Hae
Love Beyond Words

Viikon Kreikan reissu lasten kanssa

Reissusta onkin hurahtanut jo lähes kaksi kuukautta, kun saan vihdoin julkaistua myös tämän postauksen. Aiemmin kirjoittelin enemmän siitä mitä kaikkea nähtävää on Kossin saarella.  Postauksen pääsee lukemaan tästä. Nyt palaan reissutunnelmiin vielä fiilistelemään sitä minkälaista reissaaminen on kahden lapsen kanssa.

LENTOMATKA

Tämä oli ensimmäinen matka lentokoneella, kun mukana oli yhden lapsen sijaan kaksi lasta. Mikä tarkoittaa myös, että yleensä penkkirivillä on vaan kolme paikkaa vierekkäin. Meillä onneksi mummi ja vaari oli mukana reissussa, joten mahduttiin näppärästi kaikki kuusi samalle riville. Me ostettiin istumapaikat, jolla varmistettiin että päästään kaikki samalle riville. En tiedä kuinka hyvin paikat olisi arvottu jos niitä ei olisi ostettu ennakkoon, sillä Finnair jotain sekoili ja ei ollut laittanut alkuun meille ostettuja paikkoja, jolloin Lilian oli joutua jonnekin ihan random tyyppien viereen. Toki varmasti lentokoneessa onnistuisi paikkojen vaihtaminen kysymällä, tuskin kukaan raaskii pientä tyttöä jättää pulaan.
Lentomatkat itsessään sujui super hyvin. Menolento lähti klo 6, joten Patrik oli ihan väsy ja nukahti rauhallisesti heti syliin. Tulomatka sijoittui päikkäriaikaan, joten pienen taistelun jälkeen hän myös malttoin nukahtaa syliin. Ollaan aika tarkkoja näistä lentojen ajankohdista ja ei haluta esimerkiksi pienten lasten kanssa matkustaa keskellä yötä tai myöhään illalla. Todella aikainen aamu on ehkä se paras vaihtoehto, kun sillon lapset ovat vielä hyvällä tuurilla matka-ajan pienoisessa unenpöpperössä. Jotenkin en osaa enää stressata lentomatkojakaan, kun poitsu on aina niin rauhallinen joten en usko että isompaa draamaa hän saa aikaseksi ja jos jokin vähän kiukuttaa, niin antaa kiukuttaa. Eiköhän se jossain vaiheessa kuitenkin rauha oo taas maassa. Mitään sen kummempia sirkustemppuja meillä ei ollut varattu lennolle. Isommille lapsille voisi hyvin varata mukaan jo vaikka jotain kivoja lasten leffoja tai ladata pelejä. Myöskin perinteiset väritys- ja tehtäväkirjat on todella suosiossa meillä.  Mukana oli vähän yksinkertaista naposteltavaa (rusinoita, smootheja ja välipalakeksejä). Lentokoneruoka ei ollut lasten mielestä hitti, joten sen ois voinut kokonaan jättää niille ostamatta. Varmaan jännitys on sitä luokkaa ettei mikään kovin tuhti ruoka maistu.

MATKAKOHTEEN LAPSIYSTÄVÄLLISYYS

Matkakohteen valinnassa meille on tärkeää, että se sijaitsee suht lähellä lentokenttää, ranta (ja kaupat) on lähellä sekä maasto on lapsiystävällistä (ei siis mitään vuoristoja rattaiden kanssa). Pienellä Kossin saarella nämä kriteerit täyttyy helposti ja meidän hotellilta oli n. 200m ihastuttavalle Lambin rannalle. Näin pienten lasten kanssa en sen sijaan ole vielä panostanut itse hotelliin, eli sen ei tarvitse olla mikään Bamse  all inclusive paikka. Oikeastaan on kiva mennä sellaiseen paikkaan mikä ei ole ihan tupaten täynnä muita lapsiperheitä, niin melutaso pysyy myös suht rauhallisena ja myös työntekijät jaksaa viihdyttää hyvin lapsia 😀 Ei olla myöskään All Inclusive tyyppisiä matkailijoita, sillä ei jakseta viikkoo maata altailla, vaan halutaan nähdä myös mitä muuta matkakohde pitää sisällään. Eli tykätään syödä eri ravintoloissa ja kierrellä eri kaupunginosia mahdollisuuksien mukaan. Nyt kierreltiin lähinnä keskustassa ja yksi päivä tehtiin retki Zian vuoristokylään.

TEKEMISTÄ LAPSILLE

Zian vuoristokylässä sijaitsee Natural Park, jossa majailee myös eri eläimiä upeissa vuoristo olosuhteissa. Natural Park oli juuri sopivan kokoinen paikka, sillä myös 2.5v jaksoi hyvin tepastella sen läpi, vaikka siellä olikin paljon korkeuseroja. 
Kossin satama-alueelta lähtee paljon erilaisia veneretkiä, jotka jäi meiltä nyt testaamatta. Yksi mielenkiintoinen olisi varmasti ollut sellainen missä laivan pohjasta näkee meren pinnan alle. Lilian pääsi kuitenkin testaamaan turistijunaa, joka kierteli eri nähtävyyksiä läpi. Näistä nähtävyyksistä löytyy lisää edellisestä postauksesta
Kossilta löytyy paljon rantoja, jotka sopii hyvin lapsille. Kosin kaupungin suosituin ranta on Lambin karkeahiekkainen ranta.  Saarella on toki lukuisia hienohiekkaisiakin rantoja, muun muassa upea Tigaki ja saaren parhaimpana pidetty uimaranta Paradise Beach.
Masticharissa sijaitsee myös Lido-vesipuisto, josta löytyy  kaikenlaisia vesiliukumäkiä, altaita ja harrastusmahdollisuuksia. Vesipuistossa tulee varmasti käytyä myös kun lapset hieman kasvaa. 

RUOKAILU

Syötiin joka päivä jossain ravintolassa ja ulkomailla ravintolossakin syöminen onnistuu paljon kivuttovammin, kun lapset voivat ruokaa odottaessa katsella vieressa aaltoilevaa merta. Ravintoloissa on monesti lapsille tarjolla ranskalaisia, lihapullia/nugetteja. Menuun saattaa kuulua myös jäätelö. Yleensä yhdelle tällaiselle juoma + ruoka + jäätelö annokselle tuli hintaa 4-5e. Kreikassa on helppo ottaa myös mezejä, jotka voi helposti jakaa koko perheen kesken. Meze -menusta löytyy varmasti myös sellaista mitkä maistuvat myös lapsille. Lapsille maistuu myös hedelmät ja leipä, mutta aika nirsoja ruuan suhteen nämä ainakin oli reissussa. 
Kreikkalaiset ovat super lapsiystävällisiä ja tarjoilijat saattavat tulla viihdyttymään lapsia pöytään, jos odottelu meinaa käydä liian pitkäksi. 
Kaiken kaikkiaan siis reissu sujui niin hyvin kuin vaan mahdollista kahden pienen lapsen kanssa. Molemmat olivat super innoissaan kaikesta uudesta. Erityisesti lapset toki nautti, että joka päivä pääsi uimaan. Pelkästään rannalla kävely ja aaltojen pongailu oli super hauskaa. Rantahietikolta kerättiin myös kasa simpukoita kotiin vietäväksi. Molemmat lapset ovat onneksi suht rauhallisia veden äärellä, että heille riitti yleensä rantahietikossa leikkiminen, joten heidän perässään ei tarvinnut juosta pitkin rantaa 😀 Myös retki vuoristokylään oli huikea kokemus, sillä retkeen sisältyi myös jännittävä bussimatka pitkin kiemurtelevaa vuoristotietä. Ylhäältä oli upeat maisemat alas. 
Miten teillä on sujunut reissaaminen pienten lasten kanssa? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *