistossa on myös kiva autorata ja toki se kahluuallas.
3. Leikkipuisto Maunula
Maunulan leikkipuisto on myös todella viihtyisä. Helsingin leikkipuistosta löytyy arkisin myös ohjattua toimintaa ja silloin esimerkiksi täällä oli savella maalaus jaloilla.
4. Leikkipuisto Intia
sijaitsee Käpylässä. Kahluuallas on suojaisesti puiden alla, joten aurinkokaan ei pääse jatkuvasti porottamaan päälle. Se sijatsee myös hyvän matkan päässä Kumpulan kasvitieteellisestä puutarhasta, jossa kävimme saman päivän aikana.
5. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Myös Kaisaniemessä sijaitsee kasvitieteellinen puutarha, jossa on paljon nähtävää myös sisätiloissa, jos sattuu olemaan sateinen päivä. Sieltä löytyvät esimerkiksi jättilumpeet!
6. Lammassaari ja muut saaret
Lammassaaren retkestä kirjoittelin vähän aikaa sitten blogiini ja postaus löytyy tuosta yllä olevasta linkistä. Lammassaareen johtavat upeat pitkospuut, joita pitkin pääsee helposti myös rattailla. Lammassaaren vieressä sijaitsee Kuusiluoto, jossa laiduntaa kesäisin vapaana lampaita.
Seurasaari on myös kiva paikka retkelle ja sieltä löytyvät mm. kesyt oravat, jotka tulevat syömään kädestä makupaloja.
Helsingin edustalta löytyy todella paljon myös muita saaria, jonne pääsee mm. lautalla. Seuraavaksi aiotaan tutustua Mustasaareen, jossa on myös vapaana lampaita ja todella idyllinen tunnelma.
7. Suomenlinna
Suomenlinna on myös ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka myös lapsille. Ainakin meidän poitsu oli innoissaan näistä isoista tykeistä ja luolat ovat kans täynnä mahtavia seikkailureittejä!
8. Kotieläintilat
Kotieläintiloja löytyy mm. Haltialasta ja Falkullasta . Haltialassa on ihana grilli, josta saa todella maukasta ruokaa sekä jäätelökioski, jossa myydään itsetehtyä jäätelöä. Monesti siellä on myös mahdollista ratsastaa ponilla. Tuomarinkylästä löytyy myös ratsastustalli, jossa näkee paljon heppoja. Sieltä löytyy myös kiva kartano ja kahvila/ravintola.
9. Katribergin Kartano
Täällä pääsee mm. silittämään lampaita laitumelle tiistaisin ja perjantaisin klo 17-18.
10. Suomen ilmailumuseo
Mies kävi tänään toistamiseen retkellä ilmailumuseossa. Aikaisemmasta reissusta pääsee lukemaan postauksen ylhäältä. Museossa pääsee nimensä mukaisesti tutustumaan vanhoihin lentokoneisiin myös sisältä päin. Siellä pääsi myös kokeilemaan ruiskumaalausta paperille.
11. Lasten kaupunki
Ihan huippu kohde sadepäiviin ja se on ilmainen! Sieltä löytyy eri teemalla huoneita; koulu, kauppa, mummola jne.
12. Keskustakirjasto Oodi
Käytiin täällä keväällä, josta voi käydä lukemassa lisää täältä. Ihan huikea paikka myös lapsille, sillä kirjastossa on niin kaunis arkkitehtuuri ja tilaa jossa liikkua. Ei siis haittaa, vaikka lapsista lähtee ääntä.
13. Uimarannat
Niitäkin riittää! Meidän yksi suosikki on Espoossa sijaitseva Oittaan uimaranta, josta voi käydä lukemassa postauksen täältä. Sieltä löytyy mm. Angry Birds- leikkipuisto, joten uimisen jälkeen pääsee purkaa vielä mahdollisen energian monipuoliseen leikkipuistoon.
14. Backaksen Olohuone
Todella idyllinen paikka Jumbon vieressä, joka on sisustettu alueen asukkailta saaduilta tavaroilta. Tänne kannattaa tulla jo pelkästään maalaismiljöön takia. Olohuoneelta saa herkullista pikku purtavaa sekä grillilounasta. Kuvia ja esittely Olohuoneesta löytyy täältä.
15. Lentokoneiden pongailu
Vantaan rajamailta löytyy upeita kohtia pongailla super läheltä laskeutuvia lentoneita. Viime vuonna satuttiin olemaan just väärään aikaan tuolla Tuusulanväylän varrella olevalla Sammonmäellä, kun koneet nousivat sinne päin, jolloin ne eivät näkyneet ihan pään päällä.

 

16. Metsäretki
Aina ei tarvitse lähteä metsää edemmäs marjaan vai miten se sanonta meni. Joskus kaikista mieluisimmat puuhat löytyvät nimittäin ihan siitä läheltä. Parasta just nyt voi olla retki mustikkaan ja miksette lähtisi koko perhe yhdessä mansikkapellolle? Nyt jos viimeistään kannattaa käydä poimimassa mansikat talveksi varastoon. Myös pääkaupunkiseudulta löytyy mansikkatiloja.
Yksi toteuttamista odottava juttu on myös telttaretki. Me tykättiin aina lapsena nukkua yöt teltassa, joten joku kerta on kyllä kokeiltava teltassa nukkumista myös omien lasten kanssa. Tällainen teltta yöhän voi olla vaikka ihan omassa pihassa.
Mitä kaikkea muuta olette tehneet kesäisin pääkaupunkiseudulla? Mitkä ovat parhaat menovinkit? 🙂

 

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hei, kiva kuulla, että vinkeistä oli hyötyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *