Hae
Love Beyond Words

ZOOLANDIA – täydellinen huvipuisto pienille lapsille

Me käytiin viikonloppuna Zoolandiassa. Se sijaitsee Turun vieressä Liedossa, joten tänne sieltä ajalee vajaa 2h. Vielä ihan sopivan matkan päässä pääkaupunkiseudulta, sillä tarvittaessa sieltä voi ajalle vielä saman päivän aikana takaisin, niinkuin mekin tehtiin päiväreissu sinne suunnalle. Täytyy myöntää, että en ollut tainnut aiemmin edes kuulla Zoolandiasta ennen kun viime viikolla googlettelin Suomessa olevia huvipuistoja.

TEKEMISTÄ KOKO PÄIVÄKSI KOKO PERHEELLE

Kävi ilmi, että Zoolandia on just täydellinen huvipuisto ainakin 2  vuotiaalle ja 5-vuotiaalle. Huvipuisto levittäytyy isolle alueelle, joten siellä ei tarvinnut jonotella oikeestaan minnekään. Zoolandia on sekoitus huvipuistolaitteita, eläimiä sekä kaikkea muuta puuhaa. Esimerkiksi meidän 5-vuotiaan suosikiksi nousi tuo trampoliini, jossa pompittiin köysien varassa (vaikka alkuun tämä laite jännitti hurjasti, mutta lopulta kun rohkeutta oli kerätty monessa eri paikassa hän halusi ehdottomasti testata myös sitä). Päästiin testaamaan myös mm. jousiammuntaa ja mönkijällä ajelua. Vielä kokonaan jäi testaamatta kaikki vesipuuhat, sillä siellä olisi päässyt mm. pulikoimaan altaaseen ja melomaan kanootilla.
Meidän neidistä kuoriutui pienen jännityksen jälkeen todellinen hurjapää, sillä hän olisi halunnut lopulta sellaisiinkiin laitteisiin jossa mentiin pää alaspäin. Menin myös hänen kanssaan yhteen keinuvaan laitteeseen, jossa vauhdin saa itse päättää, niin lopulta vauhti oli jo äidille liian hurja ja minun joutui pyytää vähän himmaamaan tahtia 😀 Zoolandiassa oli myös hauska pienille ja ei niin hurjapäille suunnattu Linnanmäen raketin tyylinen laite, joka nostettiin itse ylös köydestä vetämällä ja alaspäin tultiin päästämällä köydestä irti.

LÄNNENKYLÄ

 Alueelta löytyi myös hauska länkkärikylä missä oli myös kaikkee jännää aktiviteettia ja näkemistä. 
2-vuotiaan lemppareita oli ihan kaikki laitteet minne hän vaan pääsi. Hän on super rohkea ja hän esimerkiksi meni ihan muina miehinä ihan yksin junan kyytiin. Hän myös nautti sähköautoista, joita pääsi ohjaamaan itse.


ELÄIMIÄ 

Lasten ylivoimainen suosikki juttu oli kuitenkin se, että Zoolandiassa pääsi samaan aitaukseen vuohien ja kanojen kanssa. Meillä pienempi on jännittänyt vielä aika paljon vähänkään isompia eläimiä, mutta nyt hän uskalsi reippaasti tulla samaan aitaukseen ja silittää myös kunhan vaan joku piti tiukasti kädestä kiinni. Alueelta löytyi myös paljon muita eläimiä, kuten pupuja, hevosia, minipossuja, aasi ja poroja. 

EDULLINEN HUVIPUISTO

Zoolandia on mielestäni myö edullisempi vaihtoehto muihin huvipuistoihin verrattuna, vaikka sinne maksaakin kaikilta yli 3-vuotiailta 22,5e sisään. Tällä hinnalla kuitenkin saa kaikki aktiviteetit käyttöön huvipuistossa. Kasasin tähän loppuun vielä pientä hintavertailua muista huvipuistoista:

Linnanmäki

 9 ilmaista laitetta. Ranneke maksaa 42e (s-etukortilla ennakkoon 39e) 

1 laitelippu maksaa 9e

Särkänniemi

Myös sieltä öytyy joitain ilmaislaitteita alle 3-vuotiaille. Särkänniemi-ranneke  on yli 120 cm / alle 120 cm – porttihinta 47 € / 42 € (sisältää myös koiramäen, akvaarion, planetaarion ja näsinneulan) Ennakkoon sen pystyy ostamaan verkkokaupasta hintaan  43 € / 38 €.

1 laitelippu maksaa 7,9e

Koiramäki maksaa erikseen ostettuna 15,90 yli 3-vuotiailta

Tykkimäki

Päiväranneket: yli 120 cm kassalta 35€ / Nettikioskista 33€ ja 90–120 cm kassalta 29€ / Nettikioskista 27€
1 laitelippu 6e
Myös Tykkimäen alueelta löytyy minimaatila.
Tämän lisäksi huvittelemaan pääsee lisämaksusta Actionparkkiin ja Aquaparkkiin. 
Mikä on teidän perheen suosikkihuvipuisto? 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Powerpark, ilman muuta! Käydään joka vuosi, suosittelen!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Kiitos vinkistä sielläkään ei ole tullut vielä käytyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *