Hae
Love Beyond Words

Tekemistä pääkaupunkiseudulla koko perheelle – Päivälehden museo

Viime viikonloppuna saatiin kylään mun sisarukset. Ajoitus oli sopivasti kyläilylle niin, että heille osui myös maanantaille lapsenvahtivuoro, kun päiväkoti oli kiinni kehittämispäivän vuoksi. Päätettiin viikonloppuna keksii jotain tekemistä ja vierailla sellaisissa paikoissa missä kukaan ei ole aiemmin vielä käynyt. Meidän on monesti pitänyt mennä lasten kanssa käymään Päivälehden museossa, jossa on myös mielenkiintoista nähtävää lapsille. Nyt siis vihdoin päätettiin toteuttaa tämä suunnitelma. Vaihtoehtona oli myös lauttaretki yhteen Espoon museosaareen, mutta tää varmasti oli parempi idea, kun samaan reissuun yhdistettiin myös retki Vallisaareen. Meidän pienempi onkin kovasti puhunut, että haluaa jo laivan kyytiin, sillä hän edelleen muistuttelee siitä, että isosisko pääsi sillon keväällä kaksistaan äidin kanssa… Joten nyt vihdoin oli myös se päivä, kun hän pääsi laivan kyytiin! Katsotaan, josko kirjoittaisin myös Vallisaaren retkestä oman postauksen 🙂 Mutta itse aiheeseen, eli Päivälehden museoon.

Pekka Töpöhäntä näyttely avoinna 15.9.19 asti

Tällä hetkellä meneillään on ihastuttava Pekka Töpöhäntä näyttely, jonka pääsee kokemaan vielä 15.9.19 asti. Näyttelyssä voi katsoa maailmaa kissan näkökulmasta ja kiivetä esimerkiksi jättimäiselle tuolille ja ottaa torkut pehmeän kalan päällä. Kurkistamaan pääsee myös Monnin hämärään hiilikellariin ja KISS-radiosta kuuluvat tarinat Pekan seikkailuista.

Uutisvirtaa vuosien takaa 

Päivälehden museossa pääsee myös katselemaan uutisia vuosien takaa, jossa kaikista mieleenpainuvimmat lehden etusivat ovat esillä. Painokellarissa pääsee tutustumaan käytettyihin laitteisiin ja työmenetelmiin, joita käytetettiin lehden tekemisessä ennen tietokoneaikaa.  

Ilmainen  sisäänpääsy

Päivähden museo on ilmainen retkikohde, jonna pääsee joka päivä klo 11-17. Se sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Suositukset siis tällekin paikalle! Meillä ainakin myös lapset tykkäs. Pienempi pääsi hassuttelemaan kissanhäntä ja kissankorvat päässä. Lapsista oli myös mielenkiintoista nähdä minkälaisesta isosta koneesta lehtiä painetaan. Tälläset yhdistelmä museot, jossa on jotakin lapsille ja aikuisille on kyllä just kivoja, sillä niistä tulee heti sellainen fiilis, että myös lapset ovat lämpimästi tervetulleita, eikä siellä tarvitse olla hiljaa 😀 

Mitkä ovat olleet teidän suosikki museot lasten kanssa? 

Ps. Paljon vinkkejä tekemiseen lasten kanssa pääkaupunkiseudulla löytyy täältä

2 kommenttia

  1. Anna Ferrante kirjoitti:

    Kiva oli lukea käynnistänne ja siitä miten museon koit. Olen samaa mieltä että Päivälehden museo on mielenkiintoinen paikka, suosittelen ilman muuta ja plussaa vielä siitä että on maksuton. Olen kirjoittanut visiitistämme sinne myös omaan blogiini, jos kiinnostaa käy vilkaisemassa:https://mustikkapasta.blogspot.com/2019/04/kirjoittamisen-peuhaamisen-ja-sanan.html#more

    Museoista suosikkia lasten kanssa on vaikea nimetä, niitä on niin paljon… Itselläni helsinkiläisenä kokemusta eniten pääkaupunkiseudun tarjonnasta. En oikeastaan jaottele museoita lasten mukaan, käymme tasapuolisesti kaikissa ja hyvin lapset viihtyvät ja kiinnostuvat kaikenlaisista museoista. Erityisesti Kansallismuseo on kiva, siellä lisäksi erikseen Vintti-kerros lapsille, Ateneum on myös kiinnostava ja Kiasmassa usein mielenkiintoista taidetta lasten kannalta. Viime aikojen suosikiksi on noussut Glimsin talomuseo Espoossa, Seurasaaren ulkomuseo myös samantyyppinen ja aina varma nakki.

    Anna / Mustikkapasta

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Wow, kiitos lukuisista vinkeistä 🙂 Täytyy ehdottomasti enemmän käydä lasten kanssa erilaisissa museoissa. Käynkin heti lukemassa tuon kirjoittamasi postauksen Päivälehden museosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *