Hae
Love Beyond Words

Pitääkö äidin omasta ajasta potea huonoa omaatuntoa?

Törmään usein puheeseen äidin huonosta omasta tunnosta äidin oman ajan ottamiseen liittyen. Huonoa omaatuntoa podetaan siitä, kun lähdetään kauppaan ilman lapsia, käytetään rahaa itseensä tai lähdetään lenkille omassa rauhassa. Äidit potee huonoa omaa tuntoa ihan kaikesta! Siis ihan kaikesta!
 
Elä pode huonoa omaatuntoa äiti!
Sanon nyt tämän ihan suoraan, että siinä ei ole mitään väärää, että äiti lähtee yksin sinne lenkille tai kaverin kanssa kahville. Se on vaan puhdasta fiksuutta irrouttautua välillä niiden pikku riiviöiden vallasta ja hengähtää. Unohda siis #huonoäiti instagram päivityksistäsi, kun olet viettämässä rentoa iltaa kavereittesi kanssa. Vai oletko ikinä nähnyt vastaavia hästägejä isien saunailloista?
Jos äiti ei uskalla ottaa omaa aikaa, niin muuttuu arki nopeaksi pelkäksi selviytymistaisteluksi. Täällä ei saa sen enempää kunniaa se, joka  kestää kaikista pisimpään omia lapsiaan. Se riittää, että kun on lasten kanssa, niin on oikeasti läsnä. Mutta kukaan ei voi olla 24/7 läsnä. 
Rehellisesti sanottuna minä en ole tainnut ikinä potea siitä huonoa omaatuntoa, että olen ottanut omaa aikaa. En ole sanonut ei, kun minua on pyydetty kahville tai siitä, että olen halunnut aina tehdä myös niitä omia juttuja elämässä olipa kyseessä blogin kirjoittaminen tai sitten paluu työelämään. Tätä elämää eletään vain kerran, joten elä se täysillä.

Voiko äiti olla poissa yötä lasten luota?

En ole myöskään potenut huonoa omaa tuntoa siitä, että olen ollut yötä pois. Päinvastoin yleensä lapset ovat nauttineet näistä tilanteista suunnattomasti, kun saavat viettää laatuaikaa isänsä/isovanhempien kanssa. En ole ikinä halunnut tehdä itseäni niin sanotusti korvaamattomaksi, vaan lapset ovat kokeneet ihan pienestä pitäen turvalliseksi olla myös muiden läheisten aikuisten kanssa. Olen siis julmasta työntänyt vauvan myös isän syliin syntymästä lähtien. Tällä hetkellä lapset laskevat tunteja siihen, että pääsevät viettämään koko viikonlopun mummin luona yökylässä.

Äidin vapaa viikonloppu

Viime viikonloppuna puolestaan olin tyttöjen kanssa mökkireissulla. Podenko siis huonoa omaatuntoa siitä, että äidillä on nyt kaksi vapaata viikonloppua putkeen? No en, miksi pitäisi? Lapsilla on kaksi super kivaa viikonloppua ensiksi isinsä seurassa, jonka jälkeen isovanhempien seurassa. 
Kuvittele mielessä viikonloppu mökillä: Kaikki ne parhaimmat kaverit ennen lapsia yhdessä koko viikonlopun ilman kiirettä, ilmän stressiä. On vain aikaa höpötellä, saunoa, juoda skumppaa paljussa, syödä hyvää ruokaa, pelailla ja vaan olla. Mikä voisikaan rentouttaa enemmän kuin totaalinen ympäristön vaihdos, jossa mielen voi kääntää totaaliseen rentoutumisen tilaan. Tämän jälkeen olet taatusti paljon parempi äiti.

Nauti vapaasta, jotta voit nauttia myös lastesi seurasta

Väitän, että jatkuva kiire ja lasten seura ajaa kovimmankin äidin hermoraunioksi. Kun olet kuunnellut monta päivää putkeen lastesi vaatimuksia, kitinää ja tappeluita et millään voi olla se rento ja huoleton äiti, joka jaksaa hassutella ja keksiä ohjelmaa lastesi kanssa. Minä rakastan seikkailuja lasteni kanssa. Vaikka rakastan omaa aikaa, niin on omien lasteni seura silti parasta maailmassa. Kun on ottanut sitä omaa aikaa, niin lasten seura on taas todella ainutlaatuista ja täynnä kaikkia positiivista. Pysähdy välillä miettimään miten näet omat päiväsi lasten kanssa: Onko ne täynnä selviytymistä, kun odotat vain päivän päättyvän? Vai onko ne täynnä kivoja juttuja ja onnellisia yhteisiä hetkiä? Tänään juuri fiilistelin kuinka ihanaa on aloittaa 4pv/työviikko, kun saa sen yhden päivän käyttää vain rentoon oleiluun lasten kanssa ja kuinka paljon sinä yhtenä päivänäkin saa aikaan.

Äidit muistakaa elää ja nauttia. Pitäkää huoli itsestänne! 🙂 

Muistatko sinä ottaa tarpeeksi omaa-aikaa? 

2 kommenttia

  1. Sari kirjoitti:

    Oma aika, mitä se on 😀 Olen hirveän huono ottamaan omaa aikaa. Taidan olla turhan kova suorittaja… Olisi hienoa joskus lähteä yöksi kaverin kanssa johonkin ja luottaa siihen että kyllä isi osaa ihan yhtä hyvin kuin äitikin 😀 Kyllä mie omalla kohdalla huomaan että arki alkaa olla enemmän selviytymistä kun odottaa vaan nukkumaanmenoa 🙁 Eilen tein jo pienen parannuksen kun kävin kirjastossa IHAN YKSIN 😀

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Joo tai sitten jos ei osaa, niin ainakin isi oppii hoitamaan silloin kun on yksin vastuussa lapsesta 😉 Rohkeasti vaan siis ottamaan myös sitä omaa aikaa, niin arkikaan ei tunnu niin selviytymiseltä 🙂 Kirjastosta on hyvä lähtee liikkeelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *