Hae
Love Beyond Words

Terveellinen ja helppo mansikkakakku

Tein tänä kesänä kahteen kertaan tätä astetta terveellisempää ( tai niin ainakin uskottelen itselleni :D) ja super nopeaa mansikkaherkkua.
Tähän siis käytetään suurimmaksi osaksi jauhojen sijasta kaurahiutaleita ja rasva on korvattu öljyllä. Tämä on oikeasti todella hyvää ja sen valmistamiseen ei tarvitse varata puolta tuntia pidempään. Nopea herkku siis kahvipöytään.

MANSIKKAKAKKU

3 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl ruokaöljyä
6 dl isoherkku-kaurahiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Väliin

kermaa/tuorejuustoa/flora vanillaa
marjoja

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä keskenään jauhot ja muna-sokerivaahto. Kaada uunipellille ja  paista  225 asteessa kauniin ruskeaksi n.5-10 minuuttia.
Vaahdota  kermaa/tuorejuustoa/flora vanillaa. Murenna kakku annoskulhoihin ja kasaa niihin vuoronperään kermaa, marjoja ja kakkupohjaa. Voit myös leikata kakun kolmeen osaan ja kasata sen britakakun tyyliin.
Alkuperäinen resepti löytyi täältä.
Meillä saateltiin tänään esikoinen eskari tielle, joten eräänlainen uuden ajan alku ja kesän loppu on tämä ajanjakso. Onneksi tulevina kuukausina on tulossa niin paljon kivoja juttuja, että niiden voimalla jaksaa taas suunnata kohta pimeämpiä vuodenaikoja. Edessä on jopa kaksi ulkomaanreissua ilman lapsia, joten rentoutumista on luvassa! Jei! 
Millä fiiliksillä siellä odotetaan tulevaa syksyä ja arkea? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *